Najdi forum

…kaj pa zdaj!

Lepo prosim za hitro pomoč ali vsaj pojasnilo!

Preko spletne strani nekega našega podjetja, sem dobila aktiven link proizvajalca, s katerim sodelujejo. Na ta način naj bi prišla do njihovega kataloga oz. kolekcije, (vse to pa nujno rabim, ker se potegujem za službo v tem podjetju, gre pa za izvedbo neke praktične naloge, ki naj bi jo oddala čimprej).
Zadeve, ki jih rabim sem si “zdownloadala”, jih pa odpreti ne morem:
dwg / File Extension
File Type / AutoDesk AutoCad drawing Database

Imam Windows Xp, seveda brez tega programa.
Mogoče obstaja še kakšna druga možnost, da zadevo odprem?

Zelo bom hvaležna za vsako pomoč in nasvet!

To je AUTOCAD dova datoteka (risba). Za odpiranje potrebuješ AUTOCAD (program za tehnično risabje), ki je komercialna aplikacija ali pa VOLO View, ki pa mislim, da je zastonj. ajbolje bo, da prosiš nekoga z ACADom da ti risbo pretvori v akšen drug format, ki ga boš lahko odpirala z drugumi aplikacijami, ali pa naj ti jo sprinta/splota.

Tale katalog je skvačkan v Autocadu in ker le tega verjetno nimaš, si pomagaj z temle programčkom , ki ti bo omogočil pregled takih slik.

Malo sem še pogledal, zastonj viewer, s katerim lahko tudi printaš je na voljo na autodeskovih straneh:

Hvala lepa obema, žal mi ne uspe!
Oba programčka sem si snela z interneta, ampak ko hočem File (slike)
odpreti, ne dobim opcije npr.: odpri z Express Viewer Setup, ali karkoli …isto je kot prej.
Shranjena sta pod aplikacije, pojma nimam, kako naj naredim.
Kaj pa pomenita RAR in ZIP format? A je mogoče tukaj kakšen hakelc?

Ja tudi tu je lahko hakeljc. Rar in zip sta končnica zapakiranih(stisnjenih) datotek, tako da moraš tako datoteko najprej odpakirati.

Če nimaš programa, ki ti odpakira te datoteke pokukaj na (WinRar) ali (WinZip).

Rabiš le enega, saj oba znata odpakirat oboje vrste datotek.

Ker programov ne poznam bom ugibal.
1. Programa si moraš prvo prenesti na disk.
2. Pri obeh gre verjetno za inštalacijske datoteke (če imata končnico *.exe), tako da jih moraš prvo pognati, da se pravilno namestita na disk. Če sta slučajno arhiva (*.rar ali *.zip) jih moraš prvo razpakirati (winXP zna sam upravljati z *.zip datotekami) in potem pognati inštalacijo (ponavadi se po razpakiranju pojavi kakšna install.exe datoteka. Po končani inštalaciji ne škodi ponoven zagon sistema.
3. Zaženi enega od teh programov – verjetno ga imaš tukaj: Start/Programi/Ime_programa – in na meniju File poišči ukaz Open. Izbereš svojo *.dwg datoteko in program naj bi ti jo prikazal.

Tako nekako.

Ej, hvala obema za tole pomoč!!!
Ko bom rešila tole šlamastiko, se spet javim.
Lp

Se javljam, ratalo…zdaj pa delat!
lp

Super, dobro se odreži za novo službo.

Drž pesti!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close