Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj pa pravite na tole ime:

Kaj pa pravite na tole ime:

Zadnjič sem slišala neko žensko, ki je poklicala svojo psico Karla! To ni ime za psa ampak za človeka! Psi naj imajo pasja imena.
Bela je tudi pasje ime v našem prostoru, drugje je lahko tudi za človeka. Spomnim se alžirskega politika Ben Bela. Ni pa to naše ime, zato je pri nas seveda redko. Kako si eni izmišljujejo, da bi bili ja pomembni!
Prav čudaško postaja že tole z imeni.

Žal so pasja imena že zasedena (Tim, Žak, Lilu, Aria in tako naprej).

Tanyana, Tobyaya – folk z uproabo črk angleške abecede očitno cilja na uspeh otrok v širnem belem svetu.

Imena kot so npr. Wyxy ali Xywy ali Qywyx zihr prinesejo diplomo na Harvardu!

V mladosti sem rada prebirala knjigo z naslovom “Bela in Sebastijan” – ehm, pes (psica) je bila Bela, ne Sebastijan….

… zakaj se toliko obremenjujete s tem, kako je komu ime?

A si predstavljate, da bi imeli vsi točno takšen “okus” za imena kot vi in bi, na primer, sedelo v razredu vašega sina sedem Sebastijanov in v razredu vaše hčere pet Andrej? 😛

V našem razredu smo sedele tri sošolke Petre, pa vseeno boljše to, kot pa en sošolec Bela.

V našem razredu smo sedele tri sošolke Petre, pa vseeno boljše to, kot pa en sošolec Bela.[/quote]

In na kakšen način točno bi vam škodil en sošolec Bela?

Kakorkoli, ampak v tem prostoru kjer živimo, je Bela kr neki. Obup. Sicer mi pa tud ona ni simpatična.

Zakaj bi imeli vsi tako navadna imena kot je Petra? In tako navaden karakter kot ga imajo Petre, sploh, če sebe poimenujejo SRAČKA? Ali pa imajo dolgočasno in navadno življenje, kot npr. V HLEVU, ŠITI, da svoj ”nick – name” povezujejo s smradom in drekom?

Malo poguglajte – Bela ni barva, ampak je staroslovansko moško ime, tako kot je Vesna staroslovansko žensko ime. Ogri so ime prevzeli od Slovanov, toliko.

2711 —saj onadva sta že pomembna! Ne bodi nevošljiva, če ti pač nisi.

Od kdaj je že Slovenija “monokulturen” prostor? 🙂

Kateri prostor pa je to, po tvojem? Pa kaj, če ti ni simpatična. Marsikomu verjetno tudi ti nisi, ne?

Kateri prostor pa je to, po tvojem? Pa kaj, če ti ni simpatična. Marsikomu verjetno tudi ti nisi, ne?[/quote]

Pa tudi…marsikateri ženski ni simpatična. Je pa zato mamac za moške.

Smešne ste…niste pomislile,da sta ga morda spočela v Beli krajini in je fant pač Bela. 😉
Sej ni važen al je bela al črna,sam da je fantek zdrav. :)))

He,he a zdele vn leze?

Namesto,da bi bil Radivoje,Šukrija ali kaj podobnega.[/quote]
Mehmet

Hči ima sošolko z imenom Freja.Ime mi je zelo všeč.Ime ene boginje.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmed_Ben_Bella

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Tanyana mi je čist všeč, Tobyaya je kr neki, Bela, mogoče z dvema ll – bella bi bila za punčko, za fantka sploh ne, pa tut tko je bolj za psa kot človeka. pa par dni nazaj sem slišala eno babico, ki je svojo vnukinjo poklicala po imenu Tika :)) nevem meni je to res že čudno. saj je fajn da ma folk domišljijo samo so tudi skrajnosti, ki jih ni dobro prestopiti

saj bo kmalu pisalo Bela se je zgubil v Podbeli…:)

Bela je čisto lepo ime, čeprav je madžarsko ima nekakšen pomen, vidiš asociacijo in ima karakter. Otrok prinese svoje ime na s sabo, če ga starši znajo prebrat je pa drugo. Večina staršev ne gleda na to, da bo otrok s tem rastel ampak hočejo vtis narediti na okolico. Mislim, da nimajo stika z otrokom kot posameznikom, ki bo nekoč odločal o samem sebi. Ti so že na začetku zapravili možnost.

Ti si šašava.
Bela je mađarsko ime in precej jih je v Prekmurju.

Pred leti, ko je bila naša punca stara ene 4 ali 5 let(v obdobju, ko si je domišljala, da je nek superjunak), sva sedeli v prepolni čakalnici, pred laboratorijem. Zraven naju je sedela starejša gospa v spremstvu svoje hčere. Gospa jo je vprašala, kako ji je ime, naša kot iz topa in zelo resno odgovori, da je Batman. Meni je šlo na smeh, hčeri od te gospe tudi, ona je pa vsa zaprepadena še enkrat vprašala in dobila isti odgovor. No, vsaj dve v tisti čakalnici, sta bili prepričani o tem, da je ena izmed njih res Batman.

@Bela2
saj vem, da je Bela madžarsko ime. In to dobro močno ime.
Pa vendar a se ne sliši hecno?: Bela v Podbeli sredi belega dne v belih supergah je’ bel kruh z belim sirom in beljakom… (…se samo hecam)

:)))).Ja, je hecno.

….bel kruh z belim sirom in beljakom, pri beli na mizi, bela pa nima rad nič belga….

Meni pa se imeTanyana ne zdi nič čudnega. Tudi moje ime je Tanja – po slovensko, Tatiana po rusko in Tanya po madžarsko. Imam nekako občutek, da je črko j spremenila v y in dodala n in a zaradi numerologije.

Namreč Tanja znese številko 11 in kot takšno je negativno v sklopu s priimkom. Z dodajanjem in odvzemanjem črk pa lahko spremeniš v pozitivno delujočo energijo. Tako tudi sama (in veliko mojih znancev) velikokrat me kličejo Taja ali pa Tajči, Tanči….

@Tanya2

numerologija je klinc!!!
Kolikokrat si je Neca al Naca Jeranj spremenila ime oz. tista, ki piše knjige o numerologiji. Noben človek nima vse življenje srečno ali nesrečno. So le vzponi in padci. Je pa lažje zamenjati ime kot način življenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close