Kaj pa pravite na tole ime:
Zadnjič sem slišala neko žensko, ki je poklicala svojo psico Karla! To ni ime za psa ampak za človeka! Psi naj imajo pasja imena.
Bela je tudi pasje ime v našem prostoru, drugje je lahko tudi za človeka. Spomnim se alžirskega politika Ben Bela. Ni pa to naše ime, zato je pri nas seveda redko. Kako si eni izmišljujejo, da bi bili ja pomembni!
Prav čudaško postaja že tole z imeni.
Zakaj bi imeli vsi tako navadna imena kot je Petra? In tako navaden karakter kot ga imajo Petre, sploh, če sebe poimenujejo SRAČKA? Ali pa imajo dolgočasno in navadno življenje, kot npr. V HLEVU, ŠITI, da svoj ”nick – name” povezujejo s smradom in drekom?
Malo poguglajte – Bela ni barva, ampak je staroslovansko moško ime, tako kot je Vesna staroslovansko žensko ime. Ogri so ime prevzeli od Slovanov, toliko.
2711 —saj onadva sta že pomembna! Ne bodi nevošljiva, če ti pač nisi.
Tanyana mi je čist všeč, Tobyaya je kr neki, Bela, mogoče z dvema ll – bella bi bila za punčko, za fantka sploh ne, pa tut tko je bolj za psa kot človeka. pa par dni nazaj sem slišala eno babico, ki je svojo vnukinjo poklicala po imenu Tika :)) nevem meni je to res že čudno. saj je fajn da ma folk domišljijo samo so tudi skrajnosti, ki jih ni dobro prestopiti
saj bo kmalu pisalo Bela se je zgubil v Podbeli…:)
Bela je čisto lepo ime, čeprav je madžarsko ima nekakšen pomen, vidiš asociacijo in ima karakter. Otrok prinese svoje ime na s sabo, če ga starši znajo prebrat je pa drugo. Večina staršev ne gleda na to, da bo otrok s tem rastel ampak hočejo vtis narediti na okolico. Mislim, da nimajo stika z otrokom kot posameznikom, ki bo nekoč odločal o samem sebi. Ti so že na začetku zapravili možnost.
Pred leti, ko je bila naša punca stara ene 4 ali 5 let(v obdobju, ko si je domišljala, da je nek superjunak), sva sedeli v prepolni čakalnici, pred laboratorijem. Zraven naju je sedela starejša gospa v spremstvu svoje hčere. Gospa jo je vprašala, kako ji je ime, naša kot iz topa in zelo resno odgovori, da je Batman. Meni je šlo na smeh, hčeri od te gospe tudi, ona je pa vsa zaprepadena še enkrat vprašala in dobila isti odgovor. No, vsaj dve v tisti čakalnici, sta bili prepričani o tem, da je ena izmed njih res Batman.
Meni pa se imeTanyana ne zdi nič čudnega. Tudi moje ime je Tanja – po slovensko, Tatiana po rusko in Tanya po madžarsko. Imam nekako občutek, da je črko j spremenila v y in dodala n in a zaradi numerologije.
Namreč Tanja znese številko 11 in kot takšno je negativno v sklopu s priimkom. Z dodajanjem in odvzemanjem črk pa lahko spremeniš v pozitivno delujočo energijo. Tako tudi sama (in veliko mojih znancev) velikokrat me kličejo Taja ali pa Tajči, Tanči….
Forum je zaprt za komentiranje.