Kaj pa poezija?
Te sicer ni bilo v knjižnici, vzela pa sem Dlan mi po tebi diši. Reči moram naslednje: glede na to, da gre za poezijo, je tole izjemno BERLJIVO – v vseh smislih. Velik, prijeten format s trdo vezavo, večji font pisave, na vsaki strani le nekaj verzov, vmes ilustracije. Dobesedno pogoltneš lahko celotno zbirko! Jaz sem jo brala možu (ne da bi najprej prebrala sama) in je šlo gladko brati, s pravimi poudarki, z razumevanjem, brez predpriprav, tako preprosta poezija je to. In vendar taka, da zadene, da se dotakne bralčeve duše, da ponese nekam v neko posebno okolje, kjer prevladuje mir.
Žal moram reči, da avtor in/ali lektor ne poznata rodilnika (v zanikanih povedih). Pesniška svoboda gor ali dol, to je groba napaka, ki skazi okus pesmi.
Osebno me presenečajo tudi ilustracije, ki so za moj okus prekičaste, čeprav čedne.
Vsekakor pa bom po Lainščkovi poeziji še posegla.
Pozdravljene,morda je katera prebrala knjigo pesmi Sledi Ljubezni,na žalost je ni v knjižnicah.Tematika : ljubezen je preproga iz trnja in rož…
http://sl.netlog.com/go/manage/layout
Pa brez zamere
Tina
Seveda je dovoljeno, vendar ne članov foruma :), temveč literaturo. 🙂
Tega, da si zbirko označil za domačijsko, pa ne razumem kot kritiko. Čeprav se mi zdi, da razumem, kaj si s tem hotel povedati (zdaj, ko si odgovoril).
Sama cenim poezijo, ki zahteva izbirčnega bralca, pa tudi tisto, ki lahko doseže malo širše kroge in še vseeno ni ‘plaža’. In Bregače so po moje v tej kategoriji. Seveda pa nimam nič proti nasprotnemu mnenju.
Lp,
K.