kaj pa kolo??
A se najde tukaj kakšen navdušen kolesar(ali še bolje kolesarka??) iščem družbo za kakšno kolesarsko turo, v smislu da kolo spraviš ven iz države,potem pa z njim greš čez neko novo pokrajino, malo kampiraš ipd..
imam za silo kondicije in opreme, volje full,pa nekaj izkušenj s podvigi te vrste.. niti i toliko važno na kater konec samo da je nekaj novega, by the way, sem moški 31 let..lp
kamčatka mene tud zanima, toda se je ne bom lotil tega poletja, ker že imam nekaj načrtov. vozil sem že po slovaški in madžarski, če je to vzhodna evropa. pa po rusiji malo, ukrajini. a koga zanima severo-zahodni konc evr? kako pa bi se lotil kavkaza, če tam še z spremstvom težko potuješ?ps: en tip je šel pred kratkim čez tibet, tiste slike je bilo res zanimivo videti.
Hm, Andreja, Kamčatka…
Bil sem tam, zato ti predlagam, da še enkrat preveriš, kaj boš na Kamčatki s kolesom sploh videla. Saj ne rečem, nekateri gredo tja, tudi s kolesom… Obstajajo tudi agencije, ki ti prodajajo ture po Kamčatki s kolesom, po mojih informacijah so na tako turo šli tudi eni slovenci.
Ampak tam so najpomembnejša prevozna sredstva noge, čoln, helikopter, transporter -goseničar.Našteto po uporabnosti. Seveda, če hočeš zaviti malo z glavnih poti in odideš kaj ven iz Petropavlovske kotline ali iz ceste Esso-Petropavlovsk.
Na celem polotoku je samo ena cesta, dolga 600 km, ki bi ji lahko rekli, da povezuje polotok. Makadam, razrit, ponekod še kaj hujšega.
lp
bv
Zadnja sprememba (29-03-05 23:33)
Živjo.
Tisti ki ste se oglašali zaradi kolesarjenja, a kolesarite z cestnimi ali z gorskimi?
Jst precej kolesarim (cestno), največ kar po šihtu kaka tura 50-80km v okolici ljubljane. Se bil pa lani začetek oktobra za 4 dni v okolici Gardskega jezera, ravno v času svetovnega prvenstva v kolesarstvu. Sva z bratom naredila tri ornk ture (dve gorski 150km in 130km) in enkrat okoli Grardskega jezera (150km). Zadnji dan pa v Veroni ogled dirke profijev…
Tako, da sem zainteresiran za kake podobne večdnevne ture s spanjem v kampih, pa kolesarjenjem, cca.100km/dan. Najraje pa tke kje v Alpah (Avstrija, Italija…).
Za daljše ture nimam preveč cajta saj poleti grem kam za en mesec. Brez kolesa 🙂
Če je kdo zainteresiran… Pa tudi za kake v okolici ljubljane… naj se javi.
Lp
Andrej
No spet jaz napišem par svojih domislic..
Jaz imam gorca že malo starejšega pa cestaka tudi, pa za kakšen podvig je seveda cestno kolo ta prava zadeva pa torbe na njega potem pa kolikor se da..
kakšne hude kondicije nimam pa tudi nikoli se mi ni dalo pretiravat, pač greš…pa saj vsi poznamo tisto počasi se daleč pride.
jasno da mi ni samo do dolgih tur, čisto fajn je iti kdaj kolesarit samo za eno popoldne ali pa dat kolesa na streho pa za dva dni v avstrijo, na hrvaško, v benečijo..pa tudi pri takih kolesarjenjih skupnih lahko pride do pogovorov kam naprej s kolesom,ideje se rojevajo.
kar se pa kolesarskih podvigov poleti tiče, res kakšen je kavkaz v to se nisem nikoli poglabljal,madžarska in slovaška sta seveda vzhodnoevropski državi, po madžarski sem jaz že kolesaril,po slovaški ne sem pa že bil tam, in vem da so to lepe države pa zanimive, mislim pa da je Andreja mela ene podobne apetite kot jaz glede tega, izziva ne bi bilo..
mislil sem da bi bil v gruziji, no samo ne vem kakšne so tam razmere, zanimivo je prit nekam kjer je vse že precej drugače kot smo navajeni doma, čeprav potem zarad tega tudi malo bolj komplicirano se znajt na terenu,
izziv bi bila kar se vzhodne evrope tiče po moje Romunija, Bolgarija, Moldavija, Belorusija ali Ukrajina..
je pa jasno vsaka vožnja s kolesom ki jo narediš z voljo pa da je vreme pa dobro počutje tle,več kot super pa četudi je za pol ure nekam v okolici..lp
No tko…jst sem si zadeve nekako takole zamislila. Sla bi kam, kjer je vsaj mal drugac kot doma (sej ne recem, da doma ali recimo na hrvaskem ni lepo, ampak…). Ne bi ravno pretiravala s kakimi kilometri-bolj zlagoma kakih 50 do 100 km dnevno, vmes pa malo kosila in kak ogledek ali karkoli ze (itak se na poteh toook stvari zgodi, da je brez veze prov planirat). Spanje po kampih, hostlih, na poljih, kjerkoli ze (da je le priblizno varno). Hrana skavtsko/taborniska varianta (znajdi se, kar pomeni; ce je v blizini picerija, gremo na pico, ce ni nc kuhamo, ce se nikomur ne da kuhat, pac jemo sendvice, …). Pa ne vlece me ravno v kake ekstremne gorske ture. (glede kamcatke sem se pozanimala, organizirajo slovenci za 500 jurjev, pa tut cehi za bistveno manj, ampak grejo z vlakom in vsa organizacija je mal bolj vprasljiva). Ker grem pol za dalj casa potovat nimam hudo velikega budzeta za kolesarjenje…bivse sovjetske republike me zelo zanimajo samo nisem cist sigurna kok je kej fajn se po ‘problematicnih’ z biciklom okrog vozit. Baltik, slovaska, ceska,… so pa po mojem tok varne kot slovenija. Ali ima kdo izkusnje z Romunijo in Bolgarijo (Albanija me ne zanima prevec-sem ze bila tam)?
V Romuniji sem bil jaz za novoletne praznike, sicer večino časa v Bukarešti malo tudi zunaj..
po moje ni država toliko nevarna da se ne bi dalo kolesarit po njej, je bolj nevarna kot Slovenija, dejstvo je da kradejo,po tem so znani samo glede varnosti še čisto acceptable.
Niti ni tako zaostala in poceni država kot sem si jo predstavljal,
nima pa kaj dosti podobnosti znami tukaj bi bilo veliko zanimivega za videt, ja kakšne Bolgarije ali Romunije bi se takoj lotil s kolesom samo ne sam.. kot sem že kdaj kam šel..
če bo kdo imel kdaj željo iti dol kolesarit pa rabi sopotnika se takoj javim..
najprej en športni pozdrav vsem aktivnim in tistim manj aktivnim!!!
Kar nisem mogel it mimo vaših pogovorov da nebi odgovoril, sem namreč pristaš športa in tudi bicikl je eden izmed tistih ki jih kar precej uporabljam. Sicer se trenutno še zabavam z pohodi v visokogorju in na žalost se mi prijatelj, s katerim sva bila zadnja leta precej skupaj tako na biciklu kot v hribih, odpravlja v vojsko kar pomeni da bo treba poiskat podobno aktivne člane za kakšno turo! no ja zaenkrat toliko, če pa bo imel kdo kakšno turo ali izlet v mislih pa naj mi samo piše! Moja lokacija je LJ!
srečno kekec
Forum je zaprt za komentiranje.