Kaj pa družina ?
Pri meni otrok lahko je meso, pri gejevskem paru pa otrok nima izbire in imeti mamo, namesto dveh “očetov”.
To je tako, kot če bi jaz povedal, da otroku ne vsiljujem vege prehrane, le doma nikoli nimamo mesa. 🙂
Zdaj kaj bolj razumljivo ?[/quote]
Robi, noben otrok nima izbire. Kakšni so to argumenti?
Pri meni otrok lahko je meso, pri gejevskem paru pa otrok nima izbire in imeti mamo, namesto dveh “očetov”.
To je tako, kot če bi jaz povedal, da otroku ne vsiljujem vege prehrane, le doma nikoli nimamo mesa. 🙂
Zdaj kaj bolj razumljivo ?[/quote]
Robi, noben otrok nima izbire. Kakšni so to argumenti?[/quote]
Otrok res nima izbire kje bo živel. Zato pa bi morali starejši biti toliko pri zdravi pameti, da bi otroku omogočili zdravo okolje.
Starši dajemo izbiro otroku.
To kar ti predvidevaš ni nevarno, oz zadnjič si ravno ti zagovarjala, da na ta način otrok pridobi dobroto, sočutje…, če si ti sočutna in dobra… z njim in mu ne pogojuješ/ga omejuješ. Po tvojem principu bi se enako “naučil” homoseksualnosti.
Škodljivo je v toliko, ker kot starš ustvarjaš okolje v katerem si otrok oblikuje lastne misli (ne pa da jih prekopira od tebe!) in hs paru manjka eden od nasprotnega spola, da bi lahko ustvarili pogoje za naraven razvoj otroka.[/quote]
Po mojem principu je mirno lahko pe.der. Lahko je tudi levičar. Lahko ima tudi retrovertirano maternico. Sem že pisala o tem. In nehajte nabijat s tem mama+oče variantam za naraven razvoj otroka, ker vas res ne morem več poslušat. Dajte si dopovedat, da to “naravno” bo glede na razmere treba mal apdejtat.[/quote]
Lej, v bistvu ne vem na kak način si ti prišla do otrok al si šla po starem sistemu al po “apdejtanem”…. 🙂
lahko gremo v skarjnost in rečemo, da otrok lahko odraste tudi v pasji družini. Deklica, ki je v Rusiji odrasla s psi ima pasjo družbo raje kot človeško, uživa z njimi, imajo se radi….itd Sicer malo slabše govori, se nekoliko nenavadno obnaša (iz naše perspektive) ampak ona je srečna v pasji družbi.
Kaj čmo sedaj reč, da je to ok?
Torej po tvoje je vseeno če ima otrok oba starša ali pa živi samo z enim oz v hs skupnosti? Nima veze?
Robi, noben otrok nima izbire. Kakšni so to argumenti?[/quote]
Otrok res nima izbire kje bo živel. Zato pa bi morali starejši biti toliko pri zdravi pameti, da bi otroku omogočili zdravo okolje.
Starši dajemo izbiro otroku.[/quote]
Ja, zate je zdrava pamet, da HS ne vzgajajo otrok, za nekatere je pa zdrav pamet, da jih lahko. Kaj pa kaže praksa? In za kaj bi po tvoje tak otrok bil prikrajšan? Jaz mislim, da mi tukaj le nekaj ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Nihče pa ne govori iz izkušenj.
Pozabil si še na brezmadežno spočetje, kot je bilo to pri devici Mariji. :)[/quote]
Pejmo hitro k oknu gledat v nebo, sedaj bi morala prit mimo zvezda repatica, malo za njo pa pridejo še trije kralji, ker ko se je nazadnje to zgodilo je bilo tako :))
Nočem zamudit tega dogodka! 😛
Mi lahko napišeš, zakaj meniš, da je moj vtis napačen?
Dokler se homoseksualce zgolj zaradi njihove spolne usmerjenosti izključuje iz nabora tistih, ki so zmožni vzgajati in vzgojiti otroka, to ni samo nepravično, ampak tudi neustavno. To, ali so v tem primeru politiki v zavzemanju za odpravo krivic iskreni ali ne, sploh ni relevantno.
Zato pravim, da se gre za zlorabljanje otrok v sebične interese, zaradi občutka prikrajšanosti, ki ga doživljajo homoseksualci, ker jim narava ni omogočila potomstva.
Moja prijateljica, sicer lezbijka, je pravkar noseča. Očitno se je narava pri njej zmotila.[/quote]
Ja, tak je tvoj vtis, ker politiki/mediji želijo, da imaš tak vtis, da hs niso primerni starši, ker so hs. Ribarjenje v kalnem…
Niso primerni, ker so istega spola in ne zato ker imajo hs nagnjenja, ker otrok rabi za svoj razvoj, sliko mame in sliko očeta.[/quote]
Precenjuješ vpliv politikov in medijev, ki naj bi ga imeli na moje mnenje. Moje izobraževanje ne poteka preko umetnega ustvarjanja javnega mnenja, tudi preko ostalih državnih aparatov ne. Sem pa družabno bitje, ki iz svojega socialnega kroga ne izključuje niti zagovornikov niti nasprotnikov novele zakona.
Kot sem v preteklosti že pisala, si otrok izbere “manjkajoči lik” – pri dveh mamah očetovskega, pri dveh očetih pa materinskega. To, da se ti ne da pobrskati za te podatke, ni moj problem, niti moja naloga, da ti jih “k riti prinesem”.
Starši dajemo izbiro otroku.[/quote]
Ja, zate je zdrava pamet, da HS ne vzgajajo otrok, za nekatere je pa zdrav pamet, da jih lahko. Kaj pa kaže praksa? In za kaj bi po tvoje tak otrok bil prikrajšan? Jaz mislim, da mi tukaj le nekaj ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Nihče pa ne govori iz izkušenj.[/quote]
Kako ni izkušenj?
Obstaja nebroj ljudi, ki so odraščali brez enega od staršev, premnogi imajo težave zaradi tega. Zakaj še podpirat taka okolja za ne/razvoj otrok?
Ja, tak je tvoj vtis, ker politiki/mediji želijo, da imaš tak vtis, da hs niso primerni starši, ker so hs. Ribarjenje v kalnem…
Niso primerni, ker so istega spola in ne zato ker imajo hs nagnjenja, ker otrok rabi za svoj razvoj, sliko mame in sliko očeta.[/quote]
Precenjuješ vpliv politikov in medijev, ki naj bi ga imeli na moje mnenje. Moje izobraževanje ne poteka preko umetnega ustvarjanja javnega mnenja, tudi preko ostalih državnih aparatov ne. Sem pa družabno bitje, ki iz svojega socialnega kroga ne izključuje niti zagovornikov niti nasprotnikov novele zakona.
Kot sem v preteklosti že pisala, si otrok izbere “manjkajoči lik” – pri dveh mamah očetovskega, pri dveh očetih pa materinskega. To, da se ti ne da pobrskati za te podatke, ni moj problem, niti moja naloga, da ti jih “k riti prinesem”.[/quote]
Torej!!…. hvala za priznanje, da hs-jem nekaj manjka za normalno vzgojo otroka.
Pa sem že večkrat napisal, da nimam nič proti homoseksualcem.
Narava pa ne dopušča, da homoseksualci imajo potomce.[/quote]
Narava že dopušča. Mi jim ni dopuščamo z raznimi pravili. Narava sicer ne dopušča, da se množijo med seboj. Dopušča pa, da so določeni otroci HS staršev zapuščeni in zanemarjeni in tukaj dopušča, da zanje poskrbijo magari tudi HS pari.
Ja, zate je zdrava pamet, da HS ne vzgajajo otrok, za nekatere je pa zdrav pamet, da jih lahko. Kaj pa kaže praksa? In za kaj bi po tvoje tak otrok bil prikrajšan? Jaz mislim, da mi tukaj le nekaj ugibamo, kaj bi bilo, če bi bilo. Nihče pa ne govori iz izkušenj.[/quote]
Kako ni izkušenj?
Obstaja nebroj ljudi, ki so odraščali brez enega od staršev, premnogi imajo težave zaradi tega. Zakaj še podpirat taka okolja za ne/razvoj otrok?[/quote]
Pa dobro, saj debata ne teče o teh, ki so brez enega od staršev ampak o tem, ali so za to HS kaj bolj primerni od HM oziroma o tem, zakaj HS PAR tega ni sposoben.
Ja vem. Ti spadaš v tisto skupino ljudi, ki jih homoseksualci ne motijo, vse dokler se imajo radi za zaprtimi vrati svojih domov in ne pi.zdakajo za svoje pravice. Kaj pa če ta tvoj naraven način življenja le ni tako zelo naraven?[/quote]
Da še enkrat razložim. Ne motijo me homoseksualni pari in se zaradi mene lahko poročajo.
Moti me to, da lahko posvajajo otroke, ker izhajam iz prepričanja, da homoseksualni par ne more otroku nuditi primernega okolja za zdrav duševni razvoj.
Seveda to ne pomeni, da ga nudi vsak heteroseksualni par.[/quote]
Potem vzemimo otroke še vsem samohranilkam, ker tudi one nimajo primernega okolja za zdrav razvoj otroka.
Super, da je noseča, upam da je ”oče” njena partnerica 😉 Drugače je to varanje ali ne? :P[/quote]
Ja, s šprico jo je prevarala…
[img]http://www.medicpro.hr/img/p/4/1/6/9/4169-large_default.jpg[/img]
In kakšne težave imajo zaradi tega, razen da niso čist po tvoji podobi narejeni?[/quote]
A misliš na zunanjo podobo?
Drugače pa imaš v linku v uvodnem postu nekaj ekstremnih primerov iz domačih logov.
Narava tudi neplodnim ne dopušča. Kaj zdaj?[/quote]
Torej imamo dovolj staršev raznospolnih parov za posvajanje otrok, ne rabimo še hs-je katerim manjka eden od spolov…. 😉
Narava že dopušča. Mi jim ni dopuščamo z raznimi pravili. Narava sicer ne dopušča, da se množijo med seboj. Dopušča pa, da so določeni otroci HS staršev zapuščeni in zanemarjeni in tukaj dopušča, da zanje poskrbijo magari tudi HS pari.[/quote]
Primarna naloga bi morala biti to, da se ustvarjajo pogoji in zakoni ter potrebne pomoči za to, da osnovna celica-heteroseksualna družina, postane zdravo in ljubeče okolje za zdrav razvoj otroka.
Namesto, da se zdaj ta družben problem zlorablja v korist HS.
Da še enkrat razložim. Ne motijo me homoseksualni pari in se zaradi mene lahko poročajo.
Moti me to, da lahko posvajajo otroke, ker izhajam iz prepričanja, da homoseksualni par ne more otroku nuditi primernega okolja za zdrav duševni razvoj.
Seveda to ne pomeni, da ga nudi vsak heteroseksualni par.[/quote]
Potem vzemimo otroke še vsem samohranilkam, ker tudi one nimajo primernega okolja za zdrav razvoj otroka.[/quote]
Točno tako in še nebroj tistim HS parom, ki za to sploh niso primerni. Namreč otroku je lažje, če ga vzgaja en prisoten partner z ljubeznijo, kot dva (hetero ali homo), ki sta sprta oziroma ne sodulujeta na primeren način.
Kako ni izkušenj?
Obstaja nebroj ljudi, ki so odraščali brez enega od staršev, premnogi imajo težave zaradi tega. Zakaj še podpirat taka okolja za ne/razvoj otrok?[/quote]
Pa dobro, saj debata ne teče o teh, ki so brez enega od staršev ampak o tem, ali so za to HS kaj bolj primerni od HM oziroma o tem, zakaj HS PAR tega ni sposoben.[/quote]
Pa dobro Marko poveži analogijo. Obojim manjka nasprotni spol.
Narava že dopušča. Mi jim ni dopuščamo z raznimi pravili. Narava sicer ne dopušča, da se množijo med seboj. Dopušča pa, da so določeni otroci HS staršev zapuščeni in zanemarjeni in tukaj dopušča, da zanje poskrbijo magari tudi HS pari.[/quote]
Primarna naloga bi morala biti to, da se ustvarjajo pogoji in zakoni ter potrebne pomoči za to, da osnovna celica-heteroseksualna družina, postane zdravo in ljubeče okolje za zdrav razvoj otroka.
Namesto, da se zdaj ta družben problem zlorablja v korist HS.[/quote]
Močno dvomim, da lahko zdravo družinsko okolje ustvariš s pomočjo zakonov. Ti to verjameš? Lahko ljubezen izsiliš?
Forum je zaprt za komentiranje.