Kaj pa družina ?
Pa zakaj zaboga bi bil KDORKOLI, če ima vsak očeta in mamo?
In ti smatraš, da ni pomembno kdo bi te crkljal, ti bi bila vseeno ok, četudi bi bila to cela četa stričkov?
Se pravi si ti kot mama nepomembna svojim otrokom? Ali pa tvoja mama tebi? Ti da te je nosila in rodila je irelevanten podatek?
Ne vem, no…. pa toliko ljudi je po svetu, ki se sprašujejo zakaj jih je lastna mama zavrgla, četudi so živali v ljubeči rejniški družini.
Madonca, nobena žival ne zavrže svojih “otrok”, ti bi jih, če bi vedela, da gredo v ljubeče roke?
Skela mislim, da pretiravaš….
Nujno ni, da sta ravno mama in oče je pa za otroke najbolje!, da sta to ravno mama in oče![/quote]
Ne razumem, a ti se bojiš, da bi otroke iztrgali iz rok mamam in očetom
in jih dajali prednostno v posvojitev HS parom?
Govorimo o tem, kaj je potrebno za razvoj otroka. Ti trdiš, da je otrok
zmožen uspevanja SAMO z biološko mamo in očetom al kaj?
Kaj ima to veze, ali sem bila jaz relevantna svojim otrokom? Seveda sem jim
bila, KER SEM BILA TAM. Če me pa ne bi bilo, bi bil pa kdo drug, ki
bi bil ravno tako relevanten, a ne? Ampak samo ti lahko iz tega sklepaš, da
bi jih jaz namenoma zavrgla, zato, da bodo prišli v tuje roke ? WTF?[/quote]
WTF? WTF?
Tvoje sklepanje je milo rečeno čudno, da ne rečem pod nivojem povprečnega človeka. Verjetno se tudi zato ne moreva z ničemer strinjat. Že pri žaganju z motorko ti ni šlo, kaj šele pri tako “abstraktni” zadevi kot je razvoj otroka.
Pišeš kot, da si padla z lune, kot, da te je štorklja prinesla…
[sub][sub]glede na tvojo logiko, me ne bi čudilo, če bi te res…[/sub][/sub]
Vsak od nas ima izkušnjo z odraščanjem, eni pri starših, drugi je bil mogoče celo posvojen, živel pri rejnikih.
Vsak mamo dojema drugače kot očeta, že zaradi spola.
Vsak od nas ima drugačen odnos do nasprotnega spola kot ima do svojega. Dojemanje oseb po spolu je različno, neglede na njihovo spolno usmerjenost.
Ti pa trdiš, da vse to ne obstaja, da je za otroka vseeno, da je zanj vseeno v kaki skupnosti živi, da se razvije normalno oz identično kot, če bi živel pri raznospolnih starših. Nonsens…
In sprašujem zate, ker če imaš ti različno dojemanje do svojih raznospolnih staršev, potem bi si lahko predstavljala, da ga ima še kdo….Da to ni naučeno, da to prinesemo sabo in če te možnosti v odraščanju ne bi imeli bi bili sigurno drugačni oropani izkušnje za vedno.
Seveda je odraščanje neponovljiv proces in nikoli ne moreš vedet kako bi bilo, če bi bilo…. pa vendar, oče in mama nas zaznamujeta na način kot te ne zaznamuje nihče drug zato bi se morali kot družba boriti za to, da bi vsak otrok imel očeta in mamo (četudi samo krušna) ne pa da se pogovarjamo o nekih alternativah, ki to sploh niso…
Ampak tebi se bo tole spet bralo… kot se ti bo bralo… krneki in potem boš obsojala, pisal “psihoanalize” sogovornikom, itak vedela kaj kdo misli, pošiljala brat o “posvojitvah”…bla,bla,bla….
Težka si kot klada…. 🙁
Glej, jaz res nisem, ampak žena pa je vzorna, tako, da ni panike…. :P[/quote]
Bogi otroci, imajo očeta, ki zanemarja družino in se raje s Spiderjem krega in boldrika žali..Bolje, če bi imeli dva očka ali dve mamici, pa normalne starše.[/quote]
No sej, točno to sem jim želel povedat zadnjič. Torej še enkrat. Bolje da 2 homoseksualca vzgajata otroka, kot pa Robi, kot samohranilec.
Zakaj pa je ne bi pogrešal? Tega pa res ne razumem. Pišeš kot, da veš, pri kateri starosti se mu je to zgodilo in kot da veš, česa se spominja ali in kaj (ne) pogreša. ??[/quote]
Pojma nimam kdaj je ostal brez mame (in mi je žal, da se mu je to zgodilo)… ampak sit sem njihovih trditev, da (biološki) starši niso pomembni, da otroku itak ni mar (četudi bi opica skrbela zanje, po Skeli), češ, da je dovolj ena oseba ki jih ima rada…itd
Na lastnem primeru je dokazal nasprotno in da posvojitve ni za jemat tako zlahka kot se tu piše, niti vzgoja ni nekaj kar otroku itak ni mar samo, da je ljubljen od bilokoga…
Šele, ko se sam znajdeš v taki vlogi oz razmišljaš v 1.os.ednine se zaveveš kako krute so te stvari.
Dokazal ti je, da nista le biološka mama in oče tista, ki sta sposobna vzgojiti otroka v normalno, kulturno bitje. Kolikor je pač to lahko preko foruma. In ti še kar trdiš, da to ni mogoče.
Ja čakaj, ona piše o tem, da se je odločo met žensko zaradi družbe? (je to odločitev ali ne?) in potem se je(sta se) ODLOČILA za otroka? (je to odločitev al ne) in potem je prišla opcija met tipa in se je ODLOČIL da zapusti žensko (in otroka) in se je ODLOČIL za moškega? (kaj spet tu NI ODLOČITEV?)
Jaz vidim na tone odločitev v celi hipotetični zgodbi….. če pa se je odločil da svoje želje in potrebe zatre zaradi družbe in vzgoje (odločil!) potem je itak labilna oseba ki ga prelahko manipulira vsakršno pričakovanje družbe zato niti ni primeren človek za otroka, pa hetero aloi homo skupnost, nima tu veze, bistvo je drugje!
Zato pa jaz skoz pravim, produkcija otrok bi morala biti nadzorovana in bi moral najprej iti skozi postopek v stilu kreditne sposobnosti šele potem se lahko razmnožuješ![/quote]
Oprosti, ampak tule smo pa na točki, ko je meni kristalno jasno, da nima smisla, da vztrajam pri debati s tabo, saj niti osnov ne razumeš. Nekako tako, kot 3-letnemu otročku ne bom razlagala poštevanke, kaj šele odvodov ali integralov.
Lahko si užaljen, ampak tudi to ne bi imelo smisla.[/quote]
Seveda da nisem užaljen, prebral sem samo tvojo repliko ki je daleč od argumentirane, to je vse 😉
Tip ki gre iz strejta v homo in to ”opravičuje” ali razlaga, da je prej bil ”prisilno”strejt ker se je bal odziva družbe in pričakovanja staršev je itak čustveno labilna oseba, če ne tudi mentalno, in tak človek tak ne bi smel met otroka, ne glede na obliko družine…. to je dejstvo!
govorita malo na pamet, ko je moja sorodnica pri 16 letih izvedela, da je posvojena je doživela šok od katerega si ni nikoli več (čustveno opomogla) , nejna mati je zanosila, kdo je oče ni nikoli želela povedati, njo je nato posvojil njen tedanji mož s katerim je imela še enega otroka, ona je živela v ljubeči družini, ni ji manjkalo nč niti v materialnem niti v čustvenem pogledu, težaav je bila samo v tem ker je dobila pri 16 letih v roke rojstni list …torej ne drži da je pomembno zgolj to da otrok dobi ljubezen, ampak predvsem to od koga jo dobi in to ni osamljen primer, takšnih primerov je vse polno, še za dva takšna vem….zakaj mislite da veliko posvojencev takoj ko dobi možnost začne iskati biološke starše?
žal, homoseksualnost je mrtva veja na drevesu življenja in vsi triki, ki se jih poslužujete za njeno upravičevanje se vam vrnejo kot bumerang..tako pač je in nič drugače…[/quote]
Tukaj primerjaš hruške in jabolka.
Eno je čustvena nerazvitost in celo poškodovanost zaradi zanemarjanja dojenčka,
drugo je šok, da so ti celo življenje lagali.
Če bi punco od malega po malem obveščali o tem, da je posvojena, oziroma bi s tem
dejstvom odraščala, šoka pač ne bi bilo.
Posvojeni otroci imajo seveda travme – predvsem občutek neželjenosti, spraševanje,
ali so bili “oni krivi”, da so jih biološki starši zapustili. Je pa dovolj literature, da se
da precej pomagati, sploh če se ulvarjaš s tem od malega.
Nima pa to veze z posvojitelji, če ti ravnajo pravilno. Včasih je veljalo, da je bolje
otroku skrivati, danes, oziroma že precej časa temu ni tako.[/quote]
nič ne mešam, trditev je bila, da ni pomembno od koga dobiš ljubezen, pomembno je, da jo dobiš…o ljubezni govorite kot najstnice v dr.romanu, lljubezen je samo en del v procesu odraščanju..zakaj bi jo morali o tem obveščati? njen oče (posvojitelj) je opravil delo, ki bi ga moral njen biološki oče in opravil ga je z odliko pa frklji to ni bilo zadosti ampak je trmasto gonila svoje in še vedno goni pa je zdaj že odrasla ženska …to je vsa zgodba….potem je ( po tvoje skela) najbolje, da posvojitelji počakajo do polnoletnosti, otoka sproti obveščajo med procesom odraščanja le ta pa naj ob polnoletnosti odloči ali se bo dal posvojiti ali ne….konec koncev je tudi to neke vrste posiljevanje otroka z posvojitelji, kaj pa če otroku ne bodo všeč? ….zgolj karikiram…..
govorita malo na pamet, ko je moja sorodnica pri 16 letih izvedela, da je posvojena je doživela šok od katerega si ni nikoli več (čustveno opomogla) , nejna mati je zanosila, kdo je oče ni nikoli želela povedati, njo je nato posvojil njen tedanji mož s katerim je imela še enega otroka, ona je živela v ljubeči družini, ni ji manjkalo nč niti v materialnem niti v čustvenem pogledu, težaav je bila samo v tem ker je dobila pri 16 letih v roke rojstni list …torej ne drži da je pomembno zgolj to da otrok dobi ljubezen, ampak predvsem to od koga jo dobi in to ni osamljen primer, takšnih primerov je vse polno, še za dva takšna vem….zakaj mislite da veliko posvojencev takoj ko dobi možnost začne iskati biološke starše?
žal, homoseksualnost je mrtva veja na drevesu življenja in vsi triki, ki se jih poslužujete za njeno upravičevanje se vam vrnejo kot bumerang..tako pač je in nič drugače…[/quote]
Šok je bil posledica prikrivanja oz. odrekanja resnice. Tudi tisti posvojenci, ki vedo za svoje poreklo, velikokrat poiščejo prave starše, vendar še vedno večinoma ostajajo v krušnih družinah, tako da tisti “od koga” sicer drži, vendar malo drugače kot ga želiš prikazati.
Kaj pa je pri HS sploh za (u/o)pravičevati? To počnete predvsem vi pri lastni homofobiji in šovinizmu.[/quote]
se ne morem strinjati s tabo, oče ji je bil posvojitelj in to bi ona morala razumeti…kaj jaz opravičujem? zgolj to, da slovenska družba ni pripravljena na to in da se jo posiljuje z zakoni ki jih javnost ne podpira, iz tega razloga bi morali celo predlagatelji zakona sami predlagati referendum in poiskati zanj širši družbeni konsenz, s tem bi postal zakon legitimen…zato upam, da pride da referenduma in da ga US ne bo prepovedalo ( če US to strori nas bo zares vrnilo v srednji vek), če zakon res podpira širša javnost potem se zagovorniki zakona nimate česa bati, v nasprotnem primeru pa se naj neha posiljevati družbo z zakoni , ki jih ljudje ne sprejemajo…zdaj kje ti vidiš homofobijo veš zgolj ti in Vatovec….da te potolažim ka-boom, nisem niti homofob niti šovinist, ampak zgolj realno gledam na dogajanje v družbi….povej mi še tole, če je glavna težava v dedovanju, zakaj se ne zahteva sprememba zakona o dedovanju in se brišejo ven neumnosti, ki prperečujejo posamezniku, da prosto razpolaga s svojim premoženjem? zakaj se ne briše ven člen o nujnem deležu? itd
Ne razumem, a ti se bojiš, da bi otroke iztrgali iz rok mamam in očetom
in jih dajali prednostno v posvojitev HS parom?
Govorimo o tem, kaj je potrebno za razvoj otroka. Ti trdiš, da je otrok
zmožen uspevanja SAMO z biološko mamo in očetom al kaj?
Kaj ima to veze, ali sem bila jaz relevantna svojim otrokom? Seveda sem jim
bila, KER SEM BILA TAM. Če me pa ne bi bilo, bi bil pa kdo drug, ki
bi bil ravno tako relevanten, a ne? Ampak samo ti lahko iz tega sklepaš, da
bi jih jaz namenoma zavrgla, zato, da bodo prišli v tuje roke ? WTF?[/quote]
WTF? WTF?
Tvoje sklepanje je milo rečeno čudno, da ne rečem pod nivojem povprečnega človeka. Verjetno se tudi zato ne moreva z ničemer strinjat. Že pri žaganju z motorko ti ni šlo, kaj šele pri tako “abstraktni” zadevi kot je razvoj otroka.
Pišeš kot, da si padla z lune, kot, da te je štorklja prinesla…
[sub][sub]glede na tvojo logiko, me ne bi čudilo, če bi te res…[/sub][/sub]
Vsak od nas ima izkušnjo z odraščanjem, eni pri starših, drugi je bil mogoče celo posvojen, živel pri rejnikih.
Vsak mamo dojema drugače kot očeta, že zaradi spola.
Vsak od nas ima drugačen odnos do nasprotnega spola kot ima do svojega. Dojemanje oseb po spolu je različno, neglede na njihovo spolno usmerjenost.
Ti pa trdiš, da vse to ne obstaja, da je za otroka vseeno, da je zanj vseeno v kaki skupnosti živi, da se razvije normalno oz identično kot, če bi živel pri raznospolnih starših. Nonsens…
In sprašujem zate, ker če imaš ti različno dojemanje do svojih raznospolnih staršev, potem bi si lahko predstavljala, da ga ima še kdo….Da to ni naučeno, da to prinesemo sabo in če te možnosti v odraščanju ne bi imeli bi bili sigurno drugačni oropani izkušnje za vedno.
Seveda je odraščanje neponovljiv proces in nikoli ne moreš vedet kako bi bilo, če bi bilo…. pa vendar, oče in mama nas zaznamujeta na način kot te ne zaznamuje nihče drug zato bi se morali kot družba boriti za to, da bi vsak otrok imel očeta in mamo (četudi samo krušna) ne pa da se pogovarjamo o nekih alternativah, ki to sploh niso…
Ampak tebi se bo tole spet bralo… kot se ti bo bralo… krneki in potem boš obsojala, pisal “psihoanalize” sogovornikom, itak vedela kaj kdo misli, pošiljala brat o “posvojitvah”…bla,bla,bla….
Težka si kot klada…. :([/quote]
In ti maš fris MENI očitati “čustveno”
reagiranje in pomanjkanje argumentov?
Kako se reklo pa temule histericnemu izlivu?
Očitno te nesem in z motorko in pri
debati…pih. ..
ti psihič pa mi zgini izpred oči, imaš zopet preganjavico? slišiš kakšne nenavadne glasove v svojem imaginarnem svetu?[/quote]
Hehe, fizički radnik spet pogumen :)[/quote]
majhna pozornost od fizkalca za cvetober slovenske inteligence
ps.
naj mi bo opoščeno ker milostljvi ne govori tekoče angleški z majčkenim naglasom in govorno napako
Šok je bil posledica prikrivanja oz. odrekanja resnice. Tudi tisti posvojenci, ki vedo za svoje poreklo, velikokrat poiščejo prave starše, vendar še vedno večinoma ostajajo v krušnih družinah, tako da tisti “od koga” sicer drži, vendar malo drugače kot ga želiš prikazati.
Kaj pa je pri HS sploh za (u/o)pravičevati? To počnete predvsem vi pri lastni homofobiji in šovinizmu.[/quote]
se ne morem strinjati s tabo, oče ji je bil posvojitelj in to bi ona morala razumeti…kaj jaz opravičujem? zgolj to, da slovenska družba ni pripravljena na to in da se jo posiljuje z zakoni ki jih javnost ne podpira, iz tega razloga bi morali celo predlagatelji zakona sami predlagati referendum in poiskati zanj širši družbeni konsenz, s tem bi postal zakon legitimen…zato upam, da pride da referenduma in da ga US ne bo prepovedalo ( če US to strori nas bo zares vrnilo v srednji vek), če zakon res podpira širša javnost potem se zagovorniki zakona nimate česa bati, v nasprotnem primeru pa se naj neha posiljevati družbo z zakoni , ki jih ljudje ne sprejemajo…zdaj kje ti vidiš homofobijo veš zgolj ti in Vatovec….da te potolažim ka-boom, nisem niti homofob niti šovinist, ampak zgolj realno gledam na dogajanje v družbi….povej mi še tole, če je glavna težava v dedovanju, zakaj se ne zahteva sprememba zakona o dedovanju in se brišejo ven neumnosti, ki prperečujejo posamezniku, da prosto razpolaga s svojim premoženjem? zakaj se ne briše ven člen o nujnem deležu? itd[/quote]
Če bi zadevo res spremljal iz vseh vidikov bi vedel, da ni težava samo v vezi dedovanja. Je pa zanimivo to, da ste nasprotniki isti kot ste bili tudi takrat, ko se je govorilo le o porokah in ne o posvojitvah. Menda bi v tem priimeru bila vaša zakonska zveza blaaazno razvrednotena. :-))
Glede omenjenega primera pa – ali ti od 16-letnice pričakuješ razumevanje, ko slučajno izve, da njeni starši to sploh niso? Tega še odrasel človek ne bi ravno dobro prenesel in če še zdaj goji zamero, je moralo tudi kaj drugega (morda v povezavi s tem spoznanjem) biti hudo narobe.
In le nikar ne bodi tako zelo prepričan, da večina zakona ne podpira. Vprašanje je tudi kakšna bo udeležba na referendumu, če do njega pride in če ne bo večina le tistih, ki bodo tja prišli po diktatu. Sicer pa je zelo demokratično, da se na referendumih odloča o pravicah določenih skupin ljudi, še posebej kadar te ne gredo v škodo preostalih.
In kdo si ti, da si lahko SIT trditev nekoga? Ti si neka avtoriteta, ali kaj si?
Hotel ti je nakazati, da človek lahko odraste v normalno in zrelo osebo, tudi če ne izhaja iz idealnih razmer. Ampak tebi itak pamet ne seže tako daleč, po svoji stari navadi si ga začel pritlehno prcati in končalo se je, kot se je.
Robi je že priznal, da je imel očeta alkoholika. Tudi njega šteješ za moteno osebo, ali kakroli…samo vprašam..
Oprosti, ampak tule smo pa na točki, ko je meni kristalno jasno, da nima smisla, da vztrajam pri debati s tabo, saj niti osnov ne razumeš. Nekako tako, kot 3-letnemu otročku ne bom razlagala poštevanke, kaj šele odvodov ali integralov.
Lahko si užaljen, ampak tudi to ne bi imelo smisla.[/quote]
Seveda da nisem užaljen, prebral sem samo tvojo repliko ki je daleč od argumentirane, to je vse 😉
Tip ki gre iz strejta v homo in to ”opravičuje” ali razlaga, da je prej bil ”prisilno”strejt ker se je bal odziva družbe in pričakovanja staršev je itak čustveno labilna oseba, če ne tudi mentalno, in tak človek tak ne bi smel met otroka, ne glede na obliko družine…. to je dejstvo![/quote]
Dejstvo v tvojem svetu, ja, pa kar nekaj somišljenikov imaš glede tega, ampak mene absolutno ni med njimi. Človeku brez empatije pač nima smisla razlagati – to pa jaz smatram za dejstvo.
Daj ne bluzi no, kako si lahko homo in porivaš žensko!!!!! Če si homo in tako čutiš te ŽENSKE NE PRIVLAČIJO in se ti NE VSTANE, to je naravna logika…. mene če nekaj ne privlači načeloma zaradi družbe ne bom šel to porivat da bo ata vesel….. Če to naredim pomeni da mi več pomeni to kako ljudje gledajo na mene kot to kar JAZ želim…. kaj ni tu jasno, vse je logično kajne? No moja izpeljava pa je, da če ti več pomeni mnenje družbe kot tvoje lastne želje pomeni da si labilna oseba, ker ne dojemaš da živiš za sebe in svoje želje in načrte torej si zelo nestabilen… ker nihaš med obema poloma konstantno in se sprašuješ kaj bo rekla familja, kaj bodo govorli ljudje bla bla bla. Čim na to pomisliš si out, moškost gre čez prvi WC in za sabo potegne vodo, in tako ostane tip, ki se mu baba ”gabi” ker je homo, ampak jo poriva zaradi družbe hkrati pa nardi še froca? WTF, najhujši primerek luzerja ki ne zna pokončno prenest mnenja okolice in se požvižgat na njega.
Tak moški pač ne bi smel biti vzgojitelj otrok ali širit strahopetnih genov na potomce!
Daj ne bluzi no, kako si lahko homo in porivaš žensko!!!!! Če si homo in tako čutiš te ŽENSKE NE PRIVLAČIJO in se ti NE VSTANE, to je naravna logika…. mene če nekaj ne privlači načeloma zaradi družbe ne bom šel to porivat da bo ata vesel….. Če to naredim pomeni da mi več pomeni to kako ljudje gledajo na mene kot to kar JAZ želim…. kaj ni tu jasno, vse je logično kajne? No moja izpeljava pa je, da če ti več pomeni mnenje družbe kot tvoje lastne želje pomeni da si labilna oseba, ker ne dojemaš da živiš za sebe in svoje želje in načrte torej si zelo nestabilen… ker nihaš med obema poloma konstantno in se sprašuješ kaj bo rekla familja, kaj bodo govorli ljudje bla bla bla. Čim na to pomisliš si out, moškost gre čez prvi WC in za sabo potegne vodo, in tako ostane tip, ki se mu baba ”gabi” ker je homo, ampak jo poriva zaradi družbe hkrati pa nardi še froca? WTF, najhujši primerek luzerja ki ne zna pokončno prenest mnenja okolice in se požvižgat na njega.
Tak moški pač ne bi smel biti vzgojitelj otrok ali širit strahopetnih genov na potomce![/quote]
Morda podcenjuješ vpliv vzgoje in psihologije. Samo za primer: glede na to, da imamo vsi že po naravi vprogramirano, da varujemo lastno življenje, da se refleksno izogibamo možnostim poškodb ipd, kako da je potem možen pojav različnih oblik samomorilskega terorizma, kamikaz in ne nazadnje tudi varnostnikov, ki so pripravljeni za ceno lastnega življenja ubraniti življenje kakšnega pomembneža ipd.?
Forum je zaprt za komentiranje.