Kaj pa družina ?
To se strinjam. Seveda pa ima človek veliko večje potrebe od živali in je zato razlika ali to pozornost dobi le od ene osebe, dveh istospolnih ali različno-spolnih partnerjev.[/quote]
govorita malo na pamet, ko je moja sorodnica pri 16 letih izvedela, da je posvojena je doživela šok od katerega si ni nikoli več (čustveno opomogla) , nejna mati je zanosila, kdo je oče ni nikoli želela povedati, njo je nato posvojil njen tedanji mož s katerim je imela še enega otroka, ona je živela v ljubeči družini, ni ji manjkalo nč niti v materialnem niti v čustvenem pogledu, težaav je bila samo v tem ker je dobila pri 16 letih v roke rojstni list …torej ne drži da je pomembno zgolj to da otrok dobi ljubezen, ampak predvsem to od koga jo dobi in to ni osamljen primer, takšnih primerov je vse polno, še za dva takšna vem….zakaj mislite da veliko posvojencev takoj ko dobi možnost začne iskati biološke starše?
žal, homoseksualnost je mrtva veja na drevesu življenja in vsi triki, ki se jih poslužujete za njeno upravičevanje se vam vrnejo kot bumerang..tako pač je in nič drugače…[/quote]
Tukaj primerjaš hruške in jabolka.
Eno je čustvena nerazvitost in celo poškodovanost zaradi zanemarjanja dojenčka,
drugo je šok, da so ti celo življenje lagali.
Če bi punco od malega po malem obveščali o tem, da je posvojena, oziroma bi s tem
dejstvom odraščala, šoka pač ne bi bilo.
Posvojeni otroci imajo seveda travme – predvsem občutek neželjenosti, spraševanje,
ali so bili “oni krivi”, da so jih biološki starši zapustili. Je pa dovolj literature, da se
da precej pomagati, sploh če se ulvarjaš s tem od malega.
Nima pa to veze z posvojitelji, če ti ravnajo pravilno. Včasih je veljalo, da je bolje
otroku skrivati, danes, oziroma že precej časa temu ni tako.
Kolikor mi je znano, je bil oče v tisti družini, tiran, kar ne sodi v kontekst funkcionalne družine neglede na njegovo “moč”.
Kdo lahko bolje poskrbi za otroka, novorojenčka, kot njegova mati, ki jo otrok “pozna” že od “predporoda”?
Tudi oče nezavedno zviša ton glasu, če se “pogovarja” z novorojenčkom, da posnema mamo. Čemu jo le posnema, če je otroku vseeno četudi “medved rjove” nanj?
Vse je biologija, nobena druga perspektiva ni mogoča še manj dopustna?
Če nekaj ne poznam, potem to itak ne obstaja?
Primer romunskih sirot je zgovoren. Podobno se je dogajalo v Rusiji, kjer so imeli idejo naj bi otroci bili last države, ki jih bo vzgajala in so jih nasilno vzeli staršem.
Utrpeli so podobne travme kot romunski.
Če bi živeli pri svojih starših se jim to ne bi zgodilo (ob predpostavki, da so starši ok)
Torej kje je meja?
Če je opica ljubeča je še ok?
Če ima nekdo mamo in očeta se mu možgani razvijejo normalno, če ju nima se mu nepopravljivo drugače. Vse do skrajnosti…če se nihče z otrokom ne ukvarja ostane nerazvit.
No, Skela pa le nisva na tako različnih bregovih. 😉
Zbližujeva se, zbližujeva…postaja nevarno…. :))))[/quote]
Ni nevarnosti. Sploh, če ne podtikaš nekih svojih sklepov, kot da bi bili moji.
“Če bi živeli pri svojih starših se jim to ne bi zgodilo “? Ni res. Dovolj bi bilo, da
bi se KDORKOLI ukvarjal z njimi, jih pestoval, se pogovarjal, jih božal, crkljal…jim
nudil dotik, stik, toplino.
“če ima nekdo mamo in očeta se mu možgani razvijejo normalno”…spet narobe.
Kot prvo, mamo in očeta imamo vsi 🙂 Za razvoj možganov pa ni nujno, da nas
spravljata gor ravno mama in oče. Samo nekdo, ki nas ima rad in skrbi za nas.
Pri vzgoji otroka s strani HS para, se prav tako gre za prikrivanje resnice, saj (običajno) otrok ni homoseksualno usmerjen in se mu zato s strani družbe, ki umetno vsiljuje ta vzorec, kjer imajo HS pari otroka, ustvarja zgrešeno mnenje, da je otrok spočet s strani HS para.
Otrok zato živi v zmoti in šele pozneje spozna resnico, da ne moreta oba biti njegova starša. Lahko je samo eden, če je njegov otrok.
Otrok je zato zmeden, ker je živel v zmoti.
Pri vzgoji otroka s strani HS para, se prav tako gre za prikrivanje resnice, saj (običajno) otrok ni homoseksualno usmerjen in se mu zato s strani družbe, ki umetno vsiljuje ta vzorec, kjer imajo HS pari otroka, ustvarja zgrešeno mnenje, da je otrok spočet s strani HS para.
Otrok zato živi v zmoti in šele pozneje spozna resnico, da ne moreta oba biti njegova starša. Lahko je samo eden, če je njegov otrok.
Otrok je zato zmeden, ker je živel v zmoti.[/quote]
To velja za vsakega posvojenega otroka, al mogoče ne?
Vsak posvojen otrok mora v nekem trenutku ugotoviti, da njegova starša
nista njegova biološka starša….
Pa zakaj zaboga bi bil KDORKOLI, če ima vsak očeta in mamo?
In ti smatraš, da ni pomembno kdo bi te crkljal, ti bi bila vseeno ok, četudi bi bila to cela četa stričkov?
Se pravi si ti kot mama nepomembna svojim otrokom? Ali pa tvoja mama tebi? Ti da te je nosila in rodila je irelevanten podatek?
Ne vem, no…. pa toliko ljudi je po svetu, ki se sprašujejo zakaj jih je lastna mama zavrgla, četudi so živali v ljubeči rejniški družini.
Madonca, nobena žival ne zavrže svojih “otrok”, ti bi jih, če bi vedela, da gredo v ljubeče roke?
Skela mislim, da pretiravaš….
Nujno ni, da sta ravno mama in oče je pa za otroke najbolje!, da sta to ravno mama in oče!
nista njegova biološka starša….[/quote]
Seveda mora in to zna biti velikokrat travmatično.
Samo ne vem, zakaj je potrebno namerno ustvarjati še več takšnih izkušenj ?
nista njegova biološka starša….[/quote]….in je strašno vesel, ko ga seznanijo s tem… 😛
Mnja, Musek je pa dovolj eminenten strokovnjak, da ga povabijo na Radio Ognjišče.
Link[/url][/quote]
Je pač RKC spet nekoga zlorabila v svojo korist.
Je on zaradi tega zdaj kaj manj strokovnjak ?
Ali pa sem jaz zdaj naenkrat vernik in zagovornik RKC, če sem proti posvojitvam ?
To je zame nerazumno sklepanje.
Pa zakaj zaboga bi bil KDORKOLI, če ima vsak očeta in mamo?
In ti smatraš, da ni pomembno kdo bi te crkljal, ti bi bila vseeno ok, četudi bi bila to cela četa stričkov?
Se pravi si ti kot mama nepomembna svojim otrokom? Ali pa tvoja mama tebi? Ti da te je nosila in rodila je irelevanten podatek?
Ne vem, no…. pa toliko ljudi je po svetu, ki se sprašujejo zakaj jih je lastna mama zavrgla, četudi so živali v ljubeči rejniški družini.
Madonca, nobena žival ne zavrže svojih “otrok”, ti bi jih, če bi vedela, da gredo v ljubeče roke?
Skela mislim, da pretiravaš….
Nujno ni, da sta ravno mama in oče je pa za otroke najbolje!, da sta to ravno mama in oče![/quote]
Ne razumem, a ti se bojiš, da bi otroke iztrgali iz rok mamam in očetom
in jih dajali prednostno v posvojitev HS parom?
Govorimo o tem, kaj je potrebno za razvoj otroka. Ti trdiš, da je otrok
zmožen uspevanja SAMO z biološko mamo in očetom al kaj?
Kaj ima to veze, ali sem bila jaz relevantna svojim otrokom? Seveda sem jim
bila, KER SEM BILA TAM. Če me pa ne bi bilo, bi bil pa kdo drug, ki
bi bil ravno tako relevanten, a ne? Ampak samo ti lahko iz tega sklepaš, da
bi jih jaz namenoma zavrgla, zato, da bodo prišli v tuje roke ? WTF?
Vsakemu, ki teoretično zagovarja, kaj je dobro za otroke predlagam, da gre za tri mesece v Nepal pomagat otrokom (ja tudi dojenčkom), ki so na cesti.
This way you can and WILL make a difference.
S svojim trmastim nasprotovanjem in slepim zagovarjanjem preživetih družbenih sistemov (dejstvo je da družina ne funkcionira, oz. zelo redke) nikomur ne pomagate, še najmanj otrokom.
Raje usmerite svojo energijo v konstruktivno smer.
Bomo vsi bolj srečni 😉
nista njegova biološka starša….[/quote]
Seveda mora in to zna biti velikokrat travmatično.
Samo ne vem, zakaj je potrebno namerno ustvarjati še več takšnih izkušenj ?[/quote]
Zdej si me pa izgubil.Kako namerno ustvarjati? Misliš pobijati starše, da bi
šlo čim več otrok v posvojitev? Krasti otroke v trgovskih centrih?
Ne štekam.
Verjetno se vsi strinjamo, da je idealno, če otrok živi pri svojih bioloških starših, ki mu nudita zdravo okolje za razvoj in občutek varnosti.
Vse ostalo pa so odkloni in deviacije, ki niso več tako primerni, zato ne morem tega odobravati in podpirati. Pa se naj gre za enostarševske družine ali pa istospolne.
Seveda nimam nobene moči vplivati na to, da se ljudje ne bi ločevali in homoseksualci poročali….Vseeno pa to ne spremeni mojega mnenja in zato ne morem zagovarjati tistega, kar spada med deviacije.
Verjetno se vsi strinjamo, da je idealno, če otrok živi pri svojih bioloških starših, ki mu nudita zdravo okolje za razvoj in občutek varnosti.
Vse ostalo pa so odkloni in deviacije, ki niso več tako primerni, zato ne morem tega odobravati in podpirati. Pa se naj gre za enostarševske družine ali pa istospolne.
Seveda nimam nobene moči vplivati na to, da se ljudje ne bi ločevali in homoseksualci poročali….Vseeno pa to ne spremeni mojega mnenja in zato ne morem zagovarjati tistega, kar spada med deviacije.[/quote]
Tudi tole se bere tako, kot da se zdravim, normalnim staršem na silo jemlje
otroke, da bi šli v posvojitev?
Posvaja se SIROTE, Tiste, ki so ostali brez staršev. Ali v primerih iz tretjega
sveta, ko jih starši oddajo v upanju, da bodo tako preživeli.
Dej mal si v info poglej forum “posvojitve”, da boš videl kako in kaj.
Pri nas ni sirotnišnic in praktično ni otrok, ki bi bili na voljo za posvojitev.
Tiste posvojitve ki so, so ponavadi s strani sorodnikov ali novim partnerjev
vdove ali vdovca…
Jasno, da je posvojitev slabša, kot da odraščaš s svojimi starši, v to nihče
ne dvomi (če so starši seveda ok)…ampak če si pa sirota? Kaj pa potem?
Men se še vedno zdi bolje posvojitev, kot recimo rejnioštvo, ki je vsaj pri
nas včasih precej čudna (tudi o tem je precej napisanega, pa si preberi)
Forum je zaprt za komentiranje.