Kaj pa danes kuhate?
Ob nedeljah ponavadi meso – tole bo danes – za prste obliznit
Pozdravljeni,
IZ NEOKRNJENE NARAVE PRELEPE DOLINE KOLPE …
… DO VAŠEGA DOMA …
Kostelska pokrajina je mnogim dobro poznana, saj je s svojo neokrnjeno naravo, rastlinskim in živalskim svetom neponovljiv naravni biser, njena krajina pa je uvrščena v naturo 2000 in se ponaša z naslovom destinacije odličnosti. V tem prečudovitem in čistem okolju smo vzredili govedo, ki je krmljeno samo z naravno hrano (paša ali seno) in ima veliko prostora za prosto gibanje. Predanost in skrbnost do naših živali skupaj s pristnostjo in veliko mero ekološke osveščenosti dajejo našemu mesu vrhunsko kvaliteto.
PONUJAMO VAM VRHUNSKO DOMAČE MESO MLADE GOVEDI.
Naše meso je
ZORJENO
VAKUMSKO ZAPAKIRANO,( vsak kos posebej )
in DOSTAVLJENO NARAVNOST DO VAŠEGA DOMA
Paketi so oblikovani standardno in
vsebujejo različne vrste mesa
meso za zrezke, meso za golaž,
meso za juho s kostmi
in faširano meso
na željo strank so paketi prilagojeni specifičnim željam
Meso je pakirano po cca. 1 kg.
Na paketih je etiketa s tipom mesa.
Nudimo:
PAKET mešano meso 5 kg
ZORJENA LEDJA / ROSTBEEF
ZORJENA PLJUČNA
Za vse dodatne informacije in naročila
nas pokličite na
051 730 410 ali 031 732 824
ali nas kontaktirajte po elektronski pošti
meso@kmetija-lisac.si
Veselimo se vašega klica ali e-pošte.
Ker se prehranjujem presno, bo danes na mojem jedilniku presen jesensko bučni zajtrk po tem receptu: http://ekologicen.si/article/359/Presen_jesenski_bu%C4%8Dni_zajtrk.
Za kosilo bo velika solata iz naše ekološke kmetije, ki bo mešanica pak choia, špinače, radiča, kalčkov in dulse alge. Zraven bo namaz humus in na rezine narezan topinambur.
Za večerjo pa bo verjetno kakšen zeleni smoothie ali/in odlična presna čokolada (recept; http://ekologicen.si/article/90/%C4%8Cokolada/).
Več o mojih jedilnikih na mojem blogu: http://blog.presnaumetnost.si/
Včeraj:
JAZ: Mešana solata
OČE: Včeraj pa sem sam sebe presegel. Očetu sem naredil bolše kosilo kot sebi!! WTF?!?!
Popečen kuskus z curryem in jajcem (mega zapečeno, da hrusta kuskus), zelenjavna priloga iz bučk, jajčevcev, čebule ter dosti začimb, na vrh pa so prišle 3 rezine velike pečene buče in par pečenih kolesc male buče. Vse predhodno premazano z rožmarinovim olivcem in rahlo posoljeno.
Na krožnik pa se je prezentiralo takole—>
Kuskus po obodu krožnika, v sredini zelenjavna priloga, buče in bučke pa razporejene na vrh vsega tega. Vsaka na svoji strani. Piko na i je dodala žlica kisle smetane.
SVAŠTA!
Danes: Kuskus s curryem (2 žlici sta ostal od včeraj) in veliko porcijo grahove omake + skleda solate
DANES:
Komaaaaaaj čakam. Zakaj? Ponovitev NJAMSI ned.kosila z rahlim odstopanjem/spremembo;
1. Riževe testenine popražene na olivcu in ogromno česna
2. tinstano, rahlo zažgano zelje na ogromno čebule in kumine
3. Podušena mešana zelenjava; cvetača, brokoli, korenje, zelena, por, šampinjoni, koruza, čebula, rdeči fižol,peteršilj,šnitlauh
4. Frikadelen oz. mesno/zelenjavni polpeti (mešano meso, rdeča paprika, koruza. Hvala maman!! NJAAAM)
4. Mešana BOŽAAANSKA solata—> glavnata zelena, paradižnik, fižol, bučka, kumara, sveže zelje, domače Primorsko olivno olje in SEVEDA jabolčni kis PATRA AŠIČA.
+ velika žlica gorčice!!! Brez nje ne morem :>>
JUTRI:
Treba porabit staro zalogo in nabavit novo (najboljši sosed ima akcijo. Danes v nabavo!)
1.Repa z jogurtovo kislo smetano
2. Tardeči kidney beans oz. fižolj NJAAAM
3.Pečenica
4.Soljat!! Ja halo, brez tega pa ja ne gre
Forum je zaprt za komentiranje.