Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj pa danes kuhate?

Kaj pa danes kuhate?

Mislim, da že (pre)dolgo nismo pogledali v naše kuhinjske lonce.
Torej: kaj dobrega bo danes pri vas za kosilo?

Mi bomo jedli enolončnico s kranjsko klobaso, šmorn in sadno solato.

Zeleno fižolo s prezli in smetano, kare na žaro, za otroka pa pećeno bedrco v pečici.

Narejen imam že jasminov riž z zelenjavo. Pa še kakšno solato zraven. Danes bo šlo brez mesa.

golaz s polento

rižota iz rjavega in divjega riža z bučkami, korenčkom in grahom, zelenjavna juha, za rukolo pa moram pogledat na vrt, če je že dovolj velika, da prisostvuje današnjemu kosilu! :))

musako- krompir in mleto meso pečeno v pečici.

danes kuhamo gosto belušno juho (no, prevladujejo beluši, sicer je pa še kup druge zelenjave) s prepečencem. za večerjo pa solata. meso pa pri nas itak ni na sporedu.

golaž, polenta, štrudl

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Krompirjeva juha zabeljena z ocvirki, testenine (široki rezanci).

Pečen nov krompir, popečeni zrezki s papriko in paradižnikom ter velikoooo zelene solate.

lp,

N.

Murkov zos s krompirjem ter flike (iz polnovredne moke).

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Pokec,
kaj pa so to flike?

Flike so po moje krpice iz testenin (taki kvadratki- kot za zeljne krpice).
Drugače bo pri nas danes popečena zelenjava v voku (moram pospravit hladilnik – vitlof, zeleni šparglji, paprika, korenje, malo zelja) in kuskus.

Flike so koroška jed. V bistvu čisto enostavno. Zamesiš moko (belo ali polnovredno), malo olja ter mlačno vodo, pustiš počivati vsaj pol ure, potem zavreješ vodo, ki jo malce osoliš, testo pa potem kar vlečeš ter trgaš z prsti in dobljene flike kuhaš ene 10 minut.

To sem se naučila od tašče. 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

dones bo pa malo bolj kaloricno kosilo…ocvrt sir in skleda domace solate..

Jaz pa pospravljam po omari, zato sem skuhala vse ostanke makaronov, naredila omako, zdaj pa jih samo za 20 min v pečico zbašem pa bo!

Kmalu bo kuhana mineštra. Nasmeh bo pa za sladico.

Danes imamo govejo juho z rezanci in segediner.

Zelenjavna rižota (por, grah, korenček, suhe gobe) in zelena solata.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas pa čufte v paradižnikovi omaki, široki rezanci in zelena solata.

lp

Julija

Piščančji zrezki s sirom v smetanovi omaki, pire krompir, brokoli in gora zelene solate.

včeraj:krompirjev golaž
danes:goveja juha,pečena bederca z novim pečenim krompirjem,endivija z redkvico
jutri:makaroni s polivko,mešana solata

Danes presno zelje in kuhana prekajena krača. Včeraj džuvečev riž, pečene piščančje peruti, zelena solata.

Julija

Sonka25: v katerem kraju pa govorite vse na črko O?

Super, Primoža sem prosila, da naredi, da bo ta tema vedno na vrhu. Že večkrat je bila odprta podobna tema, potem pa se izgubi.

Včeraj smo jedi brokolijevo juho, polento z lečo v omaki in čežano.

Danes bo zelenjavna juha s kašo, za zraven pa še ne vem, kaj bo.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close