Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj pa, če bodo ljudje hoteli zapraviti turistični bon za 200€ v istih hotelih, apartmajih, krajih???

Kaj pa, če bodo ljudje hoteli zapraviti turistični bon za 200€ v istih hotelih, apartmajih, krajih???

V Prekmurju sem bil nazadnje 2007. V bistvu, ce sem cisto natancen, podaljsan vikend v Radencih, nato pa se malo phajanja po jeruzalemskih (?) turisticnih kmetijah. Lepi spomini, prav zares. A ker ravno razmisljam o SPA dopustu v Sloveniji letos, me zanima, kaj je tisto, kar te preprica (v primerjavi z ostalimi)?
[/quote]

V Prekmurju so Terme 3000, včasih se je reklo Moravske toplice. Je kar nekaj apartmajev in privat penzionov, so pa tudi 4-je hoteli, bila sva v vseh in so vsi na dokaj dobrem nivoju. 5* ima hotel Livada Prestige, vendar po mojem mnenju je to bolj stara slava. Hočem reči, saj so v redu, ampak nekaj hudo prestižni ravno niso. 4* imata hotela Vivat, Ajda in Termal ima ***+. Ampak so vsi v redu, Vivat je v privatnih rokah, Termal in Ajda pa spadata pod Sava Hotels & Resorts. Okrog je polno sprehajalnih poti, kolesarskih tudi, naravnih in kulturnih znamenitosti, Mura in njene posebnosti, golf igrišče ob hotelu Livada, krasna prekmurska ravnica.
Termalna voda je super! Ampak pravo bogastvo tam so prijazni ljudje! Takih ni povsod. Zato se z možem rada vračava vedno znova (greva vsako leto 2x – po en teden). Da ne začnem o hrani, ker njihova hrana je pa res nekaj nebeškega:)) Kdor rad je, bolje, da ne ostane tam preveč dni, ker se je kulinaričnemu užitku težko upreti in se v par dneh lahko zrediš za kakšno kilo ali dve!!

Morala bi biti omejena kvota na nastanitev. kot pri kuponku.
Drugače je to brez zveze.

Kaj tudi za gostilne in restavracije in sladoledarne bo to?
svašta ta yugozlovenia 🙁

V Prekmurju sem bil nazadnje 2007. V bistvu, ce sem cisto natancen, podaljsan vikend v Radencih, nato pa se malo phajanja po jeruzalemskih (?) turisticnih kmetijah. Lepi spomini, prav zares. A ker ravno razmisljam o SPA dopustu v Sloveniji letos, me zanima, kaj je tisto, kar te preprica (v primerjavi z ostalimi)?
[/quote]

Če se ne motim, živiš v Nemčiji. So/ste tam kaj dobili v času korona krize? Kdo, koliko….

V Italiji dobijo VSA gospodinjstva, ki ne presegajo določenega letnega cenzusa prihodkov.
Vsota, k jo dobii vsako gospodinjstvo “družina” je onato odvisno od števila članov le tega.
.
Ni važna starost, spol, invalidnost, seksualna usmerjenost, ljubezen do hišnih ljubljenčkov in ostale bulšit diskriminacije.

Sicer gre pa pri tem za fonde iz Eu-ja (tako se bo potem to “črpalo” iz proračuna) zato je diskriminacija če ne dobijo vsa gospodinjstva.

Če ne veš kaj se pravi bit alergičen na gluten, bodi tiho! Povej mi, v katerem hotelu imajo brezglutensko kuhinjo in da ni nobene možnosti, da se hrana pomeša? Kdo garantira, da kateri gost ne bo z isto prijemko prijel prvo glutenski kruh? Nato pa drugi z isto prijemalko si prime brez glutenski kruh? Če tvojo prijemalko “okužijo” z mesom, pa si ti potem nadevaš brezmesen zrezek, be bos dobila ne krcev, ne driske,ne zagona bolezni…. Tvoje je modna muha!
[/quote]

Boš pa samo prenočevala, hrano zase pa sama prineseš, tako kot to delamo vsi, ki imamo težave. Lahko pa vavčerja sploh ne vzameš. Eni pa res najdete težavo v vsem, še v šenkanem bonu.

Res je, prav imas. Tukaj so ubrali taktiko, da so pomoci usmerjene bolj v podjetja in manj oz. skorajda nic (vsaj neposredno) v zasebno porabo. Na zasebni ravni obstajajo moznosti neplacevanja najemnin, davkov, prispevkov, ipd. Mislim, da se da tudi zamrzniti odplacevanje posojil in dolgov na kartici za obdobje enega leta brez obresti. Nekih vecjih financnih injekcij za spodbujanje zasebne potrosnje pa (vsaj zaenkrat) se ni bilo. Pri malih podjetnikih pa so bile na voljo subvencije, podobno kot v Sloveniji, za prebroditev likvidnostnih tezav. Posamezniki z do petimi smo lahko zaprosili za 9 tisoc pomoci, pod pogojem, da nismo imeli likvidnostnih tezav pred “lockdown”-om. Tisti z do 10 zaposlenimi so lahko zaprosili za 15 tisoc, mislim. Drzava omogoca “kurzarbeit”, kar pomeni, da lahko podjetje delavca “poklice po potrebi” in mu ni treba zagotavljati pogodbenega delovnega casa. Razliko v “manjku ur” pokrije “drzava” v visini 60% za tiste brez otrok oz. 67% za tiste, ki imajo otroke. Tukaj ni nikakrsnih revolucionarnih potez, o katerih bi se razpravljalo v nedogled in obcutek je, da institucije vedo, kaj pocnejo.

Ogromno denarja se vlaga v podjetja, ki raiskujejo v smeri zdravila oz. cepiva, ki bi pomagalo v boju proti COVID19. Ravno v petek je velikanski preboj uspel laboratoriju tu blizu, v Braunschweigu, kjer so menda uspeli laboratorijsko doseci ucinek t.i. pasivne imunusti in pripravljajo zdravilo, ki bi ga lahko uporabili ob okuzbi s SARS-COV2. S cepivom pa zaenkrat vecjega preboja se ni.

Fazit: tukaj se mi zdi, da vse skupaj tece precej umrjeno in brez pretresov. Tezave seveda so in to povsem konkretne (operativne), a vsaj vecinoma so premostljive. Recimo druzine z otroci v poklicih, ki nismo sistemsko relevantni, smo bile brez varstva za otroke. epooka je tako pustila sluzbo, ki jo je pred kratkim bila nastopila, da bi se lahko polno posvetila solanju velikih dveh doma in varovanju male vrtickarke, tako da sem lahko potem vsaj jaz bolj ali manj nemoteno delal, itd. Taksnih in podobnih primerov tezav je mnogo, a vse to je nekako obvladljivo, ceprav ni ravno prijetno.

Najstarejsa je sedaj ze dva tedna v soli (zakljucni razredi v osnovni soli in na realkah in gimnazijah so zaceli prvi), naslednji teden pa gre tudi “ta srednja”. Vrtci pa bodo do jeseni (razen nujnega varovanja sa sistemsko relevantne poklice) ostali zaprti do jeseni.

Tako nekako to zgleda tukaj. 🙂

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Pa saj tako je vedno…eden ima več prometa, drugi manj. A sedaj bomo pa vsi dobili vavćer za neko gostilno na Kozjanskem? Budala.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ta ukrep kar kliče po zlorabi in mešetarjenju. Bolj pametno bi bilo ponudit roko na drugem koncu – recimo 0% DDV za vse ponudnike nastanitev in gostince.

Ja, takole se začne. Pri vsiljenih bonih, katere zaenkrat še ne upajo obesiti v regres (bo pa nekje zagotovo zaveden in upoštevan), čez čas bodo rekli “rešujmo gospodarstvo, evo vam bone za to pa to, no čez čas boste pa delali za to, da boste dobili bone. Ovce neumne.

Ja, najbolje, da država da kar gostincem denar, nakaže na račun, gostje naj pa kar ostanejo doma, da se revčki gostinci ne bodo matrali, saj so počivali samo dva meseca?

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ne mislite, da boste ta bon lahko koristili v glavni sezoni. Bodo še vedno računali na tujce in njih prednostno obravnavali.
Vi boste krpali “luknje” ko bo frej oz. lahko rezervirali manj privlačne termine, ko ni povpraševanja.

Manko.

Pa saj tako je vedno…eden ima več prometa, drugi manj. A sedaj bomo pa vsi dobili vavćer za neko gostilno na Kozjanskem? Budala.
[/quote]

Kaj naj bi bilo tu sploh nepravičnega? Vsak turistični ponudnik ima možnost oblikovati ponudbo, ki bo dovolj privlačna, da bo pritegnila obiskovalce. Če je ne, ni razloga za finančno pomoč, ker tudi brez krize ne bi imel prometa in zaslužka, to bi bila pomoč nesposobnemu ne zaradi krize prizadetemu.

Koriščenje voucherjev bo možno samo v termah olimje.

ni, če imaš celiakijo, nimaš šans za varen zajtrk

Baje je ravno padel nov vladni ukrep, da se Olimje spremeni v skladišče mask za nedoločen čas. Nič ne bo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close