Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kaj naredi makeup

kaj naredi makeup

Glej danes je na svetu toliko d.ž., da je nemogoče pričakovat, da se bodo hranile naravno – v skladu z njihovim evolucijskim razvojem. Na njihovih lastnikih je da jim od večih izberejo manjše zlo. Ne dolgo tega je tista povožena mačka končala v mesno-kostni moki, ta pa je bila osnova za vse krmilne mešanica tudi za take živali, ki končajo na naših krožnikih. Tako da niti ne veš koliko mačk in psov si posredno pojedla…..
Vseeno pa ne moreš trdit, da je hrana iz vrečke/konzerve boljša od tiste v nezastrupljeni naravi, kjer ni sami izobilja, kar menda uživa tvoja muca. Tudi to ji ni čisto v njeno dobro, je pa v tvoje čustveno zadovoljstvo 😉

Ljudje smo navečja invazivna vrsta na tem planetu in kamor smo prišli tam smo porušili ali vsaj okrnili naravni red in potem si kupujemo “odpostke” z najboljšo hrano za nas in naše živali, meddrugim.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Trdim, da obstaja slabša in dobra hrana za mačke (torej briketi in konzerve, vrečk ne uporabljam), ti pa cel cajt trobiš, da so vse iste. Pač nimaš prav. Ker niso vse iste. Uporaba kostne moke je zakonsko prepovedana.

Hočem ti povedat, da mačka ne bo preživela samo od lovljenja miši, podgan ipd. Ampak si bo poiskala še drugo hrano in če ne bo kdo nastavil, bo pač brskala po smeteh. In vsaka mačka, ki nima lastnika, je obsojena na boj za osbtanek. Polna parazitov, verjetno s kakšno neprebolelo virozo, kvalitetna hrana, kaj je že to, da ne omenjam avtov, strupov, nesramnosti ljudi ki mečejo steklenice v mačke, jim nastavljajo strupe, brcajo …. ah ja narava je prav res super!

Ne boš menda rekel, da je recimo v hrenovkah isti delež mesa (in to kvalitetnega) kot v zrezkih?

Misliš ljudje ? No ja, saj človek je prav tako del narave….
Moti me to, kose človek kar nekaj vmešava v življenje živali, jih olastnini in jim vsili svoj način življenja…In potem reče, da je to izraz ljubezni….
Mogoče res…Pa me potem ne čudi, da živimo v takšnem sebičnem in pohlepnem svetu…
Prav tako, če pogledam, koliko težav in bolezni ima človek zaradi svojega “pametnega” načina življenja in svoje hrane….Človeški ego si le domišlja, da je bolj pameten od narave ali boga….Ne spoštuje pa nobenega, še sebe ne…..

Tista, ki preživi večino časa v stanovanju in le čaka, da ji lastnik hrano prinese na krožniku, res ne. Ker ni živela v svojem naravnem okolju in ni razvila sposobnosti.

Dejstvo je, da človek ne more izdelati boljše hrane, kot je naravna..Pa naj bo za nas ali za mačke.

On_ je dal kar primeren komentar….Če so vijoličasti kolobarji okrog oči neko merilo lepote, potem sem zgleda res padel z lune…:)

Krivokljun saj se strinjam s tabo, samo daj poglej na “težavo” nekoliko širše v smeri, ki ti jo kaže Robi 😉 A zmoreš to? Resno mislim, se ne posmehujem.
Tudi zrezek je “ne zdrav”, če ga ne “pokuriš”.
Pomisli kako so včasih prišli do njega in kolikokrat, kliko (fizičnega) napora so vložili v to in koliko ga danes.
Ne da jemo preveč, premalo se gibljemo za to koliko pojemo in posledce tega nosi tudi tvoja muca, neglede na to kako dobro ti skrbiš zanjo. Tudi parazitov se lahko otreseš, če živiš v sozvočju z naravo 😉

Zdi se mi da ne ločiš me mesno in kostno moko. In ne drži, da sta prepovedani za prehrano živali, sploh tistih, ki niso za prehrano ljudi 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kdo pa je govoril o lepoti? Jaz ne. Še manj o kakšnem merilu. 🙂

p.s.
Robi, ti vse vijolično vidiš. Sploh pa, ali ti razlikuješ med vijolično in modro barvo? 🙂

p.s.
Robi, ti vse vijolično vidiš. Sploh pa, ali ti razlikuješ med vijolično in modro barvo? :)[/quote]

Kaj pa je potem bil namen tiste maskare ? Saj pa ni pustni čas….:) Pa cirkus tudi ni bil..:)

Razlikujem že…Samo meni je vleklo bolj na vijoličasto….Mogoče imam preveč rdeče barve na TV…:)

Proti okusnemu make-upu nimam nič in se tudi sama ličim, tiste popularne lopate za kidat ali kremplji na rokah (umetni nohti) so mi pa smešni in prav nobeni ne pašejo.

Res je, make up nardi marsikej. Vidš naličeno žensko, pa je čist okej, pol pa enkrat srečaš isto žensko, tokrat nenaličeno, in je niti prepoznaš ne. Ene so brez ličil obupne…

Zdaj bom pa točno tretjič napisala, da NE kupujem hrane, ki ni istočasno primerna za prehrano ljudi. Toliko o kvaliteti mesa. Govorili smo o mesu, o pristnosti hrane, ne premazih v konzervah.

Moja muca je vitka, saj nenehno dirka, skače in se skriva. Niso vse mačke naročne in ne poležavajo vse 13 ur v kosu.

Še en fleten video na debato o pravi/nepravi hrani pa enjoy oz. dober tek!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g8gJOCwBuFc

Ene so pa obupne tudi z ličili. Nikoli nam niso vsi všeč, kakor tudi mi nismo vsem všeč. Se pravi, point ni v ličilih, ampak v različnih okusih kaj je komu všeč. In, če ti je nekdo lep v ličilih, brez njih pa ne, potem je to en rahlo čuden odnos, ki nekako ne bo laufal najbolj iskreno. Torej, nekdo ti mora bit všeč najprej brez ličil, potem pa še z njimi, če že brez njih kdaj pa kdaj ne gre.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Še ena kostka za glodat pred spanjem.

Kaj pravite na določene tipčke, ki prepovedujejo svojim ženskam uporabo makeupa, ker se počutijo tako insecure in mislijo, da se naličena ženska malodane ku:rba na cesti? Češ, drugi se ne bodo naslajali nanjo ipd.

Zdaj bom pa točno tretjič napisala, da NE kupujem hrane, ki ni istočasno primerna za prehrano ljudi. Toliko o kvaliteti mesa. Govorili smo o mesu, o pristnosti hrane, ne premazih v konzervah.

Moja muca je vitka, saj nenehno dirka, skače in se skriva. Niso vse mačke naročne in ne poležavajo vse 13 ur v kosu.

Še en fleten video na debato o pravi/nepravi hrani pa enjoy oz. dober tek!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g8gJOCwBuFc%5B/quote%5D
Netaktično, ne da bi počakala, kaj bo On_(z Njim_ se tukaj popolnoma strinjam) napisal v to temo, komentiram zdaj nahitro: filmček je gledljiv ampak scary, totalno–

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Mačke so udomačene že stoletja, zato se jim rele vrsta domače mačke 🙂 In ko si enkrat lastnik take domače/udomačene živali, imaš odgovornost, da primerno poskrbiš zanjo, za tiste buksle, ki ne, obstajajo zakoni pa vurs.

Sem pa proti nasilnemu udomačevanju eksotičnih, divjih živali, celo ptic, ampak to je že druga tema.

“Pametni” način misliš hitri, verjetno? Hitrost na račun kvalitete. Če to ni navada, te hitro pripravljena hrana ne bo uničila, po drugi strani se pa da hitro pripravit tud druge zdrave obroke. Mislim da se ljudje čedalje bolj osveščajo o zdravi prehrani, o čimmanj predelani hrani itd. Vsaj jaz srečujem več takšnih kot onih, ki se zadržujejo v Mekih ipd.

Tista, ki preživi večino časa v stanovanju in le čaka, da ji lastnik hrano prinese na krožniku, res ne. Ker ni živela v svojem naravnem okolju in ni razvila sposobnosti.[/quote]

Oprosti, ampak to lahko izjavi samo nekdo, ki nima večjih izkušenj z mačkami (razen tistih da so samo za to, da miši lovijo). Notranja mačka ima lahko prav kvalitetno življenje, mačje drevo po katerem pleza, igračke plus da se še njen človek ukvarja z njo, ne boš verjel, nekatere hodijo ven na vrvici, sploh pa živijo svojo naravno starost, tj. 15-20 let. Medtem ko tiste zunanje večinoma ne dočakajo 1. leta. Zaradi zgoraj naštetih stvari.

Poleg vsega pa se zunanja mačka poleg lovljenja še prehranjuje z drugo hrano, večinoma smetmi oz. razen če ji človek nastavi hrano, kamor potem redno prihaja. Domača mačka ni divja vrsta, da si bo sama lovila hrano!!! Notranje mačke ne izgubijo svojega nagona.

Pretirana ljubosumnost.

Ta miselnost potem izraža to, da se ženske šminkajo zato, ker želijo s tem poudariti svojo spolno privlačnost.

Se ti ne zdi, da je to samo izgovor ?
Če jih je nekdo že pred nami udomačil, je potem to razlog, da to počnemo še naprej ?
Zdaj si proti nasilnemu udomačevanju divjih živali….Ko pa bo jih človek udomačil, pa bodo čez par sto let rekli, da ni problem, ker so že več sto let udomačene…
Mačko imaš, ker te to zadovoljuje, ne glede na to koliko let je udomačena.

Tudi hitri…Pa nekvalitetna hrana. To je zastrupljena in ničvredna zaradi hitrega in prisilnega, umetnega načina gojenja.

Zdaj pa si sebe zamisli, da te nekdo “udomači”….:)
Te bo imel v glavnem zaprto…Ko bo šel ven, te bo imel na vrvici…..
Tiste zunanje so pa tiste, ki jih je človek najprej navadil na umetno življenje, potem pa zavrgel…Če bo te bo nekdo 20 let držal notri, kot udomačeno, potem pa te zamenjal za mlajšo, boš v naravnem okolju zelo težko preživela…

Razmišljam in se sprašujem..Kdo sem jaz, da bom neko žival imel zaprto…Mogoče zato, če se sam počutim ujeto…..

Robi, najbolje bi seveda bilo, ko bi se vsi trudili za zmanjšanje populacije nezaželenih mladičev in jih dali kastrirat ter sterilizirat. Take so potem tudi lahko zunaj (če ni ravno prometnih cestnih povezav), ampak večina ljudi s “kmečko pametjo” ima mačke za lovljenje miši, hrana je kravje mleko in ostanki od kosila. Tipični človeški egoizem! Ti pa vidiš v tem svobodo in naravne zakone.

Mačko imam zato, ker sem jo rešila gotovega konca, ko se je na neki vasi v tropi ostalih mačk borila za svoj obstanek. Pri svojih 3 mesecih je tehtala manj kot morski prašiček, izgledala kot Dahauc, bila polna parazitov in s podriskanimi nogami. Lahko bi jo dala uspavat, pa nisem tak človek. Moji prejšnji muci sta bili tud vzeti pod streho, ker ju je mama muca zapustila od njunega 1. dne. (kasneje je bila ulovljena in sterilizirana ter vrnjena v “naravno” okolje). Ne vem sicer, kako se ti odzoveš na take primere, morda samo pustiš da “narava opravi svoje” (vernik bi rekel “po Božji volji”), jaz pa pač ukrepam in pomagam. Kakšne druge pa nastanim v zavetišče in se aktivno ukvarjam z zmanjšanjem populacije neželenih mladičev.

Še nekaj, če je neka žival udomačena in vzgojena v ujetništvu, ne pozna drugega okolja in načina življenja kot to, torej drugega ne pogreša. Samo v razmislek.

Narave tudi ne moreš jemat ločeno od človeka, urbanega okolja. Domače mačke tudi niso samotarji, ampak iščejo človeka, ker človek pomeni hrano, tudi če je ne nastavlja posebej zanje (jo pa meče v koše). Žal je človek tekom stoletij, tisočletij udomačil kar nekaj teh živali, ki se zdaj ne znajdejo v okolju brez njegove pomoči. Kljub vsemu se bodo vedno našli ljudje, ki si bodo doma zaželeli pajka ptičarja ali pa ekstotično ribico ali eksotično ptico. Zadnjič sem pri teku v Tivoliju srečala dihurčka na vrvici, na drugem koncu je bil seveda človek. Eno je odtrgat žival iz njenega naravnega okolja, drugo pa vzgojit žival od doma. Saj so tudi podgance postale domače živali, obstajajo celi rejci. Ne rečem, da se strinjam s tem, ampak če že mora bit, naj bo vsaj tako, da ne posegamo preveč v habitate.

Recimo moj stric ima na svojem vrtu ribnik in notri zlate ribice (kjer se tudi najbolj počutijo, ker rabijo ogromno vode, da lahko primerno rastejo). Zimo so prezimile v naravnem okolju, zdaj pa so se zbudile in kolikor vem si večinoma same lovijo hrano. Ribnik je pomemben pri ohranjanju ekosistema, pticam in drugim živalim nudi zavetišče, hrano in krog je spet sklenjen. Kar smo s svojimi posegi odvzeli, skušamo nazaj vzpostavit. In dokler bodo obstajali ljudje, ki se bodo trudili delat v skladu z naravo in z vsem spoštovanjem do živih bitij, toliko časa bom verjela v dobro ljudi.

Oprosti Krivoklun, ampak take stvari lahko izjavi samo nekdo, ki je izgubil stik z naravo in ne pozna narave “domačih” mačk :(.
Ne vem, če ti živiš na smetišču al kje, da se bi tvoja muca, ko bi prišla ven, takoj zakopala v smeti? Ne vem naša ne stika po smeteh, mogoče jih samo ne najde 😉 Pleza po drevju, hodi lovit po travnikih, in pride tudi domov, kjer je meso, takšno čisto tapravo, ni iz konzerve. Stara je že preko 10l in zdi se mi da ji ni hudega, čeprav se včasih zravsa s kakšnim sosedovim mačkom. Nima pa mačjega drevesa… :/ Misliš, da trpi zaradi tega?
Po moje ravno ne lahko pa, da tiste, ki morajo živet v mestu, nekje v stanovanju. Mesto je za tiste, ki si boljšega ne morejo privoščit, in v to “revščino” vlačijo še živali.

Po tvoji logiki so Friclovi otroci živeli srečno….Samo v razmislek

Hrana za “hišne ljubljenčke” je podvržena drugačni kontroli in pravilnikom kot tista za ljudi, zato ti priporočam, da jo ne ješ, sploh ne tiste v konzervah, ker tja zmeljejo odslužene športne konje, govedo, ki ne ustreza za prehrano ljudi, ostanke mesno predelovalne industrije itd… Tudi mesna moka je še v uporabi le vir “vhodne surovine” so nekoliko omejili zaradi pojava BSE in TSE.
Domača mačka je še kako “divja” in si zmore sama lovit hrano, samo mesto ni njeno naravno okolje. In mlade mačke se naučijo lovskih spretnosti od svoje mame, imajo nagon, spretnosti se pa naučijo, zato morajo bit dovolj dolgo pri mami, ki mora znat lovit, seveda in ta jih nauči preživetja ;). Vem pa, da jih sigurno pa jih ne uči odpiranja konzerv 😉 😀

Oprosti ampak ne da se mi več tole pisarit, ker ne gre za argumentirano debato (s tvoje strani), ki bi imela kakšno znanstveno podlago, z nekom, ki tako malo ve o živalih in še zelo čustveno reagira in razlago jemlje kot provokacijo. Res ne vidim smisla te spravljat v slabo voljo.
Sem pa vesel, da imaš živahno muco, naj to bo v veselje, ko se igraš z njo…. 😉

Krivokljunka…Jaz sicer nisem vernik, pa vseeno bolj zaupam božji volji, kot pa človeški.
Ne vem…Hočeš povedati, da bi živali in zemlja grozno trpela, če na tem planetu ne bi bilo človeka ?
Kdo pa je tisti in katera volja povzroča sami zemlji in živalim največ trpljenja ?
Na Youtube si poglej film “Earthlings” ( Zemljani).

In verjameš, da si je stric omislil ribnik zato, ker je želel, da bi se ribe v njem dobro počutile…:) Ne me hecat…:)
Omislil si ga je zato, da bi se sam dobro počutil…Karkoli počnemo, počnemo zaradi lastnega zadovoljstva in koristoljubja..
Kaj sem s tem naredil, da sem rešil eno ali dve mački, po drugi strani pa s tem, ko jem meso, podpiram klanje in mučenje živali….
Se lahko s tem pohvalim, da sem ljubitelj živali ?

Življenje ni le to, kar smo sposobni razmisliti s svojim omejenim umom.

Lej, ne da se mi, On, jebemti da se mi ne da več. Prav zanalašč trgaš stavke iz konteksta in jih postavljaš v novo podobo. Napisala sem, če mačke ne hrani človek, si poišče hrano sama, tudi po smeteh. Zakaj jo potem ti futraš z mesom, če ima dovolj miške in ptiče?

Poznaš njeno zdravstveno stanje? Jo redno cepiš, odpravljaš parazite? je sterilizirana oz. kastrirana? Preko pretepov se lahko prenašajo bolezni, ki nenujno izbruhnejo takoj.

Po tvoji logiki so Friclovi otroci živeli srečno….[/quote]

Govorila sem o vzrejanju živali v ujetništvu. Ki se prenaša iz generacije v generacijo.

Že četrtič. Kupujem konzerve preverjenega proizvajalca, ki v konzerve tlači kvalitetno meso. Hrane, ki jo jaz kupujem, ne boš našel v mullerju, sparu ali Zooticu. zakaj ne, sem razložila že v prejšnjih postih. V mojih konzervah je ponavadi cca. 40-55% čistega mesa (brez živalskih/ratslinskih stranskih produktov!), prava zelenjava (iste barve kot v resnici), voda, brez soli, brez umetnih konzervansov, nobenih ojačevalcev arom. Pri briketih je na 1. mestu posušeno meso, od OH kakšen riž ali krompir, ena živalska maščoba, nobenih žitaric, kakšno zelišče ali dva.

Za primerjavo si poglej:

Whiskas briketi:
Ground Yellow Corn, Chicken By-Product Meal, Corn Gluten Meal, Animal Fat (Preserved with BHA/BHT), Natural Poultry Flavor, Wheat Flour, Rice, Brewers Dried Yeast, Salt, Potassium Chloride, Choline Chloride, Turkey By-Product Meal, Caramel Color, Calcium Carbonate, dl- Methionine, Taurine, Trace Minerals (Zinc Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide), White Fish Meal, Vitamins (dl-Alpha Tocopherol Acetate [Source of Vitamin E], Folic Acid, Vitamin A Acetate, Niacin, Vitamin B12 Supplement, Riboflavin Supplement [Vitamin B2], Vitamin D3 Supplement, d-Calcium Pantothenate, Thiamine Mononitrate [Vitamin B1], Biotin, Pyridoxine Hydrochloride [Vitamin B6]), Red 3, Ethoxyquin (A Preservative).

Hills briketi:
Ground maize, chicken and turkey meal, maize gluten meal, ground rice, cellulose, tuna meal, dried beet pulp, pea bran meal, animal fat, digest, potassium chloride, L-carnitine supplement, calcium sulphate, DL-methionine, L-lysine hydrochloride, salt, taurine, L-tryptophan, vitamins and trace elements. Naturally preserved with mixed tocopherols, citric acid and rosemary extract.

In recimo Schessir:

INGREDIENTS:
Dehydrated chicken meat (min 28%), potatoes proteic extract, rice, barley meal, animal fat, gluten, chicken liver extracts, beet pulp, yeast, linseed, pea meal, sunflower oil, dehydrated whole eggs, chicory extracts, F.O.S (fructo-oligosaccarides), sodium pyrophosphate, cod liver oil, L-carnitin, aloe vera, psyllium seeds, rosemary extracts, marigold flowers extracts, camomile flowers extracts, green tea extracts (poliphenols), fennel seeds, yucca, nettle, curcuma, potassium chloride, taurine, choline chloride, dl-methionine, condroitine.

ali pa Taste of the Wilde:
Chicken meal, peas, sweet potatoes, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), pea protein, potato protein, roasted venison, smoked salmon, natural flavor, ocean fish meal, DL-methionine, potassium chloride, taurine, choline chloride, dried chicory root, tomatoes, blueberries, raspberries, yucca schidigera extract,dried Enterococcus faecium fermentation product, dried Lactobacillus acidophilus fermentation product, dried Lactobacillus casei fermentation product, dried Lactobacillus plantarum fermentation product, dried Trichoderma longibrachiatum fermentation extract, zinc proteinate, vitamin E supplement, niacin, manganese proteinate, copper proteinate, zinc sulfate, manganese sulfate, copper sulfate, thiamine mononitrate (vitamin B1), vitamin A supplement, biotin, potassium iodide, calcium pantothenate, riboflavin (vitamin B2), pyridoxine hydrochloride (vitamin B6), vitamin B12 supplement, manganous oxide, sodium selenite, vitamin D supplement, folic acid.

Če si zmore sama lovit hrano, zakaj potem svojo še dodatno futraš?

Kakorkoli, nisi naštel niti enega pametnega argumenta, industrijsko hrano mečeš vse v isti koš, potem se pa še hvališ, da imaš spuščeno mačko, ki se vsake toliko sfajta z drugimi. Ah, ignorance is bliss.

Kje je Yo, ko jo rabiš? Bi ti dala vetra.

Krivokljunka…Jaz sicer nisem vernik, pa vseeno bolj zaupam božji volji, kot pa človeški.[/quote]

Tvoj odgovor na moje zastavljeno vprašanje pa je?

Zaradi kakršnegakoli razloga si ga je omislil, zlata riba s tem dobi najbolje kar lahko (da ne omenjam hitov z bučkami za odličnjake), s tem pa pomaga naravnemu okolju, saj sem vse napisala, mislim da dovolj razumljivo, da si sposoben videt celotno sliko.

Torej dejansko ne verjameš, da je posameznik sposoben spremenit svet? Vsak pomaga po svojih močeh, tisto kar lahko. Torej ti mačke in ostale ranjene živali pustiš, da gavgnejo, umirajo v mukah in s tem je tvoje poslanstvo na Zemlji opravljeno? Če bi takole vsi razmišljali, ne bi bilo prostovoljcev, in nenazadnje ena rešena žival je en razlog več, da se stvari postavljajo na boljše.

Potem se čudimo, kako nihče ni prijavil nasilja nad žensko, otrokom, ko se pa zgodi tragedija z umorom in samomorom pa vsi šokirani in prizadeti.

Največji izgovor, ki sem ga kdaj slišala: stran poglej pa se delaj, da je vse ok. To je šele egoizem in cona udobja!

p.s.
Robi, ti vse vijolično vidiš. Sploh pa, ali ti razlikuješ med vijolično in modro barvo? :)[/quote]

Kaj pa je potem bil namen tiste maskare ? Saj pa ni pustni čas….:) Pa cirkus tudi ni bil..:)

Razlikujem že…Samo meni je vleklo bolj na vijoličasto….Mogoče imam preveč rdeče barve na TV…:)[/quote]

Namen je bil, kot sem zgoraj napisala: show = šov

shów tudi šóv -a [šov] m (ọ̑) zabavna prireditev, oddaja, ki jo navadno vodi kak pevec popevk: imeti, pripraviti show; nastopiti v showu; začetek showa / glasbeni, televizijski show ● ekspr. že spet je imela svoj show je brez premisleka, pridržkov izražala svoja čustva, razpoloženje ♪ (SSKJ)

p.s.
Bo treba barve naštimat, mogoče še kaj drugega? :)))))

Če si zmore sama lovit hrano, zakaj potem svojo še dodatno futraš?[/quote]Moja živi neko mačje življenje, kolikor toliko normalno in to vključuje tudi kakšen ravs ;).
Kljub vsemu se zavedam svojega egoizma, in zakaj jo imam in ji zato namenim tudi nekaj mesa. Se mi pa smilijo hišni ljubljenčki, ki morajo celo življenje “čikat” samo industrisko pripravljeno hrano četudi je “najboljše” kvalitete in plezajo samo po “umetnem drevesu”… 🙁

Ljubezen nam je vsem v pogubo Krivokljunka ;), zaradi nje delamo v življenju raznorazne neumnosti 😉 in našo muco smo prikrajšali za te stvari, že davno.

Če si zmore sama lovit hrano, zakaj potem svojo še dodatno futraš?[/quote]Moja živi neko mačje življenje, kolikor toliko normalno in to vključuje tudi kakšen ravs ;).
[/quote]

Sem prebral kavs. :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Moja živi neko mačje življenje, kolikor toliko normalno in to vključuje tudi kakšen ravs ;).
[/quote]

Sem prebral kavs. :)))[/quote]Ha,ha,ha…to bi bil pa že (poguben) luksuz… 😉

Če moški ženski prepoveduje ličenje zato, ker ga je strah, da si bo našla drugega, mu ni pomoči, ker drugega lahko najde tudi nenaličena ženska. Poznam veliko primerov, ko je moža varala žena, ki se je redko ličila in je na prvi pogled delovala preprosto. Varanje ni odvisno od ličenja temveč od vrednot v katere verjameš in v skladu s katerimi živiš.

Če moški ženski prepoveduje ličenje zato, ker ga je strah, da si bo našla drugega, mu ni pomoči, ker drugega lahko najde tudi nenaličena ženska. Poznam veliko primerov, ko je moža varala žena, ki se je redko ličila in je na prvi pogled delovala preprosto. Varanje ni odvisno od ličenja temveč od vrednot v katere verjameš in v skladu s katerimi živiš.[/quote]
V tem primeru se gre za nek stereotip in predsodek, da so naličene ženske pocestnice.

Saj sem že odgovoril…Strinjam se, da je človek rešil že mnogo živali..Tudi s tem, ko jih je vzel pod svojo streho….A hkrati jih je še veliko veliko več poklal….
Če sem rešil eno mačko, a po drugi strani skoraj vsak dan uživam meso…Se s tem ne morem hvaliti, da sem ljubitelj živali.
Da preidem k bistvu….S tem, ko zagovarjam vegetarijanstvo, sem prispeval veliko več k zmanjšanju izkoriščanja in trpljenja živali, kot pa, če si omislim domačo žival.

Se strinjam. Vsak prispeva svoj delež k tej realnosti, v kateri živimo.

Malo prej si omenjala, da si človek omisli žival zato, da za njo skrbi in je zanjo odgovoren…In ko nekdo zavrže žival, sem potem jaz za njo odgovoren ???
Če je večina ljudi sebičnih in brez sočutja, a se naj jaz potem postavljam na trepalnice in za drugimi prevzemam odgovornost ?
Če bi jaz bil na oblasti, bi sprejel stroge kazni za tiste, ki ne skrbijo za svoje živali.
In še enkrat te vprašam, kdo je rešil več živali ? Tisti, ki ima domačo žival ali tisti, ki je že več let vegetarijanec ?
Živali so živa in čuteča bitja, ne pa igračke…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close