Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj namesto solate?

Kaj namesto solate?

Za kosilo bomo imeli pečeno kračo in pečen krompir. Zelene solate mi je zmanjkalo, kaj naj ponudim zraven?
Razmišljam o čežani, vendra smo jo ta teden že jedli.

Imate kakšen dober (lahko malo nenavaden) predlog?

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

Pošlji koga od družinskih članov v trgovino po solato. Ali pa ven, nabrat regrat, če nimate snega.

Lahko ponudiš tudi rdečo peso, če jo imaš. Ali pa pač nič, saj nikjer ne piše, da mora biti obvezno solata.

Pri nas večkrat naredim takole:
Kuhan brokoli, cvetača, stročji fižol, koruza, grah, korenček…kuhano vse skupaj zmešam, stisnem gor strok česna, olivno olje, sol, malo popra, kis po želji.

Meni je zelo dobro, tudi otroka kar pojesta.

Komaj čakam pa na regrat. To je pa zakon. Saj bo kmalu..;)

Lep pozdrav

Hren, hren z jabolki, hren s smetano.

Jaz pri vsakem kosilu pripravim vsaj 2,3 vrste zelenjave, skrbim za zdravje, pač….

Torej, pri mesu in krompirju je klasična zelena solata premalo….

Komot ponudiš kakršnokoli zelenjavo, ki jo imaš v hladilniku:

– naribaš nekaj korenčkov na čisto drobne, drobne koščke kot naribaš sir, na tiste drobne luknjice in dobiš krasno prilogo, dovolj pa je, če daš samo par kapljic olja čez

– skuhaš kombinacijo brokoli, cvetača, korenje

– ponudiš pečeno papriko

– naribano sveže zelje s kuhanim fižolom

– malo leče s češnjevcem

– cvetača s sirom, ker je to priloga bosta dovolj “cvetek ali dva” za vsak krožnik, ki ju potem samo poprašiš s sirom

– lahko ponudiš malo graha, toplega kuhanega, nič drugega zraven, saj je maščoba od mesa dovolj…

– komur je všeč malo grenkega, lahko naribaš malo črne redkve in jo pripraviš v solati s fižolom,

– lahko ponudiš par redkvic s soljo

– brokoli s češnjevcem (skuhan cvetek brokolija narezan na koščke še vroč potreseš s polovičkami češnjevca, daš gor malo česna in narediš v solato ter ponudiš še vroče)

– malo špinače je tudi cool zraven….

– rdeča pesa

– stročji fižol v solati s peteršiljem in česnom

– motovilec s fižolom in česnom…

skratka, še in još………..

Uh, spet en presežek, da vam ne bo treba stalno pisati veliiiiiika skleda solate. Zdaj lahko za popestritev navržete vsaj tri vrste zelenjave.

Uh, spet en presežek, da vam ne bo treba stalno pisati veliiiiiika skleda solate. Zdaj lahko za popestritev navržete vsaj tri vrste zelenjave.[/quote]

Sem ti mar stopila na žulj desnega mezinčka al kako? Izjemno redko se oglašam na te recepturne dileme, tokrat pa sem, in?

če vse to pripreviš , sem jaz papež ! ! in na žulj si stopila samo sebi s takšnim bolnim nakladanjem na ta meglen in deževen dan !

Pa ne kregajte se v moji temi! O hrani! Prosim vas …

Hvala vsem za izjemno uporabne nasvete. Jaz po navadi dosti dlje od zelene solate ne vidim. Ker jo imamo tako zelo radi, vsi, tudi mladina. Na koncu kosila ostane malenkost vsega, pri solati pa še kis popijemo. 😉

Skuhala bom grah, ki ga imam v zmrzovalniku, dodala nekaj hrena ter s pečenko spekla še par jabolk.

Ostali nasveti so že sprintani! Hvala vsem!

*************************************************** Imagine all the people living life in peace ...

jaz v takem primeru ponudim kaj vloženega v kis

paprika, kumare, najraje pa jurčke.

Dober tek!

Jaz bi pa naredila zraven krače krompirjevo solato. Imaš vse v enem priloga + solata.

Lep dan tudi tebi mojca!

Uh, spet en presežek, da vam ne bo treba stalno pisati veliiiiiika skleda solate. Zdaj lahko za popestritev navržete vsaj tri vrste zelenjave.[/quote]

Sem ti mar stopila na žulj desnega mezinčka al kako? Izjemno redko se oglašam na te recepturne dileme, tokrat pa sem, in?[/quote]

Samo nedolžen predlog, ker sem veliiiiiike sklede solate že sita (v prenesenem pomenu, dobesedno pa ne).

…ste navajeni. Pri nas taka hrana brez solate ne bi “prišla skozi”;). Če se nikomur ne da po solato(zeleno, endivijo, motovilec), naredi nekaj iz paradižnika, paprike. Lahko tudi surovo zelje (če imaš samo to doma), narežeš, gor krompir ali fižol. Lahko ga tudi zblanširaš, ohladiš in okisaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close