Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj namesto piknika ?

kaj namesto piknika ?

za vikend imam povabljenih nekaj ljudi na “piknik”. ker imam cevapov in mesovja ter pecenih buck ze polno glavo (skoraj vsak teden kaksen piknik), bi rada namesto tega pripravila nekaj drugega…kaj skuhala npr. nimam pa nobene ideje…osebno bi najraje naredila golaz ampak verjetno ne bo sel tok v tek na plus 40:-) a mi lahko kdo pomaga z idejo ?

Tudi ribe in ostali morski sadeži, pa kake osvežilne solate so super zadeva. Zraven pa še sodček rdečega.

Super zadeva je tudi popečen mlad krompirček na žaru. Pa še kaj bi se našlo.

Kaj pa kak ričet, jota, pasulj? Saj za vikend ne bo tolk vroče bojde.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Kaj pa odojek, paradižnik in stročji fižol v solati? Pa kakšna lahka sladica, sadje..

morski piknik – ribe, rakci, lignji, hobotnica ali sipa v solati …

pečena koruza

bRUSKETE (PODOBNO PIZZI SAMO BOLJ ENOSTAVNO), MRZLA SOLATA, PIZZA ITD…

meni so všeč polnjene paprike. Skuhaš jih v naprej, potem pa preliješ v kotel, pod katerega lepo zakuriš, da so paprike ves čas tople. Za zraven pa kakšen jabolčni zavitek. Enostavno in dobro.

Čist tako, če si vabila na piknik potem naredi piknik, pa naj bo to mesni ali ribji.

Imaš pa varianto, da poleg mesa, čevapov in klasične piknik zadeve ponudiš še solate.

Evo namesto, da bučke in malancane popečeš na žaru jih popeči en dan prej. Narežeš pa jih podolgem ne na kroge. Potem pa razrežeš kocko feta sira in ga narežeš na palčke. Vzameš malancan, čes daš bučko in ju zviješ okoli fete. Te rolce postaviš v eno skledo pokonci. Nakoščke narežeš paradižnik, daš še nekaj oljk in posuješ čes. Potem pa limona, olivno olje, sol, balzamičen kis. Pustiš čez noč in preden daš na mizo še mal pokapaš z limonco in oljem. Mnjami.

Pa še polno takih stvari je, ki pašejo k hrani in naredijo piknik malo drugačen. Končno lahko narediš solato z rižem ali testeninami in če si ti že sita vse piknik hrane lepo ješ solate.

Pa ja odvisno je kaj daš na žar. Saj lahko namesto čevapov, plesk in piščanca pečeš kaj drugega.

Ma piknik se lahko obrne na miljon strani.

Jagnjetina in kajmak.
pleskavice, zraven pa kot ruski bife solata, sir in ostalo, da si vsak lahko naredi hamburger po svoje. Pri nas odlično predvsem za otroke, ki prav uživajo, ko si sami sestavljajo.

Marija Ana, tole z melancanami, bučkami in fetko je pa super ideja. A mi lahko razložiš zakaj pokonci zlagat, a sploh stojijo pokonc? Kakšne oljke dodaš, misliš olive?A tud kej česna??

Hvala, če boš mal bolj razložila.

Prej skuhaj kakšno enolončnico,ko pridejo,pogreješ. Namesto pečenja na žaru pa za premembo naredi kak narezek, pa kaj sladkega. Osvežilne sadne solate, sladoled.lp ni

Po moje se jih zlaga pokonci čisto zaradi estetike, da zgledajo kot ene roladice, pa še s prelivom se lepo prepojijo po vsej “globini” in ne samo od zunaj, kot bi se, če bi ležale plosko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close