Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj namesto kave

Kaj namesto kave

Odločila sem se, da moram začeti bolj zdravo živeti. Zdaj zjutraj vedno pijem barcafe kav na “mašinco” in 2dcl mleka si dam notri. Vem, da preveč kave ni zdravo, zato jo želim nadomestiti, a ne s čajem. Pri čaju me moti, da je vroč in nič posebnega okusa.
Kaj torej predlagate namesto kave in ne čaj? Hvala.

Poskusi zeleno kavo 😉

===========================
Spletni portal za hujšanje!
Vaš link

Ma se mi zdi, da ima še več kofeina v sebi. Jo imam doma, a je sploh ne morem piti, ker je premočna.

tudi mleko ni v redu, ker vsebuje laktozo (mlečni sladkor) za katerege ti nimaš encimov

ja, res je in popijem ga preveč. Npr skuham si kavo in notri dam mleko, to lahko naredim tudi 2x na dan, torej vse skupaj 3dcl mleka samo s kavo 🙁

V Hoferju imajo mešanico za belo kavo. Ta mešanica vsebuje 20% prave kave. Jaz si jo skuham vsako jutro in to 2 mali žlički kave za eno srednje veliko skodelico prelijem z vročo vodo in dodam malo mleka. Poskusi boš videla kako je dobra, lahko jo tudi malo sladkaš, sama imam raje brez sladkorja.
Če boš kupovala jo najdeš na polici kjer imajo kavo. Je v kozarcu in piše na njej BELA KAVA. Stane pa nekaj več kot 1€.

Žitna kava + ovseno ali riževo mleko.Če ti paše sladko, lahko tudi kakšno sladilo (muscavado, pravi javorjev sirup).

Nehala sem piti pravo kavo zaradi več razlogov. Sedaj si vsako jutro in tudi čez dan naredim naravno, žitno kavo iz Spara INCUBA. Pijem sladkano brez mleka. Moram reči, da me glava ni nič bolela, ko sem ukinila pravo kavo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close