Kaj nakupujete preko amazon,ebay ipd?
Plačala sem enkrat s kreditno, enkrat preko plačilnega naloga. Dobiš račun, ki velja kot garancija. Na njihovi strani piše tole:
http://www.electronic4you.si/service-center/garantie/
Ni mi bilo pa še treba uveljavljati garancije.
Preko eBay-a sem kupila gsm, ker ga pri nas sploh ni bilo na voljo, obstaja pa pri nas uraden zastopnik za to blagovno znamko, ki mi je še pred nakupom zatrdil, da lahko kupim telefon v tujini in če bodo kakšne težave, da se bodo oni potrudili za potrebno servisiranje oz bodo uredili kar bo potrebno (le da moram imeti pristne papirje o nakupu). Za nakup telefona vred s poštnino in carino sem dala cca 250€, uporabljam ga od 12.12.12 in za zdaj ni videti, da bi imel kakšno napako ali da bi bilo z njim karkoli narobe. Sicer pa tudi, če bi mi mrknil, bi komod preživela z nakupom drugega 🙂 kljub temu, da sem si ga želela precej časa (od momenta, ko sem sem izvedela zanj na gsmarena.com). Drugače pa sem že kupila precej knjig na amazonu in nekaj kozmetike ipd malenkosti pa sem bila za zdaj še vedno zadovoljna z nakupljenim. Večinoma plačam s kreditno kartico, razen če je opcija da lahko plačam preko paypal-a, takrat raje izberem paypal (kot znano je iz varnostnih razlogov paypal res pravi “pal” saj skrije nekatere naše osebne podatke in podatke s čim je bilo plačano v prenosu “plačila” do prodajalca). Sem pa pred več leti imela sodelavca, ki nas je nategnil, da smo skoraj vsi zaposleni v tisti firmi z njegovim posredovanjem oz nakupovanjem (nekje iz držav tretjega sveta) kupili usb ključek, ki bi naj imel 8gb spomina…no, ko so ključki prispeli, se je izkazalo, da imajo neke x vrste datotečni sistem oz ne linux-i, ne windows-i in niti macintosh-i ga niso prepoznali kot (usb oz kot vsestransko zaporedno vodilo za prenos in zapis podatkov), denar pa nam je vseeno pobral, češ da ni njegova krivda, da ne delajo….če te trgovec ne nategne te posrednik :-)))) k sreči smo odšteli za nefunkcionalne ključke le nek drobiž, tako da ni bilo večjih zamer 🙂
prek amazona/ebaya itd sem kupil že vse ”živo”
Ker je pač ceneje… nobenih problemov z izjemo 1x ko sem dobil 50% vračilo keša ker je bla škatla zdelana notranjost pa taka kot more bit 🙂
Veliko se kupuje preko ebay-a seveda znotraj EU, tudi kitajska občasno in ni nobenih problemov. Kar se tiče garancije je pa takole. Vkolikor ima proizvajalec pooblaščenega zastopnika v sloveniji ni problema morajo sprejeti pod garancijo, če pa kupuješ no-name, ki v sloveniji nimajo zastopnika je pa potrebno poslati nazaj prodajalcu.
zdravo…sem nova tu gor…tudi jaz bi si rada naročila nekaj iz Ebaya…in se zatakne pri načinu plačila,namreč nimam prave kreditne kartice mam sam karanto z katero pa se neda tu plačat.Kako lahko sedaj jaz to naročim a je kak drugačen način za plačilo,da grem na banko pa kok od tam nakažem,nimam nit klika….:(,kok ti uzame banka provizije,če tako plačam prek banke če se seveda da????hvala za odgovro.lp
pozdravljeni, a mi lahko kdo razloži,kaj pomeni neki rumeni krogci v mapi tam ko pridejo nakupi..?kok lahko preveriš ali je potrjeno naročilo ali ni??ali je storninarano….in če odtrgajo denar a ga potem nazaj nakažejo ali ne??Ali je provizija,pri plačevanju z Viso electron??in če je kolikšna je provizija…se bojim da sem sam naročila,zgubla 20 evrov pa enbom nič dubla….oz mogoče bom dobila samo ta pocen stvari,kopalk ko so bile pa malo dražje pa ne…najlepša vam hvala za ogovore,če se bo kiri dalo odgovorit…
Nisem še kupovala preko e-baya, sori. No, ljudje kupujejo/mo za dost večje zneske, to sem hotla povedat. Ebay pa amazon gotovo nista trgovini, kjer bi te nategnili.
In zakaj te skrbi, da ne bi dobila plačanega? Če si navedla pravilen naslov, boš gotovo dobila. Fino bi si bilo prebrat, koliko časa potuje, koliko ti zaračunajo poštnine in ali plačaš davek oz. carino (pri nakupih iz USA).
Kadar nakupujem iz tujine (hrano za živali, kozmetiko), me vedno vedno pride ceneje, kot če bi kupovala v Slo.
Forum je zaprt za komentiranje.