Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj najraje skuhate za obiske z otroki?

Kaj najraje skuhate za obiske z otroki?

Za kosilo ali večerjo, otroci so stari Okoli 3 in 5 let?

Nekaj kar še niso jedli. Malo krujega dreka, pa malo malinovca gor. Mogoče za dodatek malo slame pa malo posoliš pa je.

jaz bi po mojem spekla kako pico. pri otrocih vedno”vžge”, pa še pri peki naj pomagajo, naši so vedno navdušeni…:)

lp.

Pri naših bi pa recimo bolj vžgal kakšen pomfri in pohki (ocvrto piščančje meso). Pa špageti, čeprav niso ravno “slavnostno” kosilo.

To je za “kaj pa tole???” : ma kaj ne veste, da niste anonimne. Take bi moral Primož enostavno odrezat. Pojdite kam drugam tečkat. Ta forum je zelo dober in ne potrebuje težakinj!!!
Analjubljana:
otroci imajo navadno radi pice, tople sendviče,… zdrava prehrana pa doma ha, ha.

Malo heca pa tudi ne škodi. So mi šla usta kar sama narazen. 🙂 Zdaj bolj ti tečkaš, kot pa “kaj pa tole”.

Lep dan!

Mi večkrat naredimo tortilje in zraven dodatke. Vedno naredimo dve vrsti mesa, za odrasle bolj začinjeno, za otroke pač ne. Pa potem različne stvari za nadevanje in si vsak vzame kar hoče – otroci ponavadi zraven koruzo, kakšen košček solate pa namažejo tortiljo s kečapom, odrasli kaj bolj pikantnega. S tem vedno zadanemo.

Jaz sem se hecala. Če pa sprašuje kot da ne ve kaj se je. Jaz bi naredla gobovo juho z pravimi gobami. Potem pa pečen krompir z čebulo, pa kkšne zelenjavne zvitke. Samo mi tričetrt ne bi uspelo.

Si že slišala kaj bi danes jedli – drek na palčki pa šibice v šalčki. To je hec in ga v okolici večkrat slišim.

Ali pa zrak pa nič gor.

Samo da ne bo isto, kot ste jim že kdaj kuhali, če so že kdaj jedli pri vas. Ko grem ka babici na redi vedno eno in isto. Juho z rezanci. Pečen alirestan krompir, solato in meso. Pa vse takoo mastno da jooooooooj.
mesa že drugače ne jem, vse tisto pa mi je premasno. Pa sem ji rekla da naj zaradi svojega zdravja ne kuha tako mastno. Ampak pri eni uhi noter pri drugi ven.

Poglej na kulinariki. Tam se vedno kaj najde.
Morda bi Primož res moral komu vstop prepovedat. Ampak potem bo velikooo takih.

Nazadnje naredila tole:
Kruh za toast naložila v pekač, lahko prerežeš po diagonali. Naložiš kar pač maš, tuno, klobase, sir, zelenjavo, potem pa vse skupaj preliješ z razžvrkljanimi jajčki (1-2) z malo mleka ali kisle smetane. Otroci obožujejo!

palačinke

trarara

Pri nas je takole:

Pica – ne gre
Pohanje – ne gre
Pomfri – ne gre
Popečeni kruhki s salamo, klobaso – ne gre
Razni hamburgerji in hot dogi – ne gre

Največje otroško navdušenje sem požela, ko sem jim pripravila poln krožnik palačink in na mizo naložila marmelado, nutelo, med, naribana jabolka …., da so si sami mazali in jedli.
Zraven pa kakav ali čaj – po želji!

Pravijo, da je bilo to najboljše praznovanje otroškega rojstnega dne!
Še staršem je bilo všeč, da je bilo malo drugače :))))

Tort so otroci siti, razne pice, pohanje, pomfri ipd. junk jih tudi ne potegne najbolj….

Ali pa, ko so prišle sosedove punčke k nam na večerjo. Rižev narastek! Zadetek v polno!

Ja blagor vam ko vam otroci jedo solate in zelenjave.

Pri nas najbolj vžge mineštra, golaž in polenta, tortelini z paradižnikovo omako, čevapi, ajdova kaša

Za večerjo pa kakšen toast, rezanci na mleku, rižev narastek, kakšno pecivo in mleko, jogurt, kompot, jajca, palačinke, šnite, šmorn

hrenovke prerezane na pol in pečene v tovsterju. ali pa toast kruhki prerezani na trikotnike, obloženi z čemerkoli.

Če prav razumem je treba tudi za starše poskrbet???

Pri nas je naaaaaaaaaajbolj popularen pečeno porunja meso, s česnom, gorčico, soljo….

Pečen krompir v pečici in solata.

Sicer otroci solate ne jedo, smo jim pa mi za zgled.:))

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Za starše, v pečici pečen paradižnik z mozarelo in baziliko (na olivnem olju), za otroke palačinke ali pizza

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close