Najdi forum

Kaj naj!

Dvajset let sem zaposlena v enem državnem podjetju.Delam v zdravstvu in sem zaradi bolezni dobila inavlidnost z štiri urnikom in vsemi omejitvami.
Moje zdravstveno stanje se je zelo poslabšalo na delu. Sedaj se je moj delodajalec pritožil, da zame nima delovnega mesta. Po vsej tej kalvariji, ki sem jo doživljala še to. Baje mi lahko pošičejo službo drugje ali pa dombim kar knjigo. Lepo vas prosim, če kdo ve kaj o tem, da mi kaj napiše.
Hvala za vsak odgovor.

Predvidevam, da imate ste za štiri ure invalidsko upokojena, tako da vam predlagam, da se o tem pozanimate na SPIZ-u in pa na lokalnem Zavodu za zaposlovanje.
Znanki so veliko tudi pomagali v društvu, kjer so bolniki z njeno diagnozo- ponekod imajo tudi pravno pomoč.

Hvala za vaš odgovor. Pozabila sem napisat, da sem za štiri ure invalidsko upokojena. Pozanimala sem se že in se vsi samo zgražajo. Imam še dodatno končan en poklic, ki bi lahko upravljala z lahkoto tudi pri nas.Sicer pa, kjer je volja je tudi pot.

Dvomim, da vas lahko izključijo iz organizacije, sploh če je večja. V malih je res problem, če sta zaposlena samod va ali trije, če pa je to ZD ali bolnišnica, pa ne bi seml biti problem.
In delodajalem mora dokazati zakaj ne morate več delati pri njem.
Kaj pa če se upokojite?

V primeru da se je delodajalec v pritožbenem roku pritožil, zadeva še ni dokončna.

V nasprotnem primeru vam je dolžan zagotoviti pravico do dela na drugem delovnem mestu s krajšim delovnim časom od polnega.

Odpustiti pa vas brez pozitivnega mnenja Komisije za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi ne more.

Žalostno je dejstvo, da delam v večji del.org. To, kar sem napisala mi je bilo povedano. Ne vem, kje so tukaj moje pravice. Tudi ne vem, kako bo delodajalec to opravičeval. Hvala za vašo moralno podporo.

No ja,
vse skupaj bi bilo dobro tudi odnesti do inšpektorja za delo, ko boste dobila kakšne papirje. Da jih pogleda še on in pove svoje mnenje.

Lep dan vam želim

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close