Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj naj s pšenico??

kaj naj s pšenico??

v shrambi imamo namreč en paketek pakirane pšenice (zgleda čisto navadna pšenica v zrnju) – žito natura – pa ne vem kaj si lahko iz tega pripravimo?

sploh nimam pojma, kako je to zašlo v shrambo takih mesojedcev kot smo mi heheh :))

cisto resno pa vas prosim za kakšen nasvet. hvala!!!!!!

Naredi pšenične kalčke, zelo so okusni in polni vitaminov in mineralnih snovi. Dve ali tri ure pšenična zrna namakaš v vodi (v kozarcu od marmelade ali kumar), da malce nabreknejo. Nato jih dobro opereš in odcediš ter daš v steklen kozarec od marmelade ali kumar v temen prostor (pri nas damo kar v kuhinjsko omarico). Zjutraj in zvečer dobro opereš pod tekočo vodo, na cedilki dobro odcediš. Pustiš dan ali dva na temnem, da poženejo majhni kalčki. Vmes še vedno spiraš in odcejaš. Nato jih pustiš še dan ali dva na dnevni svetlobi (na okenski polici). Sveže kalčke lahko uporabiš na solatah, v rižotah, na testeninah, pici, itd…

Ali pa pšenico čez noč namoči, skuhaj (cca. 2 uri v navadnem loncu, v vodi). Nato v ponvi prepražiš čebulo in mleto meso, lahko dodaš zelenjavo po želji (bučke, paprike, itd…) ter začimbe in vse skupaj vržeš v globji pekač. Zaliješ s paradižnikovo omako in pečeš pol ure v pečici. Na koncu na vrh naribaš sir in daš na toplo v pečico za 5 minut, da se sir stopi. Potreseš s svežo baziliko, peteršiljem in drobnjakom in … dober tek!

p.s. zadnjemu receptu pri nas doma pravimo “pšenična musaka”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close