kaj naj naredim ????
Živjo
Problem je sledeč. S punco sva se preselila v stanovanje, vendar je tam nevzdržno. Imava sosedi( sta mlajši punci), ki cele dneve nabijata muziko. Blok je že malo starejši tako, da je res grozno ko po stanovanju bobni od nabijanja.
Kaj mi predlagate, kaj naj nardim. Nobena beseda ne zaleže, tud ostali sosedje so poskušali pa ni bilo učinka.
Je kaka pravna možnost? Kaj lahko naredi policija?
Prosim pomagajte z nasveti, ker drugače bova dobil živčni zlom!!!!
lp, pa upam da vam ne nabijajo na glavo
Zdravo!
V zakonu menda piše, da mora biti od 8-22 ure mir. To pomeni, da lahko pokličeš policijo, da naredi zapisnik. Če ne drugega, jima ga lahko pomoliš pod nos. Prepričana sem, da se bosta vsaj malo umirili.
Najboljše se mi pa zdi, da se o tem pogovoriš s sosedi–najbrž njuno stanovanje meji tudi na katero drugo.
Iz izkušenj vem, da se zadeve včasih, žal ne da zlahka urediti.
Lp!!
he, he, nasa najstnica se je umirila, obcasno ima sicer se izpade, ampak zdaj je stara kakih 20 let…
Mene osebno ni toliko motila glasna glasba, kot pa to, da punca stanuje pod nami in ko se oglasijo njeni basi, se meni tresejo tla in miza in zjutraj prepotrebna salca kave na mizi. Glasba pa je odmevala ob vseh urah dneva.
Nekajkrat sem ji pozvonila in ji rekla naj utisa glasbo, pa je bil ucinek samo trenuten. Potem sem ji pa enkrat odnesla slusalke in jih obesila na kljuko od vrat. Stanje se je precej izboljsalo od takrat.
V zakonu menda piše, da mora biti od 8-22 ure mir
kermu ze
ne od 21 ali 22 ure naprej more bit tisina
jah mal je pa treba potrpet sj ne nabijata musko cele dneve?
pri nas je tko en igra klavir drugi se kregajo eni majo cucka k skoz javka na glas eni nabijajo musko eni majo dojencka pr enih vrtajo pac vsak ma neki in se ze potrpi:9
Če upoštevata hišni red, potem se nimaš kaj bunit. Če ne pomaga kulturen pogovor nimaš kaj, to je pač blok in to si moral pričakovati in treba se bo sprijazniti. Žal je tako.
ja sej tako je…. pri naju se tudi tresejo kozarci in salce….res je malo hudo…
Sej bi blo OK, če bi blo na taki jakosti da bi samo ona poslušala, ma kaj ko jaz dobesedno slišim kaj predvaja….in pa nori BASI.
Aja pa še ta stvar je….sem namreč še študent zato je tudi moje učenje bol tko tko…..
Glede slušalk pa je tko, da sem tud jst na to pomislu….tko da upam da bo to kej pomagalo:):):)
Poskusi tole – mogoče bo zaleglo. Nabij jima tudi ti musko in za tisti čas pojdi ven. Opozori tudi ostale sosede, da boš to storil. Je pa res, da ni rečeno, da bo zaleglo. Kako pa je s hišnim redom? Skličite hišni svet in določite nove točke – potem imate vsaj nekaj, kar lahko uporabite proti njima.
Ker pa si študent: kupi si zamaške (tiste mehke, penaste, rumene). So super stvar. Nekaj časa rabiš, da se jih navadiš, vendar se jih. Jaz sem živela v študentu (kjer vsak počne, kar mu ravno paše), sicer sem imela samsko sobo, a mislim, da se moram samo zamaškom zahvaliti, da sem doštudirala.
LP
z drugimi stvarmi……joj joj joj……ko bi vi enkrat to slišali…midva s punco sva že čist na koncu z živci…
Pa sej to sploh ne more bit tko več, nabija muziko ob 9h, 10h, 12h, 15h, 20h, 03h, 06h, kadar se ji pač zapaše….ma tu nabijanje ni tisto nabijanje ku slišš mal base al pa podobno, ne to nabijanje je nabijanje, da ko pridejo prijatlji k nama se skor pogovarjat ne moremo več.
Ta blok ljudje zaradi njiju zapoščajo, slišat jih je 5 štukov višje….da tam ljudlje ne morejo spat, kaj šele pri nama….
Kupim naj si zamaške, ja dobro, če bi se to dogajalo samo parkrat na mesec, ne to se dogaja parkrat na dan!!!!!!!!!!!! in nič ne moremo narediti. Če jih greš prosit naj dajo bolj potiho, da se imam za učit, kaj najredi,,, da še bolj naglas. Si mislim ja prou, bom pa poklicu policijo, pride policija, se ona skriči na policaja ko da ni nič. On ji da tist p… listek(5 jurju) in gre, čez par ur spet isto….
To je totalno kaljenje miru, sem prebral ene par zakonu…zdej bomo še zadnič poskusili—> vsi v bloku se damo skupi, napišemo tožbo in bomo vidli kako bo. Če to ne bo šlo bomo bili prisiljeni stanovanje prodati….druge ne bo, upam samo da nam ga bo uspelo.
Problem je še v tem, da stanovanje je naše, one so pa najemnice(stanovanje je vojaško in še udrli so not pred 10 leti), ne plačujejo centralne nit nič, sam to neumno, butasto muziko nabijajo…..za znoret.
Naj se sprijaznim, ker sem v bloku. V bloku živim že 25 let, nikol ni blo problema, sej priznam, je nabijanje, se razume, ljudje imajo žurko in itd. sa m da se to dogaja vsak dan, ne tega pa jst ne razumem.
Ravno včeraj sem se pogovarjal s sosedi, so rekli da so že poskusili narediti vse, sam problem je, ker pravijo da so socialni problem. Da jih vn vojska ne more vržt( lahko pa vse ostale v bloku)..
Če jim kej rečeš ti grozijo z nožem, in itd.
Se opravičujem, če je napisano malo bolj v jezi sam sem totalno razp…., ne morem si pomagat.
Sam to pa res boli, imamo stanovanje, naše, ene sosede pa delajo galamo in se ljudje odseljujemo. Kaka je ta naša država, vse je pokvarjeno, jst več nevem kaj naj naredim. En dan se mi bo samo strgalo in bom komu kaj naredil…..
Dejte kak predlog, ima še kdo take probleme! Vem da jih veliko ni, sam nekje je moral biti še kdo s podobnimi problemi…..
Se strinjam s Petro. Ko bosta sosedi v elementu, pokliči policijo. Tudi sama imam izkušnje s tem. Imamo nad sabo mladinca, ki sta se zdaj že malo unesla. No ja, zadnjič je eden od njiju ponoči sedel na oknu in se pogovarjal sam s sabo, mu je naš rekel (ki sliši bolje od miši) , da naj se odloči, ali bo šel spat ali pa naj skoči s 4.nadstropja, pa je dal mir. Je šel raje spat. No ja, policijski obiski so definitivno pomagali. Je za 100% bolje.
Najslabša varianta pa se je kregati , ker ne bo nič pomagalo.
Če ste vsi sosedi enakega mnenja, ste pa lahko tudi malo žleht. Verjetno punci tudi žurirata in kdaj čez dan spita, da nadoknadita nočne izhode, Takrat začnite malo vrtati in tolčti , v glavnem zganjajte en tak prijeten deloven hrup. Mogoče bosta dojeli, v čem je fora.
Vsak stanovalec v bloku ima pravico do miru. Tudi čez dan.
V hišnem redu verjetno lepo piše.
Čudn, da jih vojska ne vrže ven, saj druge pa mečejo iz stanovanj. Kaj ko bi se malo pozanimal pri upravniku, kako je s to zadevo. Glede kršenja hišnega reda. Verjetno ga imate. Sama sem našega upravnika vprašala, kako je s hrupom v stanovanjih in rečeno mi je bilo, naj stanovalci zberemo podpise, naredimo dopis in potem se zadeva rešuje pri upravniku in lastniku določenega stanopvanja. Če je lastnik ministrstvo za obrambo, bi bilo dobro, da tudi njih obvestite, kaj se dogaja. Čimprej.
Res verjamem, da mora biti to neznosno.
Forum je zaprt za komentiranje.