KAJ NAJ NAREDIM iz tekočih jogurtov sladkih smetan?
V hladilniku mi je ostalo še:
2 sladki smetani (rok: 31.12.07)
4 sladke smetane (rok: 2.1.08)
4 tekoči jogurti (rok: 13.1.08)
jogurti so bolj redki, ker so Mercatorjevi
Najlažje je vreči stran, pa mi je škoda. Gotovo je še uporabno, ker je bilo ves čas v hladilniku.
Prosim za recepte, kaj lahko iz njih naredim.
Sladko, slano.. ni važno, samo da ni prezakomplicirano 🙂
A mislite, da bi lahko iz sladkih smetan naredila maso za palačinke? Da dam smetane namesto mleka?
Ne vem, nisem neka spešl kuharca, zato pa rabim pomoč!
Po moje je vse še čisto uporabno. Lahko spečeš biskvit in smetani z rokom 31.12. stepeš, boš videla, da jim ne bo prav nič manjkalo in namažeš biskvit. Poglej še na Kulinariko, je veliko receptov, enega prilagam (ga še nisem sprobala): po moje bodo tiste smetane čisto OK. Borovnice pa lahko nadomestiš tudi z zmrznjenimi.
ROLADA Z BOROVNICAMI
Biskvit:
6 jajc
6 žlic sladkorja
5 žlic moke
4 žlice vode
½ pecilnega praška malo limonine lupinice
Najprej rumenjake s sladkorjem, sneg + moka…. (klasika) Pečeš 10 minut na 200 stopinj.
Krema:
2,5 dcl rastlinske smetane (ker se lepše maže)
2 borovničeva jogurta
1 želatino v prahu
1 jogurtov lonček borovnic
malo borovničevca
Želatino namočimo.
Smetano stepemo, dodamo jogurt in nato še borovničevec. V toplo želatino damo malo te zmesi, nato pa vse skupaj v ostalo kremo. Dodamo še cele borovnice.
Namažemo rolado, zvijemo in damo v zamrzovalnik, da se strdi.
Rabiš 2 lončka jogura,2 lončka moke,1 lonček sladkorja, 2 jajca, 1 pec. prašek(ČE PRAV JAST NE DAM CELEGA) in vanilin sladkor če ga imaš. Glede na to da imaš ti pol litrski jogurt boš verjetno morala dati več moke in malo več sladkorja pač po okusu če imaš rajše sladko. V zmes lahko narežeš tudi sadje ni važno lahko je sveže ali vloženo. Pečeš nekje na 180 stopinj približno 30-45 min odvisno od debeline testa. Če je pečeno probaj z zobotrebcem če se na njega nič ne lepi je sigurno pečen.
MAKI, PRODANO 🙂 Biskvit je bil božanski in ga žal ni več! So mi ga zmazali še predno se je ohladil.
Razumela sem, da je 1 lonček 100 ml.
Na 1 jogurt (500 ml) sem dala 4 lončke moke, 2 lončka sladkorja, 3 jajca, 1 pecilni, 1 vanilij. Pekla enako dolgo.
Jutri ponavljam vajo. Ker je sila enostavno, bodo pekli otroci. Vsak svojega.
Hvala za recept! Zdaj moram vnovčit samo še smetane – kakšna ideja?
Ja podvojila si kar je o.k.. Lej za smetano je najbolje če jo prekuhaš ziher je ziher nardiš lahko puranje zrezke ali pa samo gobice v smetanovi omaki lahko pripraviš tako tudi kose piščanca pa pire krompir zraven. Lahko narediš tudi panacotto to ti je prekuhana sladka smeta z želatino in sladkorjem ter obvezno z vanilijo. Pustiš na hladnem da se strdi podobno kot puding. Ponudiš lahko tudi s sadjem. Iz jogurta narediš lahko tudi jogurtove miške rabiš:2jajca,2jogurta(najbolje da ga daš dve šalci za čaj), 14 žlic moke, malo soli ščepec,vanilin sladkor,3 žlice sladkorja, polovico pecilnega praška in če so vam všeč rozine po okusu jih dodaš. Testo zajemaš z čajno žličko ki jo prej namočiš v olje in ga daješ v vroče olje. Ko so zlato rjave barve jih daš na papir da se odcedijo in jih potreseš če hočeš s sladkorjem in jih še tople poješ. Pa dober tek. LP
Forum je zaprt za komentiranje.