Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj naj mu pripravi za na smučanje?

kaj naj mu pripravi za na smučanje?

Torej moj veliki brat se odpravlja na tedensko smučanje. Za sabo me je že zacahnal da bom spekla dva hlebca kruha in pa ponudila sem mu še muffin žemlje (bomo vidli kaj bo rekel ker sem jih danes prvič naredila za probo). Kaj bi pa prišlo v upoštev kaj sladkega? Od Babi rogljički mu niso preveč všeč če so napolnjeni s skuto in jih bašem samo jaz, ampak z nutello jih še nisem delala in se bojim da bi vse teklo. Sej če ne bo šlo drugače bojo pač skutini. Torej sem razmišljala kaj naj še pripravim: Pitulice; to mi je bolj kot prigizek, malica, pa še ne vem če majo gor pečico da bi to spekli, (še niso bili tam). A mate še vi kakšno idejo kaj naj jim dam za sabo pa da je zadeve veliko pa da bo vsasj malo na sladko vleklo.

Jih pa gre 11 “hranožercev”.

Hvala v naprej

Ja če ne veš niti a imajo pečico al ne, pol tako ali tako pridejo v poštev samo konzerve in škatle kupljenih piškotov. Ali pa denar pa naj si potem sam kupi ko bo videl, kaj ima na voljo.

Zdravo!

Marjetica od Sončka je tudi super. Še noža ne rabiš, da bi razrezal.. Pa kakšni buhteljni tud ne bi bli švoh..

LP

Živjo!

Rogljičke (govorim o kvašenih) sem že polnila z Nutello in nič ne teče. Pazila sem samo, da sem jo lepo zavila in da so rogljički kasneje dobro vzhajali. Sem jih delala tudi z marmelado. Iz nekaterih mi je steklo malo ven, vendar je bilo vseeno dobro. Lahko bi naredila tudi večje kot so v receptu in so lahko za zajtrk.

Želim ti dobro peko za toliko sladkosnednih ust!

lp, Nina

Pozdravljeni.

Sama prakticiram za smučanje, čist preprosto pito (italijani rečejo crostata) namazano z marmelado, jaboljčni kruh (kar je dobra kalorijska bomba in praktična kar na smučišču). Letos pa sem sprobala še muffine…..

Vse našteto shranim v “tuperware” posodo in iz lastnih izkušenj lahko povem, da zdrži cel teden.

Kar se pa ostale hrane….mami mi naštima samo zmrznjeno juho, ki jo pojeva v dveh, treh dnevih.

Ponavadi pa v teh app. tudi hladilniki oz. zmrzovalni deli niso tako veliki, da bi se loh kej več v tisti predalček spravilo.

Čim več užitkov pri pripravi.

LPČ

pa maš mogoče recept za kakšne dobre buhteljne?

Če imajo hladilnik,potem ni problema. Nekaj kuhane hrane lahko “utaknejo” not(rećet, pasulj, jota..). Nekaj ,kar stoji par dni. S sabo jim lahko daš že pečeno “rolado” z zelenjavnim ali mesnim nadevom-ali oboje. Naredi se tako ,kot pitulice,le da se speče celo (kot štrudelj). Narežejo naj pa jo sproti. To bi tudi stalo v hladilniku par dni. Torej,če je kuhinja-vsaj štedilnik in hladilnik- ,jih založi z jajci…bodo cvrli,pekli,vmešavali…Kruh bodo pa že sproti dokupili. Prijetno smučanje Maja

Bok!
Jaz z buhteljni ne kompliciram veliko – jih naredim z hit – mix moko in po receptu na vrečki. So čisto ok.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close