Najdi forum

Kaj naj jem?

Pozdravljene, imam problem, saj ne vem, kaj naj jem. Kuham samo zase in se mi enostavno ne da, nekaj na dolgo pripravljat (pa še lačna sem zelo;)), tako , da na koncu dan za dnem jem špagete na sto načinov (z zelenjavo, tuno, sojo..). Pa še kakšni sojini polpeti se najdejo vmes, potem se pa že konča. Rada imam zelenjavo in na sploh “zdravo” hrano, meso jem ob nedeljah, ko ga pripravi mami in tudi ne čutim želje, da bi ga jedla večkrat
Všeč so mi jedi na žlico, štruklji itd…ampak to kuhat samo za enega? kako se ve odločite, kaj boste skuhale?

RIŽ je druga alternativa, lahko dodaš kolikor hočeš zelenjave, lahko pa si ga pripraviš tudi sladkega s sadjem

Če imaš rada jedi na žlico ti lahko zagotovim, da je kar dobro včasih skuhati kakšno obaro ali pa joto ali ričet, pa sarme ali golaž v malo večji količini in potem lahko zamrzneš po porcijah. Skuhaj si recimo v soboto, ko imaš čas in potem lahko nekaj porcij zamrzneš. Med tednom pa si zjutraj prestaviš zamrznjeno porcijo v hladilnik, ko prideš iz službe pa samo še na štedilnik. Zraven pa kruh ali polento ali krompir v koščkih ali pa pire krompir. Je hitro in okusno.

Ko smo moj stari ati živeli sami so si vsak dan kuhali kosilo. Ker so zelo radi jedli štruklje jih je teta pripravila nekaj vrst in jih potem razrezala na koščke velike za porcijo (cca 20 cm) zavila v majhne prtičke (lahko zaviješ v follijo). Stari ata so si jih lahko skuhali kadar jim je zapasalo.

Jaz si pa včasih kupim vrečko cmokov (slivovi ali marelični) kar v kilski vrečki in potem iz vrečke vzamem samo toliko, kolikor jih bom potrebovala za obrok. Kar zamrznjene zakuham v vrelo vodo. Tudi zelo hitro in enostavno, zraven pa solata ali zelenjavna juha.

Če imaš rada jedi na žlico, si lahko skuhaš za večkrat in po porcijah zamrzneš. Jaz imam take zadeve na zalogi za primer, ko si nekdo zaželi kakšno jed, ki drugemu ne diši. Pa razne zelenjavne juhice so zelo hitro pripravljene. Če prideš domov tako lačna, da komaj zdržiš (to mi je zelo znano), si lahko zelenjavo očistiš že prejšnji večer in si tako prihraniš čas.
Pa kot pravi baja baja. Rižote na razne načine. Polenta in zraven kakšna zelenjavna omaka.Z zelenjavo imaš ogromno možnosti. Hitro je pripravljen tudi sataraš, prosena in ajdova kaša, pa razne mešane solate, ki jim lahko dodaš kakšno tuno ali jajce, da je bolj nasitno.
Možnosti je kar precej. Kuhati za enega je res bolj dolgočano, vsaj meni. Ampak se mi zdi , da se red pri prehrani kar obnese in se splača malo potrudit.

KAj pa razne tortilje, ali pa kitajske jedi.
Mi to na veliko prakticiramo, na hitro prepražena mešana zelenjava (kar je ravno ostalo v hladilniku), potem pa gor ali mehiške, ali kitajske začimbe, pa je.

Ola !

Jana, jaz imam večkrat isti problem. Delam pa to kar so že druge predlagale, naredim več sojinega golaža, vegetarijanski čili in podobne zadeve in jih potem zamrznem. Naredim si tudi več skutinih cmokov polnjenih z jagodami in jih tudi zamrznem.
Večkrat jem kar žgance, šmorn ali pa razne solate, topli sendvič.

Lp, Maja

ojla

Tudi jaz kuham samo za eno osebo(zelo pridno vsak dan,-))))Zelo rada imam riž na 101 način,v glavnem z zelenjavo,makaroni in razne testenine,leča soja,razne enolončnice,šmorn,skutina štruca-slana ali sladka,razna zelenjava kar v voku…štrudelj…

No imam pa sosedove otroke(nečake in inečakinje),ki pridno pomagajo jesti,tako,da če si zaželim kaj konkretnega jih kar povabim.Moram ti povedat,da tudi jaz mesa ne obožujem,tako da se včasih zgodi,da ga tudi po tri tedne ne jem.
LP DoJa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close