Kaj naj 90-letni in 95-letni upokojeni in težko pokretni storijo s turističnimi vavčerji za 200 evrov??? A res mislite,
Od 630 000 upokojencev jih je 17 000 v domovih, to je po tvoji matematiki polovica, a sploh imaš končano OŠ?
[/quote]
Koliko jih je pa še nepokretnih ali slabo pokretnih doma? Imaš ta podatek? Imam OŠ in tudi precej uvida v življenje starostnikov, zato se lahko s svojim “podatkom” nekam zaletiš.
Starostniki rabijo vse kaj drugega kot preseravanje z boni in bi znali teh 200 evrov bistveno bolje izkoristiti.
Za Dalmacijo 14 dni bo denar, pa tud če okna počakajo.
To ni bon zate in tvoja okna, to je bon v podporo slo turizmu.
[/quote]
Nisem socialec-oz.še ne. Slo turizem je tudi npr.smučanje na Voglu, enodnevni izlet in obisk znamenitosti, muzejev, slapov, kraških jam, Logarske doline s kosilom, Pece z rudnikom in kosilom…
Mene ne spraviš nočit v hotelsko sobo z itisonom in tapeciranimi stoli z blagom. Ker ne vem katera naga rit je na njem sedela, ali kakšne glivice so v itisonu. V Kempinskem se pa ne bi znala niti obnašat tako da bi bil to stres ne dopust. Favorizirat eno vejo turizma ni na mestu. Da o Olimjah ne izgubljam besed, niti zastonj ne bi več šla.
Koliko jih je pa še nepokretnih ali slabo pokretnih doma? Imaš ta podatek? Imam OŠ in tudi precej uvida v življenje starostnikov, zato se lahko s svojim “podatkom” nekam zaletiš.
Starostniki rabijo vse kaj drugega kot preseravanje z boni in bi znali teh 200 evrov bistveno bolje izkoristiti.
[/quote]
Imaš ti ta podatek? nimaš in nabijaš nekaj brez veze kar ni niti približno res.
Staro prebivalstvo ne more reševat slo turizma. Kaj ti ni jasno? Ti boni so za reševanje slo turizma in ne za pomoč starejšim.
In, če smo že pri tem. Upokojenci so edini, ki se jim prihodki zagotovo ne bodo zmanjšali. Ne glede na to , kako visoke penzije imajo, te bodo še vedno take kot so bile pred korono. Medtem, ko je cel kup delovno aktivnega prebivalstva (ki plačuje davke in posledično prispeva za penzije upokojencev) izgubil oz. še bo izgubil služb. In tem je treba pomagat.
Imaš ti ta podatek? nimaš in nabijaš nekaj brez veze kar ni niti približno res.
[/quote]
Bi te poslala enkrat na teren zlatimi ljudmi, ki opravljajo pomoč na domu. Bi se ti malo razblinil milni mehurček. Pa so to samo tisti, ki so brez svojcev ali svojci ne zmorejo več. Ne delaj se pametne o stvareh, o katerih nimaš pojma.
Nisem socialec-oz.še ne. Slo turizem je tudi npr.smučanje na Voglu, enodnevni izlet in obisk znamenitosti, muzejev, slapov, kraških jam, Logarske doline s kosilom, Pece z rudnikom in kosilom…
Mene ne spraviš nočit v hotelsko sobo z itisonom in tapeciranimi stoli z blagom. Ker ne vem katera naga rit je na njem sedela, ali kakšne glivice so v itisonu. V Kempinskem se pa ne bi znala niti obnašat tako da bi bil to stres ne dopust. Favorizirat eno vejo turizma ni na mestu. Da o Olimjah ne izgubljam besed, niti zastonj ne bi več šla.
[/quote]
Moj argument oz razmišljanje je enako.
Z veseljem bi bon zapravil za smučarske karte (lahko s kosilom), prevoze in hrano pri veslanju na rekah, mogoče za kampiranje (a ne vse v enem kosu), muzeje, galerije, vodnike (npr gorske), šolo smučanja za otroke, itd.
Vse to je turizem.
ti boni so dokaj okej zadeva, čeprav meni osebno bolj sede način , ki ga bodo prakticirali na jugu Italije. Potrebno se je zavedati, da bodo letos regresi v veliki večini firm nižji, tu so še odpuščanja, hkrati pa je turizem panoga, kjer je zaposlenih cel kup ljudi in je trenutno ena bolj prizadetih panog, predvsem zaradi zaptja meja. To je pač en od ukrepov, ki ima + in – , upam da pa bo prinesel tiste učinke zaradi katerih so ga potrdili. Konc koncev kaj pa me Merklca ob prvi krizi nardila, da je rešila njihove avtomobilske proizvajalce? O tem nobeden nič?
Saj ti vavčerji niso namenjenu temu, da greš v restavracijo al pa smučat za vsoto do 200€…namenjeni so temu, da se spodbudi bivanje v nastanitvah, pri čemer bi poleg nastanitve za 200€ zapravili še za kaj drugega (ter posledično se povrnejo v proračun tudi stroški vavčerjev..)… V turizmu niso samo gostinci, ampak cela veriga dobaviteljev in podizvajalcev vse do gradbeništva in samega kmeta, čistil, če malo pretiravam. Torej cela paleta poklicov, ki bodo drugače na udaru. Tukaj se gre za solidarnost do vseh in zagon potrošnje, ki je za premestitev krize ključna! Če bo vsak razmišljal samo kako vam dati denar, da ga spravite v štumf, potem se nam vsem slabo piše! Tale vavčer je samo začetek…za dobre rezultate bo potrebno še kaj…ampak če se folk že ob to spotikal je boljše, da vsi crknejo, kakor si vas večina po komentarjih sledeč želi za upokojence…
ti boni so dokaj okej zadeva, čeprav meni osebno bolj sede način , ki ga bodo prakticirali na jugu Italije. Potrebno se je zavedati, da bodo letos regresi v veliki večini firm nižji, tu so še odpuščanja, hkrati pa je turizem panoga, kjer je zaposlenih cel kup ljudi in je trenutno ena bolj prizadetih panog, predvsem zaradi zaptja meja. To je pač en od ukrepov, ki ima + in – , upam da pa bo prinesel tiste učinke zaradi katerih so ga potrdili. Konc koncev kaj pa me Merklca ob prvi krizi nardila, da je rešila njihove avtomobilske proizvajalce? O tem nobeden nič?
[/quote]
Ti boni so še ena čista kraja te vlade, pa če se vi zavedali ali ne.
Če bom koristila, bom le v vrednosti vavčerja. Ok, mogoče kaj čez, če bi me ena noč manj prišla 170 eur(30 bi ostalo neizkoriščeno), ena noč več pa 215, bom verjetno raje doplačala še 15. Da bom pa kosila in večerje jedla v hotelu po minimalno 8eur/osebo,kupovala pijačo pa si ne morem privoščiti. Bom pač koristila le nočitev z zajtrkom, jedla v pekarnah in trgovinah ali prinesla s seboj.
Pa tudi apartmaji z nočitvami, kako naj bi zajtrke nudili? Večina apartmajev nima vključene prehrane/jedilnice/lastniki sploh ne živijo tu. Potem velja samo za hotele in hostle?
Ti boni so še ena čista kraja te vlade, pa če se vi zavedali ali ne.
[/quote]
kraja česa? EU sredstev kamor vsi vplačujemo? meni ne potegnejo, so pa ena izmed opcij reševanja turizma ter vsega kar pride zraven. saj pravim meni je tisto z juga Italije bolj všeč, amapk tam je drgačna slika kot pri nas. nekako moramo ta sektor rešiti, hkrati pa pomagati tudi ostalim , ki so bili prikrajšani za zaslužek v času virusa
[/quote]
Kaj pa je bilo v Olimijah narobe? V katerem hotelu ste bili? Planiramo, da takoj ko se odprejo, no 4 tedne od odprtja bodo imeli 50% ceneje.
[/quote]
Če smem vprašat, kaj so se ti pa Olimje tako zamerile? Mi smo bili parkrat tam, v obeh wellnesih, Termalija in Orhidelija, pa je bilo lepo.
A se ti je kateri od hotelov zameril? Kaj je bilo, če ni skrivnost?
Ti vavčerji so največja bedarija, ki se jih je izmislila vlada. Totalno neuporabno. V jeseni bomo itak spet vsi v karanteni, 90% ljudi bo brezposelnih, podjetja, ne samo turistična, bodo vsa propadla, hrane ne bo, kreditov ne bo mogel nihče več odplačevati, zato bodo vsi ostali brez svojih nepremičnin in bodo na cesti. Tako bo ne samo pri nas, ampak po celem svetu. Globalisti so se pač tako odločili in vse gre po njihovih načrtih.Svet bodo preoblikovali po njihovo. Vi se pa bodete s temi 200 €! Svoj vavčer z veseljem podarim komurkoli.
Moj argument oz razmišljanje je enako.
Z veseljem bi bon zapravil za smučarske karte (lahko s kosilom), prevoze in hrano pri veslanju na rekah, mogoče za kampiranje (a ne vse v enem kosu), muzeje, galerije, vodnike (npr gorske), šolo smučanja za otroke, itd.
Vse to je turizem.
[/quote]
Pomaga naj se domačim ponudnikom. Favoriziranje no name lastnikov hotelov ki so verjetno v tuji lasti, me zelo moti. Favorizira naj se domačega vodnika rafta, domačega žičničarja, domačega kuharja…
Pomaga naj se domačim ponudnikom. Favoriziranje no name lastnikov hotelov ki so verjetno v tuji lasti, me zelo moti. Favorizira naj se domačega vodnika rafta, domačega žičničarja, domačega kuharja…
[/quote]
Imaš po svoje prav…..a tuji lastniki zaposlujejo največ ljudi v turizmu. in cilj je ohranjanje delovnih mest v panogi. Namen je pa itak da prideš ti nekam nočit in tam pač potrošiš tudi za domačega vodnika rafta in žičničarja in ostale…
Forum je zaprt za komentiranje.