KAJ NA MIZO ZA ROJSTNI DAN???
POzdravljeni!
Prosim za pomoč! Pri treh majhnih otrocih moram izkoristiti vsako minutko, najbolje, zato prosim za ideje. Čez dva dni sem povabila na rojstnodnevno obisk sorodnike. Kaj naj naredim za na mizo, da bo nekaj “zgledalo” in se da hitro narediti. Ne razmišljam o toplih jedeh, marveč o sirčkih, paradižnik z mozarello, … in podobno.
Hvala, vsake ideje bom hvaležna!
Mojca
Na paradižnikove polovičke naložiš kar odcejeno tuno. Lahko pripraviš kakšen namaz (tunin: tuna, majoneza, par kapar – zmiksaš in postržeš; sirček filadelfija in šunka v razmerju 1:1 zmiksaš in je fantastičen namaz)
Dobro in hitro narejene so tudi picete. Testo razvaljaš, namažeš z paradižnikovo omako, potreseš ss sirom in sesekljano šunko ter zviješ v rolado. Rolado režeš na rezine, ki jih polagaš na pekač. Pripraviš prej, ko pridejo gosti pa samo vržeš v pečico. Enostavno, hitro narejeno, pa še toplo za na vrh. Radi imajo tudi otroci in se ne packa ( je bolj suho).
Druga taka ideja: Listnato testo razvaljaš, narežeš na kvadratke, na katere položiš košček šunke in sira (lahko tudi zmiksano – jaz porabim vse ostanke iz hladilnika), zapreš žepek, namažeš z jajcem in spet zadnji trenutek v pečico.
Hej! Obesam se na prvi odgovor.paradiznike razpolovim,izdolbem prekate in vanje nalozim namaz.Naj bo vse nekaj casa v hladilniku.
Namaz naredim tako: skuham jajcka,zmeckam rumenjake,dodam malo majoneze,malo gorcice,pretlaceno tuno,kapere,nasekljane oljke in malo
olivnega olja(ni nujno).Ce zelis bolj pikantno,dodas se malo slanega fileta.
Pokusis,ce je potrebno se poper in malo soli. Na polne polovicke dam se razkosciceno oljko in listic petersilja.Kuhane beljake narezes na kolobarcke in z njimi okrasis polovicke.
K temu zelo prijajo opohane melancane,ki jih nalozis na pladenj okrog paradiznikovih polovick.Dobre so tudi mrzle.
V posodici naj bi bila dobra paradiznikova omaka(Barilla,Agnesi).Potem si vsak jemlje po zelji k melancanam.
Zalin nasvet za pitulice je tudi dobrodosel,ce si jih ze kdaj delala.
Nekaj slanega peciva bi bilo dobrodoslo.
Popeceni slani mandlji in lesniki tako pritegnejo.
Lepo se imejte Babi
Forum je zaprt za komentiranje.