Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj na mesto rumenjaka

kaj na mesto rumenjaka

Živijo vsem

Našla sem en recept, ki se mi zdi, da bi bil super. Je pa tuki en problem, ki ga ne morem rešit. Kaj naj dam namesto rumenjaka. Bom povedala kar recept.

FIGOVA KLOBASA

-60g sladkorJA
-rumanjak
-120g mlatih lešnikov
-140g mlatih suhuh fig,
-ščepec mletega cimeta.

iz mase oblikuj klobaso, povaljal v sladkorju in naj POČAKA TEDEN DNI PREDEN JO NAREŽEMO. Tole mi je pa sporno.Kako naj surov rumenjak kar na zraku en teden stoji, brez da se pokvari.

Torej, če ima kdo kakšno idejo, ven z njo. Hvala.

Arašidovo maslo (če ti je všeč okus).

Hej,Pika!
To je zame res uganka.Do jajck v surovem stanju imam bolj
dvomljiv odnos. Tudi jaz sem zasledila en star recept iz Pirana,ki je podoben tvojemu.Potem samo preberem in spravim kot zgdovinsko zanimivost.Za nadomestilo ti je ze odgovorila Stasa.
Nekje sem brala,da lahko voda nadomesti jajce,sicer pri mesnih polpetkah.To veckrat naredim. Namesto jajcka velika zlica vode ali dve.

Lep pozdrav Babi

Hvala obema za trud. Staša tebi za konkretni predlog, Babi, tebi pa ker si se potrudila odgovorit. No pri tolko salmonele, ki se je letos pasla okrog nas sem še bolj pozorna na surova jajca. Da bi pa kar cel teden čakala, se mi pa tud zdi malo preveč.

Bom res poizkusila z arašidovim maslom. Kombinacija zna bit zanimiva.

Hvala še enkrat

Sporoči, če je uspelo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close