KAj moram sedaj imet potrdilo zraven al kak?
Covid sem prebolel. Kaj zaj, če grem v gostilno na pir, moram imet pildek s potrdilom zraven?
Potem predlagam, da te pildke izdajajo na kakšnem posebnem barvnem papirju, pa da si ga lahko okoli vrata obesim, da bo že na daleč viden – mogoče kar tak rumen…da si ga lahko na rokav naplepim…u ja…še boljše bi bila značka al pa nalepka pa da si jo dam na rokav kar.
A nekaj takega kot takole:
V gostilni ne rabiš nič kazat. Natakarji, lastniki lokalov, hotelirji in drugi ponudniki raznih storitev niso dolžni preverjat ali si ti prebolel covid, ali imaš veljavni negativni test oz. si cepljen. Dolžni so te samo opozoriti. Preverjajo pa lahko policisti in inšpektorji. tako je bilo rečeno. In to žal v praksi pomeni, da bodo po lokalih hodili večinoma taki, ki tega nimajo.
Možno je pa tudi, da lastnik lahko zahteva vpogled v potrdilo, če se mu da s tem ubadat. Sploh ko bodo v veljavi zeleni covid potni listi. Navsezadnje se gre za njihov posel.
Noben gostinec ne preverj izvajanje teh neumnih ukrepov. Izživljali se bodo le inšpektorji. Glede na njihovo prakso pozimi lahko kar verjameš da bodo. Takrat so hodili po hotelih in gostilnah in prosili zaposlene če lahko grejo samo na vc, ker nimajo kam. Potem so pa vse dobrosrčne ljudi oglobili.
Zdaj trenutno kar jaz opažam so lokali v šoping centrih polni. Predvidevam da večina nima potrdil sabo, tako da so zelo lahka tarča za inšpektorje.
Al kak. Blazno me je zmotilo tole v naslovu teme. Ta štajerski al kak mi povzroča slabo voljo, slabost, neprijetne mravljince po hrbtenici in dvig vseh telesnih dlak. A štajerci ne morete omilit tega vašega groznega narečja niti v temah na forumu, niti pri poslovnem pogovoru niti nikjer. Al kak. Za poKAKat.
Forum je zaprt za komentiranje.