Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija kaj mi odklaplja povezavo???

kaj mi odklaplja povezavo???

Imam povezavo preko modema na Siol. Prej sem uporabljala en star računalnik, sedaj imam novo mašino, b.p., vse nanovo instalirano, pa problem ni rešen.
Uporabljam Firefox. Normalno preko ikonice vzpostavim povezavo, odprem Firefox in net dela. Ko brskam po določeni strani, je vse ok, dokler ne grem na podstran/novo stran, ko mi melje, melje in javi Error: predolgo časa čakmo na odziv, Try again. Poskusim in nič. Pogledam status: internet povezava laufa. Ko odklopim in priklopim, deluje ponovno, dokler spet ne zašteka.
Ne vem, ali je problem v Firefoxu, v kakem antivirusu, kaka napaka na povezavi, modem mogoče?
Ko sem klicala na Siol in šla seveda čez njihove klasične postopke )ugasni modem, …=, pravijo, da je pri njih vse ok. Seveda je, ker mi povezavo kaže kot da je, ampak dejansko jo očitno nekaj šteka.
Ima kdo kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo?

Hvaala!

Senja

V tem času, da sem napisala zgornje sporočilo, me je 3x prekinilo … 🙁

Ali ob prekinitvah uporabljaš samo FF, ali še kakšen drug program,
npr. za elektronsko pošto in podobno.

Kaj pa če uporabljaš npr. Microsoft Internet explorer, kako je pa potem ?

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Sem poskusila tudi z Explorerjem, isti šmorn. Če sem (pre)dolgo statično na eni strani, potem nekaj “virtualno” prekine povezavo. Dejansko povezava še je, ampak ne morem do nje.
Da bi imela istočasno karkoli odprto, ne vpliva (Če imam outlook oz. tudi če nimam nič odprto je isto). Edino, kar bi s 40% verjetnostjo rekla je, da če imam odprt biTorrent, da takrat včasih nimam težav. kot da to konstantno loudanje žene povezavo, da se ne prekine.
Klemen hvala za kak namig!

Hmm kako točno pa imaš izvedeno povezavo.
preko katere ikonce, ali si mogoče instalirala tudi
siol-ov paket gor, ali imaš povezavo kreirano preko Windows operacijskega
sistema.
Pa naredi naslednji test.
Zapri tiste nesreče od torentov, pa odpri spletno stran – npr. kar od
Mon-a:

– počakaj npr. 5 minutk pa potem samo klikni Osveži stran
kaj se naredi – povezava ostane – ali je ni

– naredi naslednje:

Start
Zaženi
napiši cmd.exe in pritisni tipko Enter

vpiši:

ping -t 193.2.1.66

pa preklipo v FF in poizkusi normalno “surfati” po internetu, najbrž
ti bo vse skupaj delovalo.

potem pa tisti ping lahko prekineš z ctrl c pa zapri cmd okno

Kaj pa imajo damica za en požarni zid ? Občutek imam da imaš samo
Windows-ov in nič drugega.

grrr, zdaj pa hudič noče crknit, ko ga hočem testirat. Takoj ko naslednjič crkne, prilimam odgovor na tvoj test.
Firewall … znaš imeti prav. Mislim, da nimam nič spešl nainstalirano gor.

Aja, se mi je pa javila eno nova napaka (ki nima veze s prekinjanjem povezave, ki je težava dlje časa): Can’t connect securely because the SSL protocol has been disabled.

(Error code: ssl_error_ssl_disabled)

Včeraj smo z Ad awarom pucali viruse. Smo mogoče malo preveč pospravili? :O

Za SSL v FF preberi naslednje:

Check your SSL settings
1.At the top of the Firefox windowOn the menu bar, click on the ToolsFirefoxEdit menu, and select Options…Preferences….
2.Select the Advanced panel.
3.Click the Encryption tab.
4.Verify that Use SSL 3.0 and Use TLS 1.0 are check marked.
■If both boxes are check marked, this section does not apply. You can skip to the next section.
■If both Use SSL 3.0 and Use TLS 1.0 are not check marked, check mark both of them.
5.Click OK to close the Options windowClick Close to close the Preferences windowClose the Preferences window

Klemen, hvala za tale SSL protokol. Je popedenan.

Ampak Murphy je udaril z vso silo. Odkar sem objavila sporočilo, povezava noče in noče crknit … dddddddd … 🙂

Grem zdaj aktivno surfat … ne vem kaj si bolj želim: da crkne spet ali da ne crkne nikoli več 🙂

Ojoj, tisti kljukici v protokolu nista nič spremenili. Še vedno mi javlja, da je SSL protokol disabled 🙁

Če ne drucga, vsaj povezava ne crkuje 😉

Ja ssl ne deluje, groza kajneda 🙂

Zapri firefox

potem pa poišči datoteko cert8.db
katera se nahaja nekje v \document and settings\tvoje_ime\pa_potem_nekje_naprej

pa jo preimenuj npr. na cert8.db.old

odpri firefox, pa zadeva okrog ssl-ja mora delovati.

Itak da je groza, če baba sploh ne ve kaj to je …

Drugače pa misterij vsega mogoče rešen … je možno, da je kabel PC-modem kaj sfrderban? Sem danes dala enega novega/starega, pa čudežno dela SSL in tudi odklaplja se ne …

Upam, da nadaljevanje ne sledi …

LpMaruša

P.S. Vroče švedinje so še kaj aktualne?

Vroče švedinje pa niso aktualne že kar leto, ali dve, ne vem
malce sta se po mojem “spuntala”, ker jih nikdar ni bilo dovolj 🙂

bo že.

lp

Meni pa noče vseeno delati.Vse sem naredil, kar mi je klemenxx rekel ampak mi vseeno nedeluje.

Tudi pri nas je bil popolnoma enak problem in je odklopillo linijo točno na vsake pol ure. Tudi če je bila linija izklopljena in se se konektiral pet minut pred iztekom je izklopilo. Svetujem ti, da se posvetuješ s tehniki iz Telekoma. Jaz smatram, da je težava v telefonski centrali. Tako je bilo tudi pri nas in so oni po hitrem postopku napako odpravili!

Na katero št. si klical?

Ja pokliči na 080 1000 in razloži problem ki se ti pojavla..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close