Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kaj menite? popust

kaj menite? popust

Kupila en izdelek, ki je bil znižan. Naj bi bil 50%.
V bistvu 40% popusta in so imeli dodatnih 10% na določene artikle.Po moji logiki in matematiki je to pol cene. Še zmeraj 50%.
Pridem domov in gledam račun. Pa sem imela popusta 46%. Kaj to pomeni. Kaj je to za ena fora? To je zame nateg?
Kaj pravite.

Hvala

Drugi poputs je popust na ze znizano ceno in ne na tisto ta prvo, jasno…

Popusti se ne sestevajo ampak mnozijo.

Prvi popust je A*0,50=B
drugi popust B*(1-0,1)=C torej koncna cena
zmnozis torej (1-0,5)*(1-0,1)= 0,45 torej 45 osnovne cene

Ste vsi pozabili osnovnošolsko matematiko?

Če je šlo za popust v okviru sezonskih razprodaj oblačil in obutve, pa povem samo to, da trgovina sme oglaševati najvišji popust, kadar je za ta odstotek znižana vsaj četrtina vsega znižanega blaga v trgovini.

Če ima torej trgovina na zalogi 10.000 kosov, znižanih je 1000 kosov, sme trgovina oglaševati 50 % popust, če je za točno 50 % znižanih vsaj 250 kosov.

Morda je bil tvoj kos eden od preostalih 75 %?

LP,
Lenka

********************************************************** http://www.Fashionista.si [url=http://www.fashionista.si/si/brskamo-po-omarah/poslji-nam-svojo-omaro]Kaj naj oblečem?[/url]

Če bi bil v osnovi 50% popust, nato pa še dodatnih 50% popusta, bi pričakovala, da boš plačala nič ali četrt cene?

Recimo, da bi izdelek stal 100 evrov. Če odštejemo 40 odstotkov, potem torej stane 60 evrov. In če od 60 odštejemo še 10 odstotkov, potem bo cena 54.

In ja, po takem izračunu je torej popust 46-odstoten.

Jaz bi v primeru 50 in potem se 50 % popusta se vedno placala 25 % cene 🙂 vsi pa ne kot kaze. Jp, matematika.

To sem kopirala; citiram:
V času med 25. in 31. julijem vam na vse obstoječe sezonske popuste, od 40 % do 60 %, priznamo ŠE DODATNI 10 % POPUST.

DODATNI popust je bil samo na točno določene artikle.

Zato pa še enkrat preberi moj prvi izračun.

Se opravičujem. Pač ni moj dan. Malo lenobe in glavobol za znoret. In sem se po skoraj letu dni privoščila (večina le berem) da se obrnem na vas drage mone.
Nisem si mislila, da bo takšen odziv.

Ja nekako sem imela kar rada matematiko…..recimo.

Hvala vsem, ki ste se oglasile.

Sej nič ne rečem :), ampak takšne podobne besedilne naloge smo pri matematiki reševali, če se ne motim, v 4. razredu.

Sej nič ne rečem :), ampak takšne podobne besedilne naloge smo pri matematiki reševali, če se ne motim, v 4. razredu.[/quote]
In kaj zdaj hočeš povedati?????
Da sem neumna. ker sem v določenem trenutku prehitevala z besedamo brez da bi razmislila.

Pa saj mi je v bistvu čisto vseeno. Nikoli nisem rekla, da sem popolna. Takšna pač sem. Lep dan tudi tebi.

Pa zakaj se jezis na odgovore, smo ti razlozili matematiko, se zgodi da clovek pozabi, samo to je bilo pa res enostavno no. Pa ti si vsa vesela kupovala, prepricana, da imas znizano za 60 % in se se lazje zgodi, da ne pomislis, saj res napisejo tako, da bi zavedli vec ljudi. Sam ne jezi se na nas, smo ti razlozile in ti se naprej v tvojem prepricanju. Preberi moj prvi odgovor, mal bol gor je pa vprasanje, poglej zakaj je tako in se nasmehni sama sebi, danes si pac s to matematiko res zabluzla. Pa kaj, se zgodi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close