Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kaj menite o fiat Stilo, izkušnje

Kaj menite o fiat Stilo, izkušnje

Kupila bi rabljeno letnik 2004/2006 za cca. 5-6000 €.

Kupi raje AR 147… če pa že stilo pa naj bo od letnika 05 dalje…

Hvala za nasvet. Še čist tko BTW a poznaš koga AR ali Stilo prodaja?

Lp,

jap Poznam enga ki prodaja Alfo 147. Kupuješ bencinarja al dizla ?

Po pravici povedano je meni čist vseeno, sam če je v redu….pa a dobim tud mehanika zraven :-)))

Saj v resnici ga boš verjetno tudi čisto zares kr dosti potrebovala :-)))))))))))))))) in to zelo dobrega :-))))))))))).

AR in fiat ni dosti razlike, motorji so enaki, svetujem pa nakup dizla, kajti ti motorji so dobri. Jaz vozim stila 1.9 Multijet in nimam nobenih težav.

Saj v resnici ga boš verjetno tudi čisto zares kr dosti potrebovala :-)))))))))))))))) in to zelo dobrega :-))))))))))).[/quote]

Po čem pa to sklepaš a zato ker je avto iz Italije?
avtorici pa svetujem AR 147 JtdM če pa bo bencinar pa 2.0TS samo računaj da ima 8 svečk in pride servis zelo drag.

Saj v resnici ga boš verjetno tudi čisto zares kr dosti potrebovala :-)))))))))))))))) in to zelo dobrega :-))))))))))).[/quote]

avtorici pa svetujem AR 147 JtdM če pa bo bencinar pa 2.0TS samo računaj da ima 8 svečk in pride servis zelo drag.[/quote]

V službo se vsak dan vozim po ac-približno 60 km. Na tej moji oti skoraj ne mine dan, ko bi na odstavnem pasu z vsemi žmigavci stal kak fiat, citroen ali bmw. Videla sem že tudi enega audija in vw, pa kakega renaulta.

Zato čisto iz izkušenj govorim 🙂

Ja to ne dvomim sej Japonci so klassa zase kar se tiče kvalitete sam to germanofili ne bodo nikoli razumeli 🙂 je pa tud dejstvo da Japonci ki so delani v Evropi skor enako sranje kot Evropejci vendar kje je problem? Vozilo izdelano v evropi mora imeti 51 % delov evropskega porekla in prav ti evropski deli ( Bosch Valejo itd… ) so vzroki za okvare japonskih vozil. Primer: so Renault lagune ki so imele problem z vžigalnimi tuljavami in dokler niso vgradili Denso ( made in Japan ) ni bilo weč problemov…

P.S Primerjajte način vožnje lastnikov bMW-jev in lastnikov Hond. Mislim, da če bi hondašu dal bMW-ja alpa audija v roke pa bi z njim delal tako kot s svojo hondo potem bi se motor kaj kmalu nehal vrtet…

Zanimivo! Jaz se vsak delovni dan vozim 120 km po AC, pa zelo redko vidim pokvarjen avtomobil ob cesti. In kje se ti voziš? Po Prekmurju?

Pozabila sem napisat v eno smer :-). Torej se vozima enako :-)))). Ne, ne vozim se po Prekmurju. In ne, to nso samo avti nižjega cenovnega razreda…

Draga moja, statistično gledano, se najbolj kvarijo avtomobili višjih cenovnih razredov, kar je jasno, saj imajo največ elektronike….Zato pa MB, BMW in podobne firme za vrhunske izdelke nudijo takojšnjo HELIKOPTERSKO mehaničarsko pomoč kjerkoli po evropi…da ja ne bo prišla okvara med statistiko…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Splošno dejstvo je da so Honde oz. vsi japonci najbolj vzdržljivi avtomobili. Če bi vsaj malo spremljali zadnjih par let je bila dolgo časa na vrhu najbolj nepokvarljivih avtomobilov Toyota Corolla v luksuznem razredu pa Lexus.

P.S zanimiv je podatek da ima Toyota v prvih treh letih za lastnike kateregakoli modela vpeljan sistem EuroCare kjer vozniku ni potrebno plačati ničesar za svojo okvaro – tudi človeškega izvora ne. Dovolj je le da se poveže s centrom ki potem poskrbi za odpravo te napake…

( Treba pa je vedet politiko japonskih proizvajalcev kako rešujejo garancije napram Nemcem )

Japonci niso za tiste osebe s pomanjkanjem samozavesti in polne samega sebe da se mora izpostavljati drugim ampak za tiste ki imamo radi polno delujoče vozilo ki te ne pusti na cedilu kot večina evropejcev

Jah, hvalabogu da smo si različni…Mene recimo boli k…. če se kvari. Važna mi je oblika, ergonomija, podvozje, kvaliteta materialov interierja, mašine . Naslednja stvar – ponudba rabljenih na trgu-deli, ter cena potrošnih delov , mogoče še držanje cene…

Pa ni važno če je JAPAN, USA ali EU….

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

avtorici pa svetujem AR 147 JtdM če pa bo bencinar pa 2.0TS samo računaj da ima 8 svečk in pride servis zelo drag.[/quote]

Koliko pride nek redni servis pri napr. takem vozilu : .
Mi je všeč in mi deluje zelo varen (zaradi otrok pa to).
Kako pa kaj ceno držijo taki avtomobili in kako se prodajajo-če izuzamemo recesijo :-)))))))))).

147 -ke zelo dobro držijo ceno(kot Mini cooper), mogoče še bolje kot A3, Honde civic in BMW 3. Pust ti redni servis. Dost bolj je važno kolk stanejo potrošni deli, ki jih je itak treba kar nekaj zamenjat če misliš naredit z njim 100.000 km.

A so med dražjimi, povprečnimi-v primerjavi, z navadnimi fiati.

Dost dražji…

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2921237&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2894446&show=1

lep pozdrav. zanima me kaj menite o audi a3 ki je na avto netu 1.6 bencinar velik opreme ma.a se vam zdi 1.6 bencin 102 km premalo za normalno umirjeno voznjo? a bi bli dragi servisi??kolko pridejo kaj za audi a3? pa če ima kdo izkušnje z citroeni xara picasso 1.6 hdi 90 me zanima alise daj naredit proti čričkom kaj učinkovitega razen avto menjat???in če se da kaj naredit da bi šel še malo tišje?

A3 je že v osnovi eden izmed tistih redkih avtov, ki so dejansko precenjeni-novi in rabljeni…

prosim pomoč. peljal sem alfa romeo 147 1,6. takoj mi je bil všeč.volan je super,lega popolna ne preveč trda ampak odlična. sedaj me zanima ali bi kupil 1.6 ker je malo švoh.2.0 pa velik pije. 1.9 jtd pa ni glih to to ko neki ropota.ni mi elegantno in me moti.ali ni tudi ze malo star model in kako je z varnostjo in kolko se kaj kvarijo?????? to me sploh zelo zanima kolko se kaj kvarijo? kaj predlagate kot alternativo zelim pa da je premium model da ima dušo in eleganco hvala ze v naprej

1.6 je fajn motorizacija… sicer pa AR 147 ima še wedno eno izmed najboljših leg na cesti v svojem razredu pa je osnova stara že 10 let. Varnost je itak najbol odvisna od voznika/ov. Potem se pa najdejo pacienti ki mislijo da če imajo avto s 5 zvezdicami so pa varni in udri mujo po gasu. Avto je za vozit ne za zaletavat.

primer 33,156,147 se res niso glih izkazale za super varne avtomobile pri crash testih ampak imajo Občutno boljše podvozje kot u primerljivi konkurenci posledično bojša aktivna varnost če rad “
pritisneš”

P.S poglej še za kako Hondo civic je pa tudi AR 147 weč kot odlična izbira.

Iz izkušenj: že šest let vozim Stila (150.000 km) brez vsakih problemov. Odziva se hitro, vožnja je prijetna.

ja, kupi bencinarja

New Report

Close