Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kaj menite-dopust?

kaj menite-dopust?

Letosnje 1.majske praznike smo dopustovali v TERMAH CATEZ.Tam nam je bilo zelo vsec,sploh nasi petletnici na toboganih.V zacetku junija se mi iztece porodniski dopust.Ker so poznejsi termini ze izbrani,mi je sefica predlagala da kar takoj nastopim letni dopust.Ker je to ze v zacetku junija predvidevamo,da bo morje se hladno.Zaradi nasega malcka se kaj prav dalec vozili nebi,morda Istra.Malo smo imeli v mislih kamp STELLA MARIS.Malce pa sem v dvomih,ce bo za kopanje dovolj toplo-ne vem pa kako je v zunbanjem bazenu.Zdaj pa razmisljamo,ce bi tudi na letni dopust odsli v terme Catez.Tam bi se vsaj lahko kopali.Kaj menite?Bi vi tam preziveli letni dopust?Pomembna sta nama otroka,ce bi bila sama…A je morski zrak bolj vazen za otroke?Kako bi vi ravnali?Kam na dopust,da bi otroka uzivala,….?

Mi smo bili lani na Pagu z 10 tedenskim dojenckom. Kopala se je vsak dan, njeni malo sterejsi sestici in midva pa tudi. Letos gremo na sredi junija spet. Tokrat okolica Zadra.

In ja, morski zrak je pomemben. Pa voda tudi je na morju boljsa kor v bazenih.

Mi smo letni dopust že kar nekajkrat preživeli v Čatežu! Priporočam! Ne glede na vreme in vse, se komot kopaš, če ne v letni termalni rivieri, pa v zimski, kar za morje (niti za bazen, ki verjetno ni ogrevan, ali pač?) ne moreš reči.
Lepe počitnice, pa kjerkoli že!

Lahko bo morje toliko toplo za kopat ali pa ne, ob zdajšnem vremenu res ne moreš predvidevat toliko naprej, saj je bilo še dva dni nazaj plus 15 na današnjo temperaturo. Mi hodimo na morje izključno zaradi morske klime, ker sta bila otroka kar naprej bolana, bronhitisi nonstop, zdaj imamo mir. A je to zaradi morja ali sta samo prerasla pa ne vem. Mi je pa Čatež za spomladi in pozimi tudi nam zelo všeč, no Moravske toplice so mi še bolj.

Mi smo bili v Stella Marisu zdaj za 1. maj in smo se že kopali v morju 🙂 Bili smo pa dve leti zapored konec junija in je bilo morje resnično že toplo. Predvsem pa čisto!, kar julija in avgusta ni več. Jaz bi šla vsekakor 10x rajši na morje kot v toplice. Zaradi zraka in vode. Junija je v Stella Marisu res lepo!

zaenkrat je v slo še dovoljeno iti na dopust tudi kam drugam kot na hrvaško morje. Se pa menda obeta nov zakon, ko bo točno določeno kam lahko kdo gre.

Zdravo!

Na tvojem mestu bi se raje odločila za morje v septembru, če še nimaš šoloobveznih otrok. Takrat bodo tvoji sodelavci večinoma že nazaj, kajne? Turčija je po glavni sezoni zelo ugodna, morje pa garantirano toplo.

Na letalu z otroci v glavnem ni problema, če imaš s seboj knjige in igrače, da jih zamotiš, kadar ne spijo.

V juniju pa jaz niti v Turčijo ne bi šla, kaj šele na Hrvaško. Še v juliju mi je bila včasih na Hrvaškem voda premrzla. V Turčiji pa je v juliju in avgustu voda zelo topla in verjamem, da je tudi v septembru tako, saj hodijo tja na dopust vse do konca oktobra in se še vedno kopajo v morju.

Uživajte, kjerkoli že boste!

Alenka

Glede vremena je začetek junija zelo riskanten: lahko je vroče ali pa dokaj mrzlo. Od sredine junija je pa že bolje.
Vsekakor sem za morje, toplice in bazeni mi niso pri srcu, vseeno pa gremo vsako leto za par dni zaradi otrok tudi v toplice. Mi smo v glavnem hodili v Atomske (so mi bolj všeč kot Čatež),
lansko leto smo bili pa v Zrečah (zaradi otrok vzeli apartmaje, hrana v hotelu): izredno zadovoljni, otroci sploh navdušeni, solidne cene, igrala za otroke,….skratka super. Priporočam, da malo menjate lokacije (čeprav se lahko tudi malo “nasmoliš”, ampak, če ne probaš ne veš). Treba si je širit obzorja, kar lahko počneš tudi v Sloveniji, ki ima polno lepih kotičkov, sploh če imaš majhne otroke in ne želiš letovati daleč. Mi smo imeli s prvim otrokom kar nekaj zdravstvenih težav in se nismo hoteli oddaljevati iz Slo, najdlje v Istro, da smo hitro lahko bili v Izoli, kjer se nahaja bolnišnica. Tisti, ki strahu in teh težav nimate, pa pogumno na tuje.
Lepo se imejte, kamorkoli boste šli!

Zinks

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close