Kaj lahko storim (grdo obrekovanje)?
Pozdravljeni. Torej, s partnerjem sva bila skupaj 7 let, 3 mesece nazaj sva šla narazen, ker se pač nisva razumela več (pa tudi ljubosumen, posesiven, agresiven,….). Mislim, da sva za razhod oba kriva, jaz definitivno ne krivim le njega. Jaz sem se vrnila domov in od takrat z njim nimam večstikov, nisva se več videla, le po sporočilih, katera je vedno on napisal prvi. V sporočilih pa piše take stvari o meni, da mi gre dobesedno na bruhanje. Takšne obtožbe, neresnice, vulgarnosti, itd ,… da me je tako sesulo, da mesec dni skoraj nisem šla iz hiše (sem brezposelna trenutno). Pozna se mi na zdravju, ker jaz to občutim kot en velik stres in psihično me ubija. Pomislila sem tudi že na konec, na smrt … vendar so bile to le misli, ki so mi za trenutek zameglile um. Do njega ne čutim več ničesar, razen JEZE. Te stvari, ki je pisal meni, pa govori tudi naokrog in prepričuje ljudi v to, da sem takšna, kot on trdi. To govori po celem mestu, povsod po lokalih, kamor sva hodila skupaj, vsem najunim znancem in prijateljem… itd itd …. Bivši partner je TOTALNI čustveni manipulator in NARCIS, da redko kdaj srečaš kaj takega. Žal sem prepozno odprla oči. Star pa je 52 let, ko bi moral res imeti v glavi razčiščeno, vendar se obnaša kot najstnik. Jaz sem ga povsod blokirala, imam še cca 88 neprebranih sporočil, ki mi jih je poslal 2 dni nazaj. Ne bom odprla, ker me bo uničilo.
Prosim povejte mi, kaj lahko storim, po vaše? Z njim se nimam namena soočiti ne v živo ne po sporočilih.
HVALA.
brez zamere sm v tej zgodb si njbolj tumpasto babše ravn ti. zakj se sploh še obremenjuješ kj en čudak govori?bot srečna da si se ga losala. če bla pa še pametna bi tipa razkrinkala kolkr je dolg in širok. tak folk ne prenese če so razkrinkani. nit na dolgi rok ne morjo igrat. ker se prej al slej razve za kkšn tip osebe gre. in pol k povprašaš o takih ti prec ldje povedo kj vse ima tip nakuhano.
brez veze raj pejt na enga kuhankča in nazdrav mu v slovo hahahahah
..https://youtu.be/HzfyCuPVpCY..
Nj ti nekdo pomaga razumet, da njegovo obrekovanje ne rabi bit tvoj problem in da si kdaj rečeš preprosto: pa kaj! Seveda to boli in je doolg proces.. sam tk je.. zakaj dovolit, da ti še bolj poje energijo.. zapri to poglavje – vsakič znova.. postopno bo ostalo zaprto!
To te je prizadel pa v stresu si
Ker te je sram,kaj drugi mislijo.
Ze to da ti povejo se vidi da mu ne verjamejo.
No se je zgodil tole.
Zena prevarala
Moz unicen
Zeno sram kaj bo reku folk
Moz iz svojga besa zacel hodit okoli kazal smsje njene
Klicaril kolege svoje njene vse tetke in strice.
In ker je to pocel nam zena ni bla nic vec cudna da je sla ker to je psihopat. In najbolj odvrne cloveka ko grdo govori .npr
Zena se je fukala s svojim jebacem.
Nikomur to ni vsec in si misli svoje.na koncu vsi mislimo hb da ga je pustila. Ce bi on drugac odreagiral, bil zalosten miren pac bogi. Bi folk njo opravljal.
Bivsi pa tak ko teb pise grdo pise drugim in folk ga ma vrh glave.
CrazY FroG ?, 09.12.2021 ob 19:53
..https://youtu.be/HzfyCuPVpCY..
Nj ti nekdo pomaga razumet, da njegovo obrekovanje ne rabi bit tvoj problem in da si kdaj rečeš preprosto: pa kaj! Seveda to boli in je doolg proces.. sam tk je.. zakaj dovolit, da ti še bolj poje energijo.. zapri to poglavje – vsakič znova.. postopno bo ostalo zaprto!
??
Sick&Tired, 09.12.2021 ob 18:47
Pozdravljeni. Torej, s partnerjem sva bila skupaj 7 let, 3 mesece nazaj sva šla narazen, ker se pač nisva razumela več (pa tudi ljubosumen, posesiven, agresiven,….). Mislim, da sva za razhod oba kriva, jaz definitivno ne krivim le njega. Jaz sem se vrnila domov in od takrat z njim nimam večstikov, nisva se več videla, le po sporočilih, katera je vedno on napisal prvi. V sporočilih pa piše take stvari o meni, da mi gre dobesedno na bruhanje. Takšne obtožbe, neresnice, vulgarnosti, itd ,… da me je tako sesulo, da mesec dni skoraj nisem šla iz hiše (sem brezposelna trenutno). Pozna se mi na zdravju, ker jaz to občutim kot en velik stres in psihično me ubija. Pomislila sem tudi že na konec, na smrt … vendar so bile to le misli, ki so mi za trenutek zameglile um. Do njega ne čutim več ničesar, razen JEZE. Te stvari, ki je pisal meni, pa govori tudi naokrog in prepričuje ljudi v to, da sem takšna, kot on trdi. To govori po celem mestu, povsod po lokalih, kamor sva hodila skupaj, vsem najunim znancem in prijateljem… itd itd …. Bivši partner je TOTALNI čustveni manipulator in NARCIS, da redko kdaj srečaš kaj takega. Žal sem prepozno odprla oči. Star pa je 52 let, ko bi moral res imeti v glavi razčiščeno, vendar se obnaša kot najstnik. Jaz sem ga povsod blokirala, imam še cca 88 neprebranih sporočil, ki mi jih je poslal 2 dni nazaj. Ne bom odprla, ker me bo uničilo.
Prosim povejte mi, kaj lahko storim, po vaše? Z njim se nimam namena soočiti ne v živo ne po sporočilih.
HVALA.
Kaj lahko storiš? Najbolj učinkovito je NIČ. Ignoriraj njegovo obrekovanje, ne dovoli si, da te potolče kaj si drugi mislijo o tebi glede na njegovo obrekovanje, pusti prijateljem (navideznim), da odidejo, ker si ne zaslužijo tvojega časa. TI VEŠ kaj je res in kaj ni, TI VEŠ KDO SI.
Jaz sem podobno doživela ob razvezi. Bila sem največja pras…., ki se z drugimi vlači okrog, itd… Kljub temu je on “ubogi revček” imel že novo 1 mesec po selitvi iz skupnega doma in bil v roku treh mesecev nastanjen pri njej, ko še uradno nisva bila ločena ( pa je ločitev bila rešena v štirih mesecih), jaz pa se kao po njegovem gonim okrog, pa sem še vedno od ločitve samska in tudi noben še ni grel moje pojstle. Zaradi njegovih laži sem izgubila večino prijateljev in prijateljic, ampak so se določeni pričeli čez kakšno leto vračat in se mi opravičevat, ker so mu prvotno nasedli, potem pa ga spregledali brez , da bi jaz s prstom mignila. Če mi je kdo omenil ali spraševal o teh lažeh, ki jih je bivši trosil okrog, sem se samo nasmejala in odgovorila, da bo že držalo, če on tako pravi. Brez dolgih debat, ker sem se zavedala, da se mi ni potrebno branit za stvari, ki jih nisem počela, niti se opravičevat za to, kar jaz vem, da nisem. Takoj ob razhodu sem ga blokirala na vseh omrežjih, njegove klice in sporočila sem ignorirala. Na dan ločitve, pa sem tudi izbrisala njegovo telefonsko. Me je potem enkrat klical in sem se oglasila, ker nisem vedela, da on kliče, pa sem mu samo brez debate rekla “nasvidenje” in dokončno zablokirala njegovo telefonsko.
Avtorica, daj na ignor vse kar se njega tiče in prenehaj hranit njegov ego s svojo jezo, žalostjo, zamerami…..ne ukvarjaj se z njim in z govoricami drugih in se bodo prej ko slej vsi naveličali. Bolj boš drezala, se branila in opravičevala za stvari, ki jih nisi naredila, večje veselje in zagon bo imel on in ostali. Izbriši ga iz spomina, izbriši njegov obstoj in ne bo več imel moči nad tabo. Vse kar se ti slabega dogaja zaradi njegovega obrekovanja, boš spoznala čez čas, da je imelo svoj smisel in boš tudi za vse krivice deležna poštenena plačila/nagrade.
Vse dobro ti želim in ostani zvesta sama sebi 🙂
Prekini vse stike, ne boš ga spremenila, če ne prekineš fizično in v glavi, te bo vlekel s sabo na dno, ne pusti se mu uničit. Namesto da razmišljaš, kaj o tebi govori, razmišljaj o sebi s svojo glavo, kaj je pozitivnega na in v tebi, tvoje vrline, tvoje dobre lastnosti, kdo ti si, kaj si želiš, kaj te osrečuje, kaj boš naredila s svojim življenjem, kakšno službo si želiš, kakšen hobi si boš umislila. O sebi in o tvoji prihodnosti. Zabezecaj svoje misli raje zase, ne za druge. Srečno.
Poph, 10.12.2021 ob 10:13
To te je prizadel pa v stresu si
Ker te je sram,kaj drugi mislijo.
Ze to da ti povejo se vidi da mu ne verjamejo.
No se je zgodil tole.
Zena prevarala
Moz unicen
Zeno sram kaj bo reku folk
Moz iz svojga besa zacel hodit okoli kazal smsje njene
Klicaril kolege svoje njene vse tetke in strice.
In ker je to pocel nam zena ni bla nic vec cudna da je sla ker to je psihopat. In najbolj odvrne cloveka ko grdo govori .npr
Zena se je fukala s svojim jebacem.
Nikomur to ni vsec in si misli svoje.na koncu vsi mislimo hb da ga je pustila. Ce bi on drugac odreagiral, bil zalosten miren pac bogi. Bi folk njo opravljal.
Bivsi pa tak ko teb pise grdo pise drugim in folk ga ma vrh glave.
@ Poph, super si tole opisala.
Tako je. Človek se slej, ko prej izda, samo prava priložnost se mora pokazati.Ko maske padejo, pa pride vsa gniloba na dan.
Sem v podobni situaciji kot avtorica te objave. Moža, ki bo skoraj bivši, sem blokirala, odšla od njega. Po kraju me blati, a ga dam na ignor. Naj govori kaj hoče, meni je vseeno. Nemateri mu verjamejo, nekateri pa ne. Resnica bo slej ko prej prišla na dan. Draga avtorica, predlagam ti, da po svetu hodiš z dvignjeno glavo in naj ti je vseeno kaj bivši govori o tebi. Ne sekiraj se, saj to škoduje tvojemu zdravju in bivši bo še dobil večje veselje, da te blati.
Vse dobro ti želim.
Forum je zaprt za komentiranje.