Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kaj lahko pričakujem?

kaj lahko pričakujem?

Pozdravljeni.

Prosim vas za hitre nasvete in pomoč, saj sem časovno zelo omejena.
Gre takole-konec meseca maja sem najela kredit pri banki v znesku 20.000 EUR. Kredit je zavarovan pri zav. Triglav. Kredit je odobrila posebna komisija zav. Triglav, saj sem imela do konca tega meseca pogodbo za določen čas, s 01.08.2009 pa imam sklenjeno novo pogodbo pri drugem delodajalcu za nedoločen čas. Komisiji zav. Triglav sem ponudila možnost, da naredi vpogled v pogodbo, a je ni želela videti( oziroma ni zahtevala vpogleda ). Kredit je bil tako odobren in črpan-vzela pa sem ga izključno za premostitev-za nekaj mesecev, sem predvidevala. Šla sem na dopust, v tem času pa je moj kredit vzela pod drobnogled revizija. Klicali so me na dopust, da naj jim predložim pogodbo za nedoločen čas.
Zadeva je sledeča:
ali sem jim jaz dolžna predložiti pogodbo za nedolčen čas, če pa bom kredit sedaj vrnila v celoti in tako ne bodo več izpostavljeni tveganju, da pride do morebitnega škodnega dogodka iz naslova neplačevanja kredita?
Jaz mislim, da jim te pogodbe nisem dolžna predložiti, vendar so mi že zagrozili z tožbo in ne vem še s čim…….

Kaj mi svetujete, da naredim?
Kako naj postopam naprej?
Hvala za odgovore!

Hja, ti lahko govoriš v nedogled, da boš kredit poplačala, vendar, dokler oni nimajo črno na belem, se lahko obrišeš pod nosom. Tako si jim dolžna na njihovo zahtevo predložiti dokumente, ki jih zahtevajo. Na besede v današnjih časih nihče več ne pade. Še za manjše zneske ne.

Preberi si kreditno pogodbo, ki si jo podpisala. Ponavadi je že tam navedeno, da strinjaš, da boš predložila vso zahtevano dokumentacijo. Tudi sankcije so gotovo navedene tam. Dokler denar ne bo dejansko na njihovem računu, se moraš držati določil iz pogodbe.

Zakaj ne bi predložila pogodbe? Verjetno boš še kdaj rabila kredit in ti take stvari lahko zelo narobe hodijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close