Kaj lahko naredim?
Spoštovani!
Do zdaj sem z manjšo raziskovalno d.o.o. sklenila naslednje štiri pogodbe o zaposlitvi za določen čas (zaradi projektnega dela – tako (in samo to) piše v vseh štirih pogodbah), in sicer za delovno mesto raziskovalke:
– 1. pogodba: za obdobje 1.11.2006 – 15.11.2009 za 20 ur/teden
– 2. pogodba: za obdobje 1.10.2007 – 15.11.2009 za 30 ur/ted.
– 3. pogodba: za obdobje 1.10.2008 – 31.12.2010 za 40 ur/ted.
– 4. pogodba: za obdobje 13.1.2011 – 31.12.2011 za 24 ur/ted.
Zdaj mi je delodajalec ponudil novo pogodbo za obdobje treh mesecev z začetkom 1.1.2012 za 24 ur/teden, z utemeljitvijo, da ni dovolj projektov. Kolikor sem že seznanjena z zadevo, verižno sklepanje pogodb za določen čas, ki je daljše od dveh let oz. treh let (za manjše delodajalce) za isto delo z istim delavcem, pomeni, da je bila sklenjena pogodba za nedoločen čas. Že 3. in 4. pogodba torej nista bili v redu, kot tudi ni v redu pogodba, ki mi jo je delodajalec zdaj ponudil. Delodajalec (ki sem mu vse to tudi predočila) trdi nasprotno in pravi, da so pogodbe v redu, ker gre za projektno delo, in da je edina (malenkostna) napaka to, da v pogodbah niso navedena imena projektov.
Povejte mi, lepo prosim, kdo ima prav in kaj lahko naredim, če imam prav jaz. Prosim upoštevajte, da je iskanje pravice na sodišču zadnja (ali kar izključena) stvar, ki bi jo naredila.
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.