kaj lahko naredi
Pozdravljeni,
partner je zavrnil podpis sporazumne odpovedi delovnega razmerja, zato mu je delodajalec odredil, da je do nadaljnjega njegovo delovno mesto v sejni sobi (ni računalnika, telefona) in nima dela. Glede na dejstvo, da se bo problem zagotovo reševal dlje časa me zanima kaj lahko v delovnem času počne. Ali lahko prinese kaj za brati, … glede na dejstvo, da je kolektiv majhen (6 zaposlenih) in tudi sodelavci ne komunicirajo z njim, verjamem, da se minute vlečejo, kaj šele ure.
LP
B.
Sporazumne odpovedi delovnega razmerja ni. Je sporazumno prenehanje DR (ali sporazumna prekinitev ipd) in je odpoved DR. S sporazumom se želijo delodajalci izogniti plačilu odpravnine, ki delavcu v primeru odpovedi pripada, s tem pa delavec tudi ni upravičen do nadomestila na zavodu.
Ni mi jasno, kako ga bodo še naprej gledali in dajali plačo, ne bi ga pa odpustili po redni poti. Vprašanje, če se jim to splača. Lahko mu sicer zdaj, ko so ga dali v sejno sobo brez pripomočkov za delo, rečejo, da ne opravlja svojih nalog.. Ne vem, naj se poskusi malo zbuniti in dobiti kakšen papir o “premestitvi”.
Zakaj tudi drugi delavci ne komunicirajo z njim, zakaj takšen odnos od delodajalca?
Ja kaj naj počne v tem času, je njegova odločitev. Vse skupaj mi je zelo čudno, ne morem si tega niti predstavljati, ampak da, jaz bi si prinesla nekaj za brati, izobraževati, pa poskusila izkoristiti ves ta “prosti čas”.
Forum je zaprt za komentiranje.