Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj lahko delaš kot bolničar

Kaj lahko delaš kot bolničar

Je mogoče kdo opravil izobraževanje za bolničarja?

Kaj točno vse lahko delaš kot bolničar?

Šoferji rešilcev so bolničarji? Ampak tisti ta drugi zraven je tudi bolničar? Rešilec recimo pride na teren z dvema bolničarjema?

Je možno, da si bolničar, ki gre tako na teren, nisi pa voznik rešilca? Torej vedno tisti ta drugi bolničar?

Na smučiščih reševalci so verjetno tudi bolničarji?

Zdaj delo v domu za ostarele, to mi ni. Spoštujem te ljudi, ne bi pa mogla to delat.

Še kje delajo bolničarji?

Bolničar briše riti in menja plenice, postilja postelje, pripelje voziček s hrano….

?ja. Kruta resnica. Pa kje na terenu tudi. Kot oskrbovalec starejsih.

Mislim da za resilca moras bit tehnik. Sepravi 4letna ali 3+2…

Uf, to pa res ne bi. Nimam želodca za take stvari. Pa ne mislim nič slabega. Jaz bi vsem, ki brišejo riti dala zelo visoko plačo. Si jo zaslužijo.

Sem mislila, da pride bolničar na teren, da je to tisti v rešilcu.

Kri, rane prevezat, to bi šlo. Ampak podelanega človeka očistiti, to pa ne.

Delo kot reševalec na smučišču bi tudi šlo. Je pa to samo sezonsko delo.

Aja, razmišljam kaj narediti za eno prekvalifikacijo, da bo lažje najti službo. Namen pa je bil delati v Avstriji, Nemčiji. Tam je vsaj plača spodobna.

Tile za korono testerji pa te reči so tudi bolničarji. Vsaj v AT jih na veliko iščejo. Bo pa to, vsaj upam, čim prej mimo. Glede na to, da pa jih kar naprej iščejo, očitno kader tudi kar naprej stran odhaja.

Ja sam nekaj mores vedet. Ni nemcija kar je bila vcasih. Dosti tudi izkoriscajo. Ravno vceraj sem poslusal da je dosti nacizma in rasizma.

Se da. Zacetki so povsod tezki. Probaj.

Avstrijska izobrazba bolničar ni enaka kot naša.

Odgovor na objavo uporabnika
pozabi, 20.09.2021 ob 19:54

Avstrijska izobrazba bolničar ni enaka kot naša.

Misliš, da Saniteter ni enako kot bolničar? Vem, da je v Slo bistveno, bistveno ceneje. Nisem pa čekirala podrobnosti programa. Sem mislila, da gre za enakovredno izobrazbo.

Predvsem mi je pa všeč, da ne Nemci ne prdijo in ne serjejo v hlače. To me je motilo pri fotru.

Bolničar res ne sme početi nič drugega kot samo nega bolnika in urejanje pacientove okolice.

Zdravsveni tehniki ( medicinske sestre ) lahko še merijo vitalne znake ( RR……..) in razdeljevanje tablet, delo z računalnikom, enostavna dela v sterilizaciji, zobni asistent in nenujni reševalni prevozi.

Diplomirane medicinske sestre pa lahko delajo zahtevnejša dela.

Hvala za info. Jaz sem si očitno narobe predstavljala. Sem mislila, da so ti na terenu, ko so nujni primeri, bolničarji.

Potrudi se, da diplomiraš!

Učiteljica zgodovine pokliče Francetovega očeta na govorilno uro: »Veste, to, da so v drugi svetovni vojni zmagali Nemci, bi še nekako spregledala, ampak to, da trdi, da so zmagali s 3:1, to je pa preveč!«

Odgovor na objavo uporabnika
Vesel oče, 20.09.2021 ob 20:45

Potrudi se, da diplomiraš!

Učiteljica zgodovine pokliče Francetovega očeta na govorilno uro: »Veste, to, da so v drugi svetovni vojni zmagali Nemci, bi še nekako spregledala, ampak to, da trdi, da so zmagali s 3:1, to je pa preveč!«

Hja, imam diplomo, sorodno tej, ki jo v vicu omenjaš. Posledično iščem možnost neke prekvalifikacije, ker s to mojo diplomo ne pridem nikamor. SŠ pa je gimnazija, torej noben poklic. NIsem pa pedagog.

Ampak učiteljica zgodovine me je pa zelo nasmejala :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close