kaj kupiti (računalnik)?- nasvet
Prosim nasvet,
potrebovala bi nov, malo bolj zmogljiv računalnik, kot ga imam sedaj. Ta ki ga imam je star 6 let, procesor je Celeron… ne vem natančno tehničnih podatkov, ampak v glavnem mi ne zadošča več, se mi velikokrat sesuva, je počasen,…
Kupila bi samo “škatlo”, monitor in printer bi imela še naprej isti. Sedaj pa prosim nasvet- kaj naj kupim, da bo v redu. Delam večinoma v Wordu, excelu in power pointu; uporabljam tudi digitalni fotoaparat in palm PC. Surfam po netu in velikokrat downloadam datotete v acrobat readerju. Potem imam še CD pekač.
Zanima me tudi kje opraviti nakup in kokšne so cene.
Lp.
Glede na tvoje potrebe in zmogljivost sedanje kištice boš prav gotovo zelo zadovoljna z vsakim novim računalnikom. Vse je odvisno od ‘špage’, denarja, ki ga nameravaš nameniti za to naložbo.
Primer za malo krajšo špago (ca. 98.000 sit) dobiš pri Comtronu kar solidno mašinco za domače potrebe. Če boš dodala od 40 do 65 prešernov pa sploh ne bo debate. Prej ali slej se boš odločila tudi za nov monitor, saj je škoda oči. V šestih letih vsak zaslon opeša, frekvenca osveževanja je bila takrat itak nizka, tako da so 100 Hz lahko samo sanjaš.
Priporočam nakup pri enem od znanih slovenskih računalniških podjetij, morda bi lahko upoštevala še bližino servisa.
Ponudbe in konfguracije pa lahko sama poiščeš na internetu.
Ana,
lahko ga tudi pri nas 🙂
Tako kot je rekel predhodnik, vazno je koliko denarja bi rada za to novo masino dala, potem pa se ti sestavi nek predracun z maksimalno kvaliteto za tovrstno ceno.
bistveno pri prodajalcih je to, da oni pač želijo prodati in ni važno kaj, če pa imaš v kakšnem podjetju znanca, pa ti bo dal takšno robo, za katero ve, da bo normalno delovala in ne bo veliko servisa.
Saj danes dajejo že vsi 2 letno garancijo, to pomeni, da bi bilo priporočljivo, da dajo dobro robo, in ne bodo imeli problema z servisom. No in še je veliko pomembnih detajlov o katerih bi lahko govoril.
kakorkoli že, lahko ti računalnik proda tudi naše podjetje 🙂 Samo povej kaj hočeš in za koliko.
Jaz pa garantiram, da bo dobra roba, v nasprotnem primeru jo pa tako ali tako jaz popravljam.
primož
p.s.
samo za v vednost ena konfiguracija
Asus n force chipset
rAM 265 2 X ddr
120 GB 7200 8 MB C disk
midi tower 300w
disketnik
ati radeon 9200 128 ddr tv out
tipkovnicva
miska opticna
podloga
mrezna 10/100
cd rom
cena 127,966 + ddv
To bi se dalo pa se malo rpilagodit, kaj vzet in kaj dodat.
Kvalitetna masina za ne veliko denarja.
tako nekako
ups pozabil napisat
procesor je xp2500 barton
primož
Forum je zaprt za komentiranje.