Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj kuhati…v vročini???

Kaj kuhati…v vročini???

Kaj kuhate v tej vročini? Meni se nič ne da pa še vroče je potem po celem stanovanju. Imate kakšen predlog? Pozdrav Nika

Zelenjavne juhe, solate, zelenjava – sedaj aktualne bučke v vseh oblikah, kolerabice, stročji fižol- v kombinaciji z rižem testeninami, krompirjem… Pri nas dobrodošlo vse, najmanj priljubljeno v tem obdobju je meso.

Meni v taki vrocini kuhano sploh ne gre….tako da nic se ne obremenjuj, ce pustis lonec, da nabira prah, pa se cas bos prihranila!

Posezi po svezi zelenjavi, sadju, jogurtih, raznih napitkih, sorbetih, vsemu, kar je sveze, polno vode in osvezilno…bos videla, kako prija!

Zdaj je sploh na tone zelenjave in sadja in je prev greh kuhati zamrznjene njoke…to prisparaj za ozimnico!

Pa veliko tekocine…cimmanj sladkati ali soliti, sicer postanes se bolj utrujen…

ce pa brez lonca ne gre, pa lahka hrana, hladne juhice, zelenjava z jogurtovimi polivi, itd…

osvezilne dni zelim!

Zadnje dni bolj malo kuhamo. Makarone ,veliko solate-presne, včasih kakšna hrenovka. Za te dni je kot nalašč makaronova ali riževa solata. Jaz gledam tako,da se ne “kuha” več kot 10 minut. Imamo vroče v stanovanju in 10 minut štedilnika je tisti maksimum-če je več,je pa že kot v savni.Nuša

pozdrav ! spomnila sem se na babi in na njen poletni kroznik. res okusno in kot pisano za te pasje dni. pojdi na iskanje in napisi moj najljubsi poletni kroznik. to je to!! sama tudi te dni delam razne solate, namaze,kaksno hladno juho ….makarone z raznimi v 5 min narejenimi prelivi. naj vam bo cim manj vroce! petra

Ne najdem. Sem vpisala, a ni nič. MI kahko, prosim, nekako “posreduješ” ta recept!?Babine recepte sem na veliko brala,tudi printala, a tega nimam. Tukaj berem šele leto in pol. Babi ne opažem že kar nekaj časa. Se ne javlja več? LP Tanja

Tana, sem se glih priklopila in vidim,da imaš isti problem. Izgleda,da je ta nov med.over….izbrisal stare stvari!? Drugače si ne morem razložiti. POčakajva,mogočr ima Petra kje že spravljeno.Sicer je pa meni danes kar precej manj vroče….so kar prav napovedali. Joži

Mislim da iščete tole.

LP Mateja

jaz pri vročini najraje naredim različne solate ali pa izberem kaj takega, da se lahko vse speče v pečici, to se dela kar samo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close