Kaj kuhate v teh vročih dneh?
Jaz prisegam na riževo solato.
Vse kaj je vročine pri pripravi je možno izvesti dan oz večer prej, potem pa somo uživanje ob res osvežilni in hkrati lahke in polnovredni hrani.
Za tiste, ki morda ne veste kako pripraviti pa naslednje vrstice. To je sicer moj način, ki ga je mogoče po okusi prilagajati.
Skuham kar celo kilo riža, ker po izkušnjaš je kakršna koli manjša količina premalo (zaradi dobrega okusa). Nato skuham še dve jajci (trdo) in jih narešem na majhne kockice.
V ohlajen riž potem skuraj namečem vse naslednje sestavine narezane na kocke:jajca, korenček, koruzo, grah, olive, kumarice, sir (navadni, feta ali mocarela), tunina. na koncu prelijem z omako narejeno iz ene kisle smetane in enega jogurta Lahko tudi majoneza in jogurt ali pa jogurt in olivno olje (odvisno od vsebine shrambe). To vse skupaj pokrijem (plastična posoda s pokrovom, ki dobro tesni) in premešam, obračam… skratko, dobro je treba premešati.
Nato čez noč v hladilnik in drugi dan postrežem s svežo paradižnikovo solato!
Ga ni boljšega za poletje. Enako lahko tudi s testeninami.
Pa hladne dneve želim!
Pozdravljene! Ce bi bila sama,bi pojedla grsko solato in za desert jagode s kepico sladoleda.Moz pa zeli kaj vec.Danes sem naredila kosilo v 20 minutah(brez predpriprave).Pri nas je,kljub nevihtam v notranjosti Slovenije,strasno vroce in soparno.
Zjutraj pripravila solato in jo pustila nezabeljeno v hladilniku.Iz zamrzovalnika vzela rezino sadnega peciva,v hladilniku osnazene jagode,nasekljn petersij in cesen.Z mozem sla v ribarnico in kupila malo ociscenih kalamarckov in sipic.Prisla domov prepotena in sla sama cez cesto v morje,ki se je dokaj shladilo.Po par dnevih res osvezitev v vodi;prejsnje dni 27 stopinj.
Po kopanju naredila vrtno-morsko omako za k sirokim rezancem.
Na olivnem olju sem v voku poprazila na rezine narezano bucko,pol jajcevca in mesnato papriko,dodala petersilj in cesen,se malo pomesala,solila in popoprala ter odstavila pokrito,da se sokovi lepo pomesajo.V drugi posodi popekla na olju kalamarcke in sipice,dodala peters. in cesen,dolila vino in pustila izpareti,sol,poper.Pokrila,da se zmehca z dusenjem.Medtem je zavrela voda,skuhala siroke rezance.Obe omaki sem zmesala in vanjo vrgla rezance,malo potresla rahlo premesala.Moz je zabelil mesano solato.
Menu: predjed- solata
gl.jed-testenine z vrtno morsko omako
desert- sadna rezina (jaz-jagode in kepica sladoleda)
Pijaca-kozarec belega vina (jaz malo vina z radensko)
Nama je bilo kosilo vsec.
Pocutim se nic otezeno,klima dela od jutra in jaz grem brat.Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.