Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj kuhate v teh vročih dneh?

Kaj kuhate v teh vročih dneh?

Pozdravljeni,

zanima me, kaj oz. če sploh kuhate v teh vročih dneh? Sine sicer je v vrtcu, vendar sva z možem navajena, da jeva skupaj kosilo. Včeraj sva pred hišo pekla na žaru, ker je v kuhinji nemogoče vzdržati. Hvala za nasvete.

zadnjih par dni res…komaj kaj skuhamo!:)) žar je dobra rešitev!! mi stanujemo v bloku-torej odpade!! zadnje dni jemo razne solate…pa testenine s polivkami,ki so narejene v par minutah!!! pa kaksne mrzle juhe….glej ..mislim,da je pod poletne hladne juhe… cim “hladnejse” kuhanje !:)) petra

ribe, pa solate in še enkrat solate in jagode in sladoled….

ali pa naredi jogurtovo strjenko. zal recepta ne vam na pamet!:)) petra

Jaz prisegam na riževo solato.
Vse kaj je vročine pri pripravi je možno izvesti dan oz večer prej, potem pa somo uživanje ob res osvežilni in hkrati lahke in polnovredni hrani.
Za tiste, ki morda ne veste kako pripraviti pa naslednje vrstice. To je sicer moj način, ki ga je mogoče po okusi prilagajati.

Skuham kar celo kilo riža, ker po izkušnjaš je kakršna koli manjša količina premalo (zaradi dobrega okusa). Nato skuham še dve jajci (trdo) in jih narešem na majhne kockice.
V ohlajen riž potem skuraj namečem vse naslednje sestavine narezane na kocke:jajca, korenček, koruzo, grah, olive, kumarice, sir (navadni, feta ali mocarela), tunina. na koncu prelijem z omako narejeno iz ene kisle smetane in enega jogurta Lahko tudi majoneza in jogurt ali pa jogurt in olivno olje (odvisno od vsebine shrambe). To vse skupaj pokrijem (plastična posoda s pokrovom, ki dobro tesni) in premešam, obračam… skratko, dobro je treba premešati.
Nato čez noč v hladilnik in drugi dan postrežem s svežo paradižnikovo solato!
Ga ni boljšega za poletje. Enako lahko tudi s testeninami.

Pa hladne dneve želim!

hvala, bom sprobala – sploh tale riževa solatka se mi zelo dopade. Čeprav pravijo, da naj ne bi čutili lakote ob hudi vročini, se želodec začne oglašati okoli 5. ure popoldan

to pa ne zastopim, a je to riževa solata, s kisom oljem itd pa še paradazjova solata zraven ali kako je to mišljeno, tudi to me zanima a je korenje tudi kuhano

pozdrav

meni se zdi to cisto normalno. pri nas zraven takih solat jemo tudi se “prave solate” ! ce naredim krompirjevo solato k recimo sardelam ali polpetom,je potem zraven obvezno se “solata” . tista krompirjeva solata je kot priloga./torej,krompir na nek nacin../… lp petra

a ja to pa nisem vedela, nimamo tak način hranjenja pa sem mislila, da narobe razumem, bom pa sigurno poskusila, mislim da mora biti dobro

pre-vroč pozdrav

pia

vročina dela svoje!

To je riževa solata s kuhanim korenjem brez olja in kisa.
Zraven paše kisla in oljena solata, čeprav zveni malce čudno.

Pozdravljene! Ce bi bila sama,bi pojedla grsko solato in za desert jagode s kepico sladoleda.Moz pa zeli kaj vec.Danes sem naredila kosilo v 20 minutah(brez predpriprave).Pri nas je,kljub nevihtam v notranjosti Slovenije,strasno vroce in soparno.
Zjutraj pripravila solato in jo pustila nezabeljeno v hladilniku.Iz zamrzovalnika vzela rezino sadnega peciva,v hladilniku osnazene jagode,nasekljn petersij in cesen.Z mozem sla v ribarnico in kupila malo ociscenih kalamarckov in sipic.Prisla domov prepotena in sla sama cez cesto v morje,ki se je dokaj shladilo.Po par dnevih res osvezitev v vodi;prejsnje dni 27 stopinj.
Po kopanju naredila vrtno-morsko omako za k sirokim rezancem.
Na olivnem olju sem v voku poprazila na rezine narezano bucko,pol jajcevca in mesnato papriko,dodala petersilj in cesen,se malo pomesala,solila in popoprala ter odstavila pokrito,da se sokovi lepo pomesajo.V drugi posodi popekla na olju kalamarcke in sipice,dodala peters. in cesen,dolila vino in pustila izpareti,sol,poper.Pokrila,da se zmehca z dusenjem.Medtem je zavrela voda,skuhala siroke rezance.Obe omaki sem zmesala in vanjo vrgla rezance,malo potresla rahlo premesala.Moz je zabelil mesano solato.

Menu: predjed- solata
gl.jed-testenine z vrtno morsko omako
desert- sadna rezina (jaz-jagode in kepica sladoleda)
Pijaca-kozarec belega vina (jaz malo vina z radensko)
Nama je bilo kosilo vsec.

Pocutim se nic otezeno,klima dela od jutra in jaz grem brat.Lep pozdrav Babi

Babi,
res si frajerka!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close