Kaj kuhate danes?
TaNiTa, a se lahko povabim na kosilo? :))) (samo juha mi ni ravno preveč všeč)
Danes: golaž (od včeraj) + široki rezanci + zelena solata
Jutri bo pa zaradi pomanjkanja časa bolj instant kosilo: riž + omaka Uncle Ben’s (no, ja, za včasih kar prav pride).
Za naslednje dni pa tudi jaz še čakam ideje.
LP
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1096&offset=80#8 imaš cel kup idej!
Boranija je jed iz stročjega fižola in mesa, jaz jo napravim takole: na olju prepražim čebulo, dodam meso (jaz narežem na koščke kak svinjski kotlet),malo popražim še meso, nato dodam narezan stročji fižol (lahko dodaš tudi bučke,paradižnik,papriko….pač kar imaš na razpolago od poletne zelenjave). Vse to zalijem z vodo, da se skuha ne preveč redka omakca, na koncu dodam smetano. Od začimb lahko uporabiš: lovor, šetraj,majaron. Pire krompir z rumeno bučo napraviš preprosto tako, da malo pred koncem kuhanja krompirja v vodo dodaš še na koščke narezano bučo in potem napraviš pire. Korenčkova juha z zdrobom: na olju malo prepražiš pšenični zdrob in mu dodaš nariban korenček. Zaliješ z vodo in kuhaš juhico, dodaj še peteršilj ali drobnjak. V juhico lahko zakuhaš tudi kakšen jajček, je pa dobra tudi brez njega. Poskusi, vse je zelo okusno in dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.