Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj k ribjim palčkam?

Kaj k ribjim palčkam?

Kot že v naslovu – kaj naj ponudim k ribjim palčkam. Krompirjeve solate ne bi, ker smo krompir jedli včeraj pa tudi riž ni najbolj zaželjen. Saj bo kaka solata ali kuhana zelenjava a za prilogo sem brez idej.

Ni ga čez pire krompir

Saj lahko pire krompir malo popestriš, npr. tako, da notri speštaš cvetačo ali grah ali brokoli ali korenje…

Pri nas je največkrat kus kus.

Miranda hvala. Bo verjetno res kus kus še najboljša izbira.

Se malo vmešavam, jaz imam pa zelenjavne polpete zamrznjene pa sem ravno včeraj gruntala kaj sploh paše zraven, sem jih nareč prvič kupila.

K zelenjavnim polpetom jaz naredim šampinjonovo omako in pire krompir. No pa smo spet pri krompirju 🙂

Blitva, pa ogromna skleda solate.

Resno? Kus kus in ribje palčke? Joj, pa dajte no kupit kakšno enostavno kuharsko knjigo z jedilniki, da ne boste počele takih bedarij.
Jest ne vem, a ste ene res tok butaste? A celo življenje niste nič jedle? Ma kaj nimate osnovnega znanja kakšna hrana paše skpuaj? Đizs, no. Robje palčke in kus kus. Bruh.

Sliši se zanimivo. Kako pa narediš omako? S kislo smetano?

kus kus-a še jedla nisem, ampak mi je smešno, kako nekateri živite tako, kot vam rečejo drugi, še jeste tisto, kar vam rečejo v kuharskih knjigah. Jaz pač jem, kar meni paše skupaj, pa saj se tudi oblačim ne tako, kot je zapovedano v revijah…

Miranda, a narediš kus kus sam ali mu kaj dodaš (zelenjava…)?

Pa res, mene je minilo jest npr v službi, kjer imamo jedilnico, ker ti vsak drugi pobulji v krožnik in se zgraža, kaj ješ. Že vsak ve, kaj mu paše.

Kus kus; lahko narediš samega, meni je odličen, če je zraven še zelenjava ( kornje, bučke, kumarice, čičerika, grah, koruza), lahko dodaš tuno. V bistvu je zelo ‘hvaležna’ zadeva saj se ‘ujame’ skoraj z vsem v slani ali sladki izvedbi.

Meni gre pa na bruh tvoje sporočilo.

Kaj porečeš na to, da jem jaz kruh z maslom, povrh feferone, ali krofe s kislo papriko in še milion bolj bruhastih stvari in a veš kaj…OB TEM UŽIVAM, pa če se ti skozlaš poleg mene.

Mogoče Sauvignon,Chardonnay,ali kakšen Muškat….

Čičerikin pire

Polpi, če si mislila šampinjonovo omako jo naredim tako:
Na malo olja dam sveže šampinjone ali pa tudi iz konzerve. Premešam in dodam začimbe (peteršilj, timijan, poper in oh groza malo Vegete). Popražim in zgostim z gustinom in žlico smetane ter posolim.

resno???? – ja veš eni jemo res same packarije. Pa ne samo ribjih palč s kus kusom še hrenovke, pa razne klobase in paštete ja pa še bi se našlo. Recimo tudi meso iz “rasole”.
Je pa dobro in domače!

Ego – bomo ponudli kar domači beli vinček 🙂

Meni je prav ! Ob kateri uri naj pridem? 🙂

Ob 16.00. Sem mojemu že naročla, da bo pravočasno prinesel vinčeka iz kleti.

bljak, ribje palčke to je pa res sama zmleta svinjarija not isto kot hrenovke..no ja če vam paše dost boljše je kupit kak ribji file brez kosti 🙂 kar se mene tiče

Saj najbrž sem že prepozna, pa vseeno: meni k ribjim palčkam najbolj paše WC – da lahko takoj bruham 🙂

Saj WC pa pride na vrsto po vsakem obroku malce kasneje pa če tudi so na jedilniku same izbrane jedi.

Punce hvala za predloge in vaše komentarje pa naj bodo dobro ali pa manj dobro namerni.

Lep dan!

p.s. Grem domov pripravljat RIBJE PALČKE, KUS KUS IN KUHANO ZELENJAVO.

Dober tek – pri čemer koli že!

Ribje palcke+ pire krompir + spinaca

ali pa RP + krompirjev pire z cvetaco ali korenjem + kuhan grah…

Pa dober tek!

Ja, se tudi jaz strinjam, da je v RP vec paniranja kot rib… boljse so pecene v pecici namesto cvrte na mascobi…

Ti si retard 💯

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close