kaj k odojku
Čez štirinajst dni prirejam domače slavje, kjer bo za glavno jed kar odojek. Je najcenejša varianta za cca 15 ljudi, pa še dela nimam, ker mi ga bodo spekli v pekarni. Prosim, da mi date nekaj svojih predlogov, kaj bi bilo dobro za prilogo, kakšen hladen solatni bife….. Včasih res zmanjka idej, ali pa so mi res že nekako ofucane ene in iste stvari – pardon jedi.
Definitivno bodo za predjed pitulice in zelenjavni biskvitni kolač od babi,
tako bom vsaj sigurna, da odojka ne bo premalo, ker se bodo že tega prej najedli. Malo heca. Sem v dilemi, ali naj pitulice ponudim prej, ali pa kasneje po glavni jedi. Samo potem pa zopet ne bodo prišla do izraza peciva.
Vsak predlog mi bo dobrodošel.
Lep pozdrav
Kakšno solato z majonezo, morda? Francoska je že malo zastarela, kaj pa morda tole:
4-5 lepih rdečih korenčkov (malo večjih)
pol glave svežega zelja
sol, poper
majoneza
Korenje očistiš, naribaš na drobno (kot drobne ribance), zelje čimbolj na drobno zrezeš in sesekljaš (jaz ga najprej naribam na multipraktik, nato pa še z nožem sesekljam čimbolj drobno – bolj drobno je, boljše je), posoliš in dodaš majonezo po okusu (kot npr. za francosko). Ne priporočam pa, da jo delaš že prejšnji večer, ker potem zelje spusti vodo. Je pa zelo okusno.
Forum je zaprt za komentiranje.