kaj ji je storiti
Pozdravljeni
Imam vprašanje,ki se sicer tiče moje tašče.Do 1.7.2007 je bila zaposlena za določen čas v privat firmi,ki se ukvarja z mikrofilmi.No,29.6.so ji rekli da ji je pogodba potekla in da je ne potrebujejo več,ker da bodo vsi ki so zaposleni za določen čas šli ven.
Potem je šla na zavod,kjer bi uredila vse potrebno za nadomestilo.V sredo je dobila domov pošto,da se mora zglasiti na zavodu in prinesti obrazložitev zakaj je ostala brez službe,saj ji pogodba poteče 1.7.2008.Čeprav je bila ona prepričana,da so se na zavodu zmotili,še celo meni je trdila da je to nemogoče,se je danes izkazalo za resnično.
Zdaj se pa uboga reva sekira kaj naj naredi.Prekinila se ji je delovna doba,nadomestila ne bo dobila,v glavnem vse je šlo v franže.Jaz sem ji rekla,da so na firmi krivi in da je to njihov problem kako bodo rešili.
K vam se obračam z vprašanjem kaj naj zdaj naredi?Naj zahteva da jo vzamejo nazaj v službo in ji plačajo tudi ta mesec,ko ni bila po svoji krivdi doma,ali naj zahteva odpravnino(če jo sploh lahko).Kakšne so njene pravice?
Hvala že vnaprej
Lp,Dalin
Forum je zaprt za komentiranje.