Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj jesti ob slabosti?

Kaj jesti ob slabosti?

Jah, zadeva je takšna – očitno sem uspela pojesti nekaj pokvarjenega in že ves dan mi je pošteno slabo… Moja mama mi je ob takšnih primerih kuhala prežganko in prepečenec, kaj pa ve?

Mogoče še komu kdaj prav pride…

Uffff… poznam to slabost, sem se enkrat ornk zastrupila s sladoledom in sem cel dan objemala wc…

;(((((((((((((((((

No, ja. Najbolj ustreza – nič jesti, oziroma zelo lahko hrano kot je npr. prepečenec, voda… drugače se pa v lekarni dobi prašek Nelit, ki ob bruhanju in driski nadomesti izgubo mineralov.

Drugače pa pravijo, da pomagajao kakšne gazirane pijače. Še nisem poskusila…

najbolj pa seveda ogromnoooooooooo tekočine, da splakne čimprej strupe iz telesa…

lp
N.

Jaz sem imela enako težavo in ko mi je pošteno kruililo v želodcu, sem naredila naslednje: svež file osliča sem položila na alufolijo, ga malo solila, in obložila z nekaj rezinami limone. To sem potem zavila in postavila v pečico za nekaj minut. Ne predolgo, samo toliko, da se je riba lepo spekla. Tisti dan sem pojedla samo to in mi ni nič škodilo. Seveda, če imaš rada ribe, lahko poizkusiš. Sem se pa tudi jaz takrat (baje) zastrupila s sladoledom.

V takem primeru po je moje mnenje je nič jesti, le veliiiiiiko tekočine, najbolje voda (ali kak zeeeelo blag čaj).

Če traja slabost več kot en dan morda uživaš tudi Nelit kot je predlagala zgoraj Nika33 in če še zmeraj ni dobro in se počutiš zelo “švoh”
potem pa užeiješ kar ti zadiši od naslednjih jedi (rižev sluz, postana jabolka, prežganka, prepečenec, jedilna čokolada,.. in morda še kaj).

Telo vedno “pove”, da je nekaj narobe in zato je takrat treba dati prebavnemu traktu malce “počitka”, tekočino pa seveda moraš dodajati in če le imaš možnost tudi telesno počivaj v takem primeru.

najbolje nič!!!!

če bi vseeno kaj pojedla, jej bobi palčke, grisine, prepečenec, (raz)kuhan riž, kuhano korenje….
pij pa metin čaj ali kokakolo (ne hecam se, res pomaga).
drugače pa je proti slabosti najboljši ingverjev čaj.

Kar ti paše oziroma najbrž nič :((
Prav bi ti prišel najbrž janežev čaj, ko ti bo kaj do hrane, pa itak pravijo, da najbolje, da ješ tisto, kar ti zadiši v tistem trenutku.

Ti nisem prav nič fouš.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Vse zgoraj nasteto je koristno.
Vcasih imas potem tak cuden obcutek v zelodcu in bi po vsej tekocini rad nekaj konkretnega:)

Najbolj zaupam na vodi kuhanemu rizu in gor kapljica olivnega olja in malo parmezana. Se najblje pa sam topel riz.

Upam, da bo kmalu minilo:)

Hvala vam za vse… Malce je že boljše, ampak še kak dan bo takšna prehrana prava stvar…;)

Pa čim manj podobnih izkušenj!

Če se pri nas zgodi kaj takega, je vedno dobrodošla moja domača lekarna.
Malo švedske grenčice ( pripravljam jo doma ) razredčene z vodo ali pa požirek zelenih orehov, namočenih v žganje.
Od hrane pa ob hudi lakoti košček starega kruha ali prepečenca. Pa čaj kamilice.
LP
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

uf, tudi meni se je zgodilo, da sem pojedla pokvarjeno meso prejšni teden. karkoli sem pojedla in popila, sem zbruhala. tudi, če je bil en požirek vode… naslednji dan sem imela še vedno čuden občutek v želodcu in sem jedla prežganko, pa še to samo zato, da sem nekaj pojedla, tudi prežganka mi ni pasala. čez dva dni še vedno ni bilo čisto uredu, in zvečer, ko sem pojedla kos pice, mi je spet ratalo slabo. no, zdaj je že uredu, sem pa pazljiva in raje dvakrat datum preverim :). pa pleskavic se izogibam :)))).

Najbolje si je napovedati zdravilni post. Da se telo odpočije od vsega hudega.
Piti samo vodo ali mogoče kamiličen čaj.

V lekarni svetujejo borovničev čaj

Kot so že moje predhodnice napisale – najbolje nič. Meni ob taki “povzročeni” slabosti najbolj pomaga kozarec hladne vode in notri 1-2 jedilni žlici domačega jabolčnega kisa. Ni ravno okusno, ampak če se prepričaš in to lepo po požirkih popiješ – meni v 95% pomaga, tudi če je v črevesju kaj narobe.
Domači jabolčni kis tako vlačim s seboj na vse dopuste – tudi za solato je poleg zdravilnih učinkovin zelo dober.

lp tinca

in kako se pripravi domača švedska grenčica?.Hvala.

Ja danea je meni tudi ful slahbo zato sem si zdaj vzela nekaj krekerjev ampak sm tak laxcna da mi to nrebo pomagalao kaj naj pojem nix kaj se kuha tak bol stvari
Stara 14

Niam nobenih bobi palčk al pa kaj takega

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close