Kaj jesti, ce nimaš stedilnika?
Imaš kaj proti sadju? Lahko si privoščiš sadni dan ali dva, dopolni ga s kakšnimi lešniki, morda malo orehov (so precej mastni), indijskimi oreški ipd.
Kaj pa solate? Zmešaš paradižnik, kumaro, zeleno solato; paradižnik, zeleno solato; paradižnik, papriko, čebulo; fižol iz pločevinke, čebulo, malce bučnega olja; kalčki, kreša v solati. Nekateri prisegajo na surovo cvetačo, no, ja, kakor komu drago.
Predvidevam, da ne maraš klasičnih sendvičev. Si poskusila solatni sendvič? “Moj” solatni sendvič: tanka rezina kruha, namazana s “trikotnim” sirčkom (npr. Zdenka) ali namesto njega rezina sira, morda malce kečapa, nato pa več listov zelene solate. Lahko dodaš še rezino kruha povrh, jaz je ne. Meni je tak sendvič mega. Lahko k solati dodaš še na rezine narezano kumaro, morda tudi na rezine (kolute) narezan paradižnik in prav tako na rezine (kolute) narezano čebulo, dodaj še papriko. Tak sendvič lahko poljubno kombiniraš, več različnih stvari, ko boš dodala, bolj bo bogat. Ko ga ješ, zelo rad beži iz rok, če ni povrh še ena rezina kruha. Jaz stvar rešim tako, da zelenjavo na vrhu krepko stisnem ob podlago, drugo rezino kruha opustim.
Sendvičev je lahko milijon vrst: poleg običajnega kruha lahko uporabiš tudi rezino prepečenca, dodaš “trikotni” sirček ali navadno rezino sira, rezino (kolut) paradižnika ali kos paprike ali paradižnik in čebulo (v kolutu) ali kečap in solato. Pusti domišljiji prosto pot. Obišči lokalno tržnico in izbiraj.
Dober tek. Lp.
Kaj pa jogurt in drugi mlečni izdelki? Na http://www.mojtrener.com imaš čisto svež recept s sadnim jogurtom, če nimaš tistega dodatka beljakovin, ga lahko takoj kupiš, dobiš ga zelo kmalu, sicer ga pa enostavno izpusti.
Lp.
Forum je zaprt za komentiranje.