Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj jemljete, da si olajšate menopavzo?

Kaj jemljete, da si olajšate menopavzo?

Pomagajo edino hormoni.

Odgovor na objavo uporabnika
Taščin jezik, 02.02.2025 ob 16:37

Pomagajo edino hormoni.

Kako jih pa dobiš? Meni jih ginekologinja noče predpisati. Imam 48 let. Cikel je še, ampak grozna nespečnost, res težko mi je zaradi tega. Občutek vročine in palpitacije srca.

fak no, 01.02.2025 ob 22:17

Že leta nazaj so raziskave pokazale, da hormonska terapija lahko povzroča raka. Kar noben ginekolog ne bo povedal.

Zgoraj ena opisuje, kot da je menopavza smrt… 🙂

Ni tako hudo. 🙂

Prezgodnja menopavza (pred 40 letom) lahko vpliva na gostoto kosti. In se zaradi tega lahko predpiše hormonska terapija.

Sicer, če ni nujno, stran od teh hormonskih pripravkov.

Te raziskave so bile narejene zelo površno, pozanimaj se malo. Ginekologi brez pomisleka predpisujejo kontracepcijske tablete ženskam in te tablete vsebujejo veliko večje količine hormonov, pa ni pomislekov. Predpisujejo ženske hormone celo moškim, ki si domišljajo, da so ženske, ko pa gre za menopavze ženske, ki trpijo zaradi manjka hormonov in so pa kar naenkrat polni skrbi.

Telo ima receptorje za estrogen v skoraj vseh organih telesa in ko ga več ne prejema, začne propadat na vseh ravneh. Farmaciji je v interesu, da prodaja zdravila za vse možne bolezni in stanja, ki pridejo z menopavzo, do katerih bi z jemanjem hormonov niti ne bi prišlo.

Ženske so slabo seznanjene s tem, tudi zdravniki, imajo v glavi, da je treba potrpet. Pa je res treba? Bolezni srca in ožilja, osteoporoza, demenca, različna rakova obolenja, depresija, aksioznost, pomanjkanje energije, bolečine v sklepih itd. Vse to prinaša menopavza.

Ženske res živijo dlje, ampak ravno zaradi menopavze, zadnjo tretjino življenja, zelo nekakovostno.

Moški imajo krajšo življenjsko dobo, ampak na splošno ravno zaradi hormonov, bolj kvalitetno življenje.

tečnoba, 02.02.2025 ob 16:52

Kako jih pa dobiš? Meni jih ginekologinja noče predpisati. Imam 48 let. Cikel je še, ampak grozna nespečnost, res težko mi je zaradi tega. Občutek vročine in palpitacije srca.

Zamenjaj ginekologinjo ?Resno. Če drugače ne gre, greš malo bolj na ostro. Moji svakinji je uspelo. Ima prav tako ginekologinjo, ki jih ni hotela predpisati, ampak je vztrajala in dobila.

Vprašaj ginekologinjo, če ima pomisleke predpisovat kontracepcijske tablete, polne stranskih učinkov.

Ojoj, kako z lahkoto jemljete te hormonske terapije. Pa očitno tudi veste več od zdravnikov, saj ste študirala na FB.

Hormone jemlješ do smrti. Ja. Do smrti. Ne samo oar let med menopavzo. A to ste se tudi pozanimale? Da je cela frka, če kar prenehaš z jemanjem? Hormoni povečujejo tveganje za raka, mislim, po eni strani se skušamo čim bolj izogibati raznim hormonskim morilcem v embalaži in v hrani, ker vsi vemo, kako si nevarni, po drugi strani pa nekritično goltate hormone, da ne boste imele suhe kože in oblivov?!

Še najbolj pametna je tista, ki jemlje AD. Niso noben bav-bav in nobenih zaresnih stranskih učinkov nimajo.

Kdaj se vam je začelo ? Jaz imam 50 let in jo še nimam,  nimam oblivov, menstruacija še vedno redna, čeprav šibka, nimam napetega trebuha, ne zredim se, čisto nobenih znakov. Ali ženske tako različno dojemamo menopavzo ali enim res ni nič, drugi pa trpijo. Ali je to tudi v glavi?

Pametnjakovičke, 02.02.2025 ob 10:46

ne ne, 02.02.2025 ob 00:22

Nismo pametnjakovičke. Samo lažje smo prenesle menopavzo.

In različno občutimo to menopavzo.

Je pa ena zgoraj pretiravala, da se kar pogršamo, ker se ne. 🙂 Pa da razpadamo, pa ne vem kaj še vse..

Če nekatere res tako čutite, potem imate problem.

Tisti zapis da se pogršamo itd je res mim.
Staramo se od rojstva dalje. Nihče se ne pomlajuje.

Imam sodelavko s katero delava skupaj že 22let. Odkar jo poznam je izgledala mlajša kot je. Vsak je napačno odgovoril glede njenih let. Pa ne za 3 ali 5 let ampak med 10 in 15! Ko je prišla v 50, je izgled ujel njeno starost.
Ni se pogršala. Je taka kot naj bi izgledala naravna 50letna ženska. Zdaj je prenehala z barvanjem las in je s sivimi še prikupnejša. Je rekla da je končno našla sama sebe in je lahko kar je ona sama.

Ce si sodelavka pušča sive lase, verjamem da jo je postaralo. Nič ne postara žensko tako kot sivi lasje. Sama sem prešla na svetlejšo barvo las, da je siv narastek skoraj neviden

Kdaj se vam je začelo ? Jaz imam 50 let in jo še nimam,  nimam oblivov, menstruacija še vedno redna, čeprav šibka, nimam napetega trebuha, ne zredim se, čisto nobenih znakov. Ali ženske tako različno dojemamo menopavzo ali enim res ni nič, drugi pa trpijo. Ali je to tudi v glavi?

Pri meni pri 51/52. Prehod je bil precej hiter.  Nisem ena tistih, ki prezi na vsak simptom, zato je lahko trajalo dlje, a jaz nisem opazila, ker temu enostavno nisem posvecala pozornosti. Mocno sem se zredila, drugih tipicnih znakov mene nisem imela. Recimo, spala sem normalno, ponoci se nisem potila, nisem imela nobenih vrocinskih oblivov… Ker imam endometriozo in sem prej imela tej bolezni ustrezno hude bolecine in druge tezave (omedlevanje, bruhanje…), je zame mena prisla kot odresitev, saj so znaki endometrioze izginili. Zdaj sem ze nekaj casa po meni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close