Kaj je vaš cilj v življenju?
Poganja me zadovoljstvo, dobro počutje in lepi trenutki – pa tudi premagovanje naporov, adrenalin in izboljševanje – pri sebi in bližnjih. Tudi prinašanje tega vsem ki jih zanima in se družimo.
Dodatno me poganja tudi dobra in smiselna zapuščina za bližnje otroke in kogarkoli, ki ga bo zanimalo.
In ja, zelo sem hvaležen staršem in tudi starim staršem za njihove izkušnje, klepete in vzgojo – pa tudi samo dejstvo, da so me spravili na svet. Zadovoljen večinoma sem, včasih pa tudi ne. Včasih kaj potrpim, še največkrat svojo neumnost. Veliko mi je že uspelo, nekaj pa še bo. Prej ali slej.
Hvalezna sem, da zivim tu in zdaj.
Hvalezna sem starsem, da so me rodili in prednikom, da so mi postavili dobre temelje (haha, ne, ne, ne mislim na materialne). Zapustila bom ohranitev in nadgradnjo teh temeljev svojim potomcem.
Glede zivljenjskega poslanstva, ko mi to kdo omeni, mora biti zelo pogumen, ker dejansko riskira zivljenje z uporabo te besedne zveze v moji prisotnosti!
Nimam zivljenjskega poslanstva, ker sem samo ena od 8 milijard ljudi na tem svetu in sem eno mini majceno bitje v tem velikem svetu, ki nima nobene tenzije in iluzije, da lahko naredi kaj tako velikega, da bi bilo sploh cemu pomembno! Ne delam si nobenih utvar, da sem nekaj specialnega in nadcloveskega, da bom s svojim poslanstvom resila svet ali vsaj svojo ulico pred cemerkoli!
Ce bom uspela svojim potomcem predati zapuscino svojih orednikov in jo se posodobiti ali celo nadgraditi, bo super. In ce spotoma resim kakega padlega pticka iz gnezda, nahranim kaksno cebelico in ponudim mackici ali psu dober dom, je to moj maksimum in vec ne potrebujem!
Aja, pa naj le ostane tako, da kliknes in se luc prizge ter da odpres pipo in tece voda! Vse kar bo vec od tega je samo v plus!
Rada sem njuna hci, torej vesela sem, da sta moja starsa- moja starsa. Rada imam moja otroka in mojega moza. Moj cilj je videt moja otroka srecna s svojo druzino, da smo zdravi in vnuke razvajat, da mi bo le dano, vse drugo imam. Ne bojim se umret, kajti lepo sem zivela. Ne vem kaj je revscina, ne vem kaj je trdo delo, zdravje mi sluzi (trkam) sem gospodar svojega casa, od malega so me vsi v druzini razvajali, nasla sem ljubezen zivljenja, pa hb bog mi je podaril tudi pamet. Ce bi zelela se kaj vec kot mi je dano, bi bilo ze nesramno :))
Asena V., 12.12.2021 ob 19:27
Poganja me misel na smrt. Nisem morbidno, vendar opažam, da razmišljanje o smrti, ki nikakor ni depresivno, osmislja moje življenje in prav to me žene, da želim postati še boljši človek, Človek z veliko začetnico.
“Toliko.” (iz terena v studio ?, kakor rečejo poročevalci pri Dnevniku)
Smrt je kot točka prehoda. Peščena ura, ki se obrača. Človek je bitje dvojnosti. Ste v tostranstvu in hkrati tudi v onostranstvu. Iz onostranstva gledate v tostranstvo.
Ponosna na svoja starša, da me nista nikoli omejevala pri moji odločitvah, ciljih, kar sta dobila potem nazaj povrnjeno z rezultati; tudi sama sta mi bila s svojim partnerskim odnosom za zgled ( nobenega varanja, med njima je bilo spoštovanje, ljubezen, zdrav partnerski odnos, nobenega alkohola, skupaj smo hodili na lepe dopuste, ipd, imam lep spomin na našo primarno družino).
Po določeni hudi osebni partnerski izkušnji imam plane za naprej, da si želim doživeti svoje vnuke, v življenju pa odslej naprej početi samo še stvari, ki me ne omejujejo, ne povzročajo psihičnega stresa, odrekanj – tega je bila preteklih dekadnih let preveč; imam srečo, da sem oseba, ki sem se stres naučila zatreti z zmernim športom in določenim umetniškim ustvarjanjem, ki je lahko koeneckoncev tudi moj vir preživetja v preostalem življenju. Novega sobivanja z novim partnerjem si ne želim, ker si ne želim več z nekom sobivati pod skupno streho; za določena srečanja prijateljstvo, skušne hobije, da , sobivanje ne. Ker tudi nisem pripravljena deliti ničesar več na polno ne čustveno ne materialno, sem si ustvarila v življenju, sama, s svojim delom in si še bom. Sem tudi neodvisna od moškega penisa – v smislu, da mi morala nuditi vse in še več, da bi ga redno imela na voljo. Ne – za občasnost, če ti zaprija, je tega na voljo, kmolikor žliš – brez obveznosti. Nič mi ne manjka, prav fino je, ko si gospodar svojega časa in življenja, ko se ti ni treba prilagajati nikomu in ker tudi ne želim biti nikomur več služkinja, izvrševalka uslug in dejanj za izključno njegovo korist, da me začne poniževati, omalovaževati. Niti me ni strah starosti- sicer pa, do tja je še nekje 30+ let -morda pa najdem takrat sorodno dušo, da bova skušaj takrat preživela v sožitju in deljenju , vsak s svojimi vnuki, skupaj. Takrat bom pripravljena deliti tudi materialno, sedaj pa ga nisem.
Forum je zaprt za komentiranje.