Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kaj je udarniško delo?

Kaj je udarniško delo?

Mene pa zanima, kaj je bilo to udarniško delo? Ko berem na spletu (google), vidim, da so bili udarniki superproduktivni delavci. Kako so uspeli doseči njihovo superproduktivnost?

to je bilo prostovoljno (beri oobvezno delo poleg službe) v komunističnih časih, posebej takoj po vojni v 50-ih letih
Gradnja ceste bratstva i jedinstva, kopanje jarkov za vodovod, elektriko, …. skratka lopata, krmap, šajtrga… delo popoldne, vikend

to je tako kot prostovoljni (obvezni) samoprispevek ha-ha-haaa

kako so dosegli superproduktivnost delavca?
z ustvarjanjem histerije, poveličevanjem njihovega dela, poveličevanjem njihovih osebnosti.

to so počeli rusi malo bolj dodelano, kot pri nas.

mladinske udarniške brigade so bile pa nekaj drugega.

Ma dobro, glih superproduktivni niso bili. Kako naj bo nekdo, ki za hobi udari en delovni vikend, primerljiv z izkušenim gradbenim delavcem? Še lopate ne bo znal prav prijeti. Je pa res, da se je na ta način takrat dosti naredilo. Kako kvalitetno in kako hitro … to je pa druga zgodba.

se zlo motiš, ti si predstavljaš današnjo mularijo, če bi jih poslal na udarniško delo ha-ha-haaa

Takrat je mladina izhajala v glavnem iz kmečkega prebivalstva navajenega dela an roke (saj strojev v tistih časih ni bilo), ki se je selilo v tovarne.

Udarniško je bilo v glavnem kar kvalitetno delo. Poglej koliko let je zdržala cesta bratstva in enostnosti LJ-ZG brez popravil, pa je bla narejena z lopato in krampom.
Pa poglej AC, ki jih gradi DARS oz. SCT, komaj odprejo pa že popravljajo ha-ha-haaa

Tudi v mercatorju tako rečemo, ko je ura za domov, pa udarima vsak še po 1 urco, pa je delo narejeno.Seveda sem proti temu, vendar še te 3 pohodijo, potem si bela ovca…

superproduktivnost so dosegali dejansko zaposleni ljudje, ki so na svojem delovnem mestu dosegali izjemne rezultate. ne mešaj z mladinskimi udarniškimi brigadami, ker je to nekaj čisto čisto drugega!

Šlo je za to, da so v delovnem kolektivu izbrali najbolj produktivnega delavca, njegovo ime objavili v časopisu, ga častili ko zlato jagnje….. nekaj takega kot employee of the month pri mcdonalcu.

mladinske udarniške brigade razen imena s tem nimajo nič skupnega!

Hvalilo se je za to, da se je ljudi motiviralo!
(ne)kvalitetno delo ni bilo tak pomebno

Ne pljuvaj po mojih udarniških dosežkih.

Od kod tvoje mnenje? Si v tistih časih že sploh bil(a) na svetu?

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%90%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

http://www.leksikon-yu-mitologije.net/read.php?id=674

2 x udarnik
zdej si pa taku spustu, da te srat prime…
če si ti produktivno in kvalitetno delal, to še ne pomeni, da je nekdo drug tudi he-he-heeee

Jaz sem se rodil 23.12.1990. Ali je takrat še bilo udarniško delo?

danes je udarniško to, da te direktor udari po plači….

kaj so mladinske delovne akcije in kdaj so bile ???????????

hvala v naprej =)

sama se spomnim mladinske delovne akcije, ki smo jo imeli v 8 razredu O.Š., en dan smo pomagali kopat jarke za vodovod, v neki nerazviti občini. To je bila v tistih časih neka čast, ob sprejemu v mladince.

Bilo je prav luštno, vsak je dobil svojo zadolžitev (dekleta so skrbela za hrano in pijačo, imeli smo tudi bolničarko, ki je skrbela za naše žulje in druge poškodbe, itd), in smo prav tekmovali, kdo bo naredil več, zvečer pa smo se malo poveselili z vaščani.

Danes pa tega ni več, danes bomo še kaznovani, če bomo komu pomagali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close