kaj je to?
Včeraj sem bila na internetu ( imam klasično, ta počasno voljo) in ko sem šla ven, sem hotela zaustaviti sistem, pa mi je pisalo približno takole :
V ta računalnik so prijavljene druge osebe,če boste zaustavili sistem, bodo izubile vse podatke.Ali želite nadaljevati?
Seveda sem izklopila računalnik.
Kaj zdaj to pomeni?
Naj povem, da imam računalnik za osebno rabo in da ni povezan v mrežo ali kaj podobnega.
Prosim, da mi kdo pove, kaj to pomeni.
Najlepša hvala!
Ne, nimam več uporabnikov.
Kaj lahko storim, če se je nekdo prijavil v moj računalnik?
Mogoče spremenim up. račun ali kaj takšnega?
Karkoli, da se ne bo mogel več, ker mislim, da je to to,ker sumim eno osebo, ki bi to lahko storila.
Ali to pomeni, da je ta oseba lahko videla vse, kar sem brskala ta čas po spletu al kako?
Hvala!!!
Živjo,
popolnoma isto se je dogodilo meni.
Si morda komurkoli dovolila,da ti pomaga preko oddaljene pomoči?
Ko ti naslednjič računalnik(če) to javi svetujem ,da ga ročno ugasneš.
Tako bodo izgubili dragocen čas shranjevanja svojih nastavitev.Predno boš ponovno vklopila PC, pokliči strokovnjaka,da ga prečekira.
Pri meni so ugotovili,da nihče ne vdira pač pa,enostavno,dela na
mojem PC-ju. Upravlja z njim, kot upravljam jaz,ne more pa
ničesar storiti fizično, ker ga pač ni poleg .Vsaj to :))
Računalnik uporabljam samo jaz.
LP
1. Spremeni geslo
2. Če imaš datoteke v skupni rabi (share) nastavi gesla, ali še bolje pobriši share, ker jih očitno niti ne potrebuješ.
3. Namesti si požarni zid, če imaš XP SP2, ponucaj vsaj tistega windowsovega.
Če je prišel nekdo na računalo preko skupne uporabe, potem lahko vidi datoteke in mape na disku, ki so dane v to skupno rabo. Ne more pa videti kaj ti počneš na računalniku, kje surfaš ipd.
@ čisto razumem
Če ti nekdo pomaga preko oddaljene pomoči, potem ti to na zaslonu vidiš kaj počne, razen če samo opazuje. Če ne pa lahko dela karkoli, pravtako kot bi fizično sedel za računalom (no ja, ne more vtaknit cdja v enoto :)) Če se prijavlja preko remote desktopa, potem itaq vidiš, ker ti takrat ne moreš delat. Ugašanje ne pomaga nič, saj računalnik pred izklopom najprej prekine vse povezave, nato pa shranjuje nastavitve ipd.
saj ravno to sem mislila.Ne more fizično izklopiiz PC-ja in vstaviti CD-ja v računalnik:)))
Sicer pa lahko počne na PC-ju kar se mu zdi.Tudi vidi lahko kje brskaš.Iz ozadja ,seveda,da se miškinega kurzorčka ne vidi.(če se mu ljubi)
Pri meni je šel tip tako daleč,da je spreminjal avatarčke …pisal
na forumu… v glavnem nagajal .
Zanimivo,da sem mu dovolila,da ravno on kupi požarni zid(preko PC-ja na EU kartico) in ga namontira.
Tako je če človek preveč zaupa nekomu,za katerega meniš,da želi dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.