Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj je to starejša gospa?

Kaj je to starejša gospa?

Da rečeš 25 letnici gospa jo pomoje čist zamoriš. Se bo počutila, kot da jih ima 50 😀

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Danes ja. Kaj pa pred 20-timi leti? :))[/quote]

hm…imaš prav, pred 20 leti sem mislil, da 40+ že malo po zemlji dišijo….zdaj pa mi 40+ zelo lepo dišijo….:)

Ja, to je res, meni pri tej starosti (25 let) ne bi bilo prijetno, če bi mi nekdo rekel “gospa”. Ampak, tako velja v poslovnem svetu. Samo zavedat se moraš, da imajo nekatere tudi pri 18-ih letih že otroka. Malo čudno bi bilo to žensko, ki že ima družino, imenovati gospodična.

… je mama od sošolca/ke, ki bi jo najstnik kresnil – tako poželjivo zgleda, se nosi ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Jaz sem za monovske frocke tukaj definitivno starejša gospa. 🙂 Pa me to prav nič ne moti. Boljše to kot pa da sem pri petdesetih še uradno gospodična.
In v resnici me zelo moti, če me kdo kar tako naslavlja z gospodična, ker se mu to zdi iz kdo ve kakšnega razloga primerno. Vsak, ki ima količkaj olike in ki pozna osnove komunikacije, ve, da se žensko, za katero ne veš ali je ali ni poročena, vedno naslavlja z gospa. Tako je tudi v bolj formalni korespondenci.

Marko, ženska, ki ima službo, je gospa ne glede na to ali je poročena ali ne. Ženska, ki konča šolanje, ima poklic, je tudi gospa.
V poslovnem svetu je tako, če boš mladi ženski rekel, da je gospodična, bo veljalo kot, da jo imaš za neizkušeno smrkljo. Za neolikano velja, da ji rečeš gospodična. V stilu, da jo hočeš ponižat, češ, da je nesposobna. Saj moškemu tudi ne rečeš gospodič ali pač?

Meni pa se zdi, da bi marsikatera kot žalitev vzela tudi izraz “gospa”. Češ, da je videti stara. Najbolje je reči “mlada gospa”. :))

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Včasih nismo komplicirali. Vse so bile tovarišice. 🙂

Včasih nismo komplicirali. Vse so bile tovarišice. :)[/quote]

Verjetno res. 🙂 Ampak tako stara pa vseeno nisem. V mojem govoru na valeti ob koncu osnovne šole so bili že vsi naslovljeni z gospe in gospodje. 🙂

Kaj pa vem, ene ženske so tu mač obremenjene same s sabo in s svojimi leti. Če jim kdo pri tridesetih reče gospa, pa niti poročene niso, nimajo otrok itd. so že užaljene. Mene bolj moti, če me kakšna frklja recimo v trgovini tika ipd. Ali pa če me ima kdo, ki je mlajši od mene za mlajšo od sebe. To me tudi zelo moti. Ampak to je bolj povezano z mojo službo in drugimi zadevami, ne z videzom. Meni ne bi niti najmanj laskalo, če bi me kdo pri 40 ali po 40 naslavljal z gospodična. Po možnosti kakšen 20-letnik, ki bi mu bila lahko takrat že mama.

Obremenjene s svojimi kompleksi. Družba na splošno postaja vedno bolj zakomplicirana in zakompleksana..Vedno več pravil o tem kaj je prav in kaj ni prav…..

Obremenjene s svojimi kompleksi. Družba na splošno postaja vedno bolj zakomplicirana in zakompleksana..Vedno več pravil o tem kaj je prav in kaj ni prav…..[/quote]

Saj to niti niso tako zelo nova pravila, veš. 🙂

Je pa jih vedno več…Teh pravil namreč in življenje postaja vedno bolj zakomplicirano. 🙂

Ah, kje pa. Kaj je lahko še bolj enostavnega od tega kot če vsaki ženski rečeš gospa? 🙂

Ne omejujem se s tem, kako me folk nagovarja, nagovor mi ni tako pomemben, kakor vsebina, ki mu sledi.

Ah, kje pa. Kaj je lahko še bolj enostavnega od tega kot če vsaki ženski rečeš gospa? :)[/quote]
Takšnih skromnih je bolj malo, ki bi bile s tem zadovoljne. 🙂
Pri ostalih pa je treba še pokazati naklonjenost in občudovanje….Biti gospa ni kar tako. 🙂

Ah, kje pa. Kaj je lahko še bolj enostavnega od tega kot če vsaki ženski rečeš gospa? :)[/quote]
Takšnih skromnih je bolj malo, ki bi bile s tem zadovoljne. 🙂
Pri ostalih pa je treba še pokazati naklonjenost in občudovanje….Biti gospa ni kar tako. :)[/quote]

Baje enim tudi zelo godi, če jim moški reče, da so dame. 🙂

Čeprav jaz osebno se malce smešno počutim, ko me kdo naslavlja z dama, pa mi pridrži plašč, odmakne stol, … in je mlajši od 40. 🙂

običajno v zvezi s kakšno “potrebo” (da me … tolk, da imam dosti) ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Do kdaj je ženska dama?

Ko reče “Ne”, misli “Mogče”,
ko reče “Mogoče”, misli “Da”,
ko reče “Da” pa ni več dama…..

Mi je nekoč ena napisala nazaj, da je zato po poroki tako….. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Do kdaj je ženska dama?

Mi je nekoč ena napisala nazaj, da je zato po poroki tako….. :)))[/quote]

Hehe. No, jaz nisem rekla “da”. Sem rekla “vzamem”. 🙂

Do kdaj je ženska dama?

Mi je nekoč ena napisala nazaj, da je zato po poroki tako….. :)))[/quote]

Hehe. No, jaz nisem rekla “da”. Sem rekla “vzamem”. :)[/quote]A je bila razprodaja al kaka druga kupčija? :))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Hehe. No, jaz nisem rekla “da”. Sem rekla “vzamem”. :)[/quote]A je bila razprodaja al kaka druga kupčija? :))[/quote]

Rekel ji je “take it or leave it”. :))

A je bila razprodaja al kaka druga kupčija? :))[/quote]

Rekel ji je “take it or leave it”. :))[/quote]

2 for the price of 1. 🙂

Ne bo držalo glede “gospe” in “gospodične”. Mnogi mislijo, da se izraz gospa nanaša na poročeno žensko. To bi pomenilo, da so neporočene 60-letnice še vedno gospodične? :)))) Izraz gospodična se sme uporabljati tam nekje do 22, 23 leta starosti, kasneje pa se vedno uporablja izraz gospa in sicer ne glede na status (poročena, vezana, samska), izobrazbo in poklic. Tako so nas učili na protokolu.[/quote]

Res najlepša hvala za tole pojasnilo, gospa.

to je ziher Antilopa !!! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close